Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Smartgames Froggit – het bordspel voor het hele gezin

Coronacrisis, thuisonderwijs en uitdaging, zomaar wat termen die de afgelopen weken de gemoederen bij ons thuis bezig hielden. Vooral die uitdaging vond ik lastig, want hoe ga ik twee kinderen uitdagen, als ze niet veel naar buiten kunnen en het binnen ook wel een keertje gehad hebben. Gelukkig kon ik ze samen uitdagen met Froggit, alles over dit spel van Smartgames lees je in deze blog.

Smartgames

Volg je mijn blog al een tijdje, dan weet je dat ik een fan ben van Smartgames. We hebben al aardig wat spellen en de kinderen kunnen hier altijd wel hun uitdaging uithalen. Met het spelen van Froggit, zou de uitdaging nog leuker worden, want dit spel, is echt een bordspel voor het hele gezin. Voor de kinderen natuurlijk nog leuker als ze de man en mij te slim af kunnen zijn.

Froggit

Froggit is een bordspel en kan met minimaal twee en maximaal zes personen gespeeld worden. Officieel is het vanaf 6+, maar dit is ook een beetje afhankelijk van je kind(eren) natuurlijk. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk de zeer kleurrijke kikkertjes van de beginoever aan de overkant bij de finishoever te krijgen. Maar pas wel op voor de vis, want als de vis jouw kikkertje te pakken krijgt, dan mag je met dat kikkertje opnieuw beginnen met spelen. De vis wordt verplaatst van lelieblad naar lelieblad, zodra er een kikkertje de overkant gehaald heeft. Let wel op dat je niet willekeurig de vijver oversteekt. Heb jij bijvoorbeeld de blauwe kikkers, dan zal je naar de finishoever moeten waar een halve blauwe cirkel staat.

Levels

Net als bij de meeste spellen van Smartgames zijn er bij Froggit ook levels voor wat betreft uitdaging. Zo heb je de junior spelregels, voor de beginnende spelers. Maar als ze het spel eenmaal door hebben, kun je overstappen naar de expert spelregels. Het spel biedt dan weer wat meer uitdaging en zorgt er voor dat er weer goed wordt nagedacht over de stappen die gezet moeten worden.

Wat vinden wij van Froggit?

Tijdens de coronacrisis merkte ik dat de kinderen wel wat meer uitdaging nodig hadden. Tenslotte is twee uur per dag thuisonderwijs ook niet zo heel veel als ze normaal gesproken hele dagen naar school gaan natuurlijk. Door Froggit kon ik ze die uitdaging wel bieden. Daarbij is het wel heel leuk dat wij ook mee kunnen spelen. De spelregels zijn best duidelijk, maar je moet wel echt goed lezen. Met dit spel krijgen de kinderen wel inzicht en dat is wel echt leuk om te zien. Er moet nagedacht worden over welke stappen ze moeten zetten, om maar te zorgen dat ze aan de overkant komen, zonder gepakt te worden door de vis. De kinderen vinden het zelf ook erg leuk, ze zijn vooral weg van de kikkers en hun kleurtjes. Of wij binnenkort over kunnen stappen naar de expert spelregels? Dat denk ik niet, maar voor nu spelen ze het junior spel nog veel te graag, dus dat laten we nog maar even zo.

Volg Marieke Blogt ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.