Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zuid-Limburg – alles over onze midweek in dit mooie stukje Nederland

Heimwee naar Zuid-Limburg! Maar echt, ik verloor daar in november al mijn hart aan de mensen die daar zo ontzettend gastvrij zijn. Maar tijdens ons midweekje Zuid-Limburg heb ik er ook mijn hart verloren aan de omgeving en kan het me niet snel genoeg zijn, dat ik er weer heen ga. Maar ja voorlopig gaat dat niet gebeuren en zal ik moeten teren op de herinneringen en de foto’s die we maakten, ook niet erg. Sterker nog ik deel ze ook nog eens graag met jullie.

Heimwee

Al eerder schreef ik weleens over het verlangen naar een stad. Zo zou ik heel erg graag naar New York terug gaan. En ooit gaat dat ook lukken. Maar sinds november ben ik verliefd geworden op Zuid-Limburg en heb ik zelfs heimwee. Ook de man verloor in maart, tijdens mijn weekend alleen met de kinderen, zijn hart aan dit mooie deel van Nederland. Aangezien we nog heel graag met het gezin weg wilden, was de keus vrij makkelijk. Dus boekten we een midweekje Zuid-Limburg.

Landal Reevallis

Hoewel ik in de zomervakantie kolossale campings op zoek vooral voor de kinderen, hoefde dat voor mij nu helemaal niet. Ik ging op zoek naar een vakantiepark met wat speeltuintjes voor de kinderen en kwam al gauw uit bij Landal Reevallis. Een kleinschalig vakantiepark, die ruim is opgezet met bungalows en speeltuintjes.

En een uitzicht zo mooi, dat je er naar wilt blijven kijken. De rust op het park is echt enorm fijn, tenzij je wat luidruchtige buren hebt, die de boel verstoren. Gelukkig werd dat door de receptie goed opgelost en hebben we ze eigenlijk niet meer gehoord ‘s nachts.

Dit hoogstgelegen park van Landal, vind je in het dorpje Vijlen, waar naast een kerk, basisschool, buurtwinkeltje en bakker, niet heel veel meer is. Maar de ligging is super. Broodjes en vlaaien van de bakker zijn erg goed, dus wat wil een mens nog meer.

Tips

Wij waren er natuurlijk maar een paar dagen, maar we hebben best wel veel gezien en gedaan. Gelukkig kregen we aardig wat tips van vrienden en kennissen, waardoor we het echt geweldig hebben gehad.

Vaals

Vijlen ligt op steenworp afstand van Vaals. Op de dag van aankomst moesten we nog wat boodschappen doen en dit deden we daar. Vaals is een mooi dorp met aardig wat fotomomentjes. Waar we niks mee gedaan hebben. Maar dat bewaren we voor een volgende keer. In Vaals vind je een grote Albert Heijn en een Lidl. Daarnaast is er ook nog een Zeeman, wat best handig kan zijn als je een handdoek en theedoek vergeet mee te nemen 😉

Aken

Omdat de kinderen ook nog een nachtje bij hun oom en tante gingen slapen, bezochten wij Aken. En hoewel we wisten dat het rustig zou zijn vanwege Hemelvaart, vonden wij Aken vies tegenvallen. Op het perron waar we uitstapten kreeg ik al koude rillingen. Maar toch zijn we een rondje gaan lopen, omdat een eerste indruk niet alles zegt. Helaas bleef het gevoel overheersen en zijn we na anderhalf uur weer gegaan. Wel heeft de man zich uit kunnen leven in zijn straatfotografie.

Trein

Overigens is het reizen met de trein in Zuid-Limburg wel heel erg fijn. Zo ook naar Aken. We reden met de auto naar het station van Landgraaf, waar we goed konden parkeren. Vanaf daar ben je binnen een halfuur in Aken. En je kunt gewoon gebruik maken van je OV-kaart, want het zijn treinen van Arriva. Ideaal dus.

Uiteten

Diezelfde avond hadden we ook een sushidate gepland met vrienden in Heerlen. Met een plein vol terrassen is de indruk van deze stad een stuk beter dan Aken. De sushi bij Sushi Vandaag is echt verrukkelijk en echt een aanrader.

Gaia Zoo

Als je in Zuid-Limburg bent, dan moet je naar Gaio Zoo toe. Je vindt deze mooie dierentuin in Kerkrade.

De dierentuin is kleiner dan dat wij gewend zijn, maar waar wij in Blijdorp alle kanten op kunnen, is een vooraf bepaalde route ook weleens fijn, zo kun je bijna geen dieren missen. Al moeten ze dan niet achteraf liggen, want dan zie je ze nog bijna niet.

Drielandenpunt

Vaals heeft natuurlijk niet alleen maar supermarkten, maar ook nog twee andere hotspots die vrijwel iedereen wel kent. Hier is namelijk het hoogste punt van Nederland.

Maar ook het drielandenpunt kun je hier vinden. De kinderen bezochten in een halve minuut Nederland, België en Duitsland.

Labyrinth

We kregen de tip om het Labyrinth te doen met de kinderen. In eerste instantie schrokken we wel van de prijs (twintig euro voor met zijn vieren), tenslotte zijn we Nederlanders. Maar omdat het ons toch wel heel erg leuk leek, hebben we het toch wel gedaan. Mijn binkie ging er snel vandoor en eigenlijk dachten we dat we er zo door heen zouden zijn. Maar dat viel nog best tegen. Uiteindelijk deden we er veertig minuten over. En waren de kinderen het na een halfuur wel zat. Zeker nadat we al vijf keer hetzelfde rondje hadden gelopen.

Boscafé Het Hijgend Hert

Hier kun je heerlijk wat drinken, vlaai eten of gewoon lunchen en dineren. Wij dronken hier alleen maar wat. Voor de kinderen is het hier ook leuk, ze vermaakten zich prima met het kijken naar de beestjes die er rondlopen en de speeltoestellen die er stonden.

DM

Ben je net als ik ook verknocht aan drogisterij DM, dan zit je hier natuurlijk goed, want je hoeft alleen maar even bij Kerkrade de grens over naar Herzogenrath en de DM-wereld gaat voor je open. Gelukkig ontdekte ik dit keer wel de grote winkel, want in november vond ik alleen maar het kleine winkeltje vlakbij het station.

De Geulhof

Omdat het zaterdagavond onze laatste avond in Vijlen was, wilden we graag nog uiteten met zijn viertjes. We kregen de Geulhof door en wauw, wat hebben we daar lekker gegeten zeg. Heerlijk op het terras met uitzicht op paarden. En een leuke speeltuin voor de kinderen.

Herberg Bernardushoeve

Om onze laatste dag goed af te sluiten, besloten we om, voordat we naar huis gingen, nog lekker even een bakkie met vlaai te doen. Ook nu kregen we weer een geweldige tip. Herberg Bernardushoeve in Mingersborg. En ik kan je zeggen de vlaaien zijn er superlekker, maar de tosti’s die de kinderen hadden waren eigenlijk nog veel lekkerder.

Daarnaast zijn er ook nog twee speeltuinen en een uitzicht, waar je helemaal zen van wordt.

Al met al kijken we terug op een heerlijke midweek in Zuid-Limburg en ben ik al weer nieuwe tips aan het verzamelen voor ons volgende uitje die kant op. Zoals bijvoorbeeld de Miljoenenlijn of Mergelland route.

Naar welke stad of streek heb jij heimwee? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Wendy
  6 juni 2019 / 6:51 am

  Het continium in Kerkrade is ook erg leuk. Vooral voor kinderen. En in Valkenburg moet je ook echarlotte een keer zijn geweest. Daar kun je lekker een terrasje pakken maar zijn ook heel veel dingen te doen zoals een rodelbaan, mergelgrotten bezoeken, steenkolenmijnmuseum, ruïne, kabelbaan. En het miljoenenljjntje is inderdaad ook erg leuk.

  • Marieke
   Auteur
   6 juni 2019 / 7:21 am

   Oh wauw! Dank je wel voor de tips! Die ga ik allemaal noteren 🙂

 2. 5 juni 2019 / 7:46 am

  Dat klinkt als een top midweekje. Wij hebben niet echt streken of landen waar we echt verknocht aan zijn. Het enige wat ik wel heb is dat ik na onze vakantie in zuid Afrika heb gezegd dat ik zeker nog een keer terug ga met de kinderen (dat wordt sparen )

  • Marieke
   Auteur
   5 juni 2019 / 8:19 am

   Oh Zuid Afrika lijkt me ook echt heerlijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.