Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Cadeautjes voor mijn bijna vijfjarige kleuter

Nog een paar dagen en dan wordt mijn eerste mamazegger alweer vijf jaar. Wat gaat de tijd toch snel. Zijn peuterspeelgoed is inmiddels verruild voor grote jongensspeelgoed. Hoewel het bedenken van cadeautjes steeds wat moeilijker wordt, is het feit dat hij nu met grote jongensspeelgoed kan spelen ook wel weer handig.

Tip Toi – starterset

Al eerder schreef ik hier een review over. Het is een spel voor leergierige kinderen. En laat Luca dat nou zijn. Hij wil altijd overal de details van weten. Dit spel is dus echt wel een musthave voor hem.

Lego

Luca speelde in oktober bij een vriendje en sindsdien vindt hij Lego helemaal geweldig. Gelukkig kreeg hij van Sinterklaas een aantal kleine doosjes met Lego zodat hij alvast lekker kon gaan bouwen. Een uitbreiding is dus zeer welkom.

De Gorgels

Aangezien boeken hier niet aan te slepen zijn, staat er uiteraard op het verlanglijstje ook een boek. Na wat onderzoek kwam ik uit bij De Gorgels, geschreven door Jochem Meijer, dus dat kan bijna niet anders dan hilarisch zijn.

Playmobil

Playmobil is ook nog steeds favoriet. Vooral alles wat met de brandweer en politie te maken heeft. En het wordt nu ook nog eens gecombineerd met Lego. Heerlijk hoe Luca hier steeds weer verhalen mee verzint. Aan fantasie geen gebrek zullen we maar zeggen.

Spelletjes

Luca is gek op spelletjes spelen. En roept bij alle spelletjes, die hij op televisie voorbij ziet komen, dat hij ze wil hebben. Luca koos Poepie Knor uit, want ja jongens en poep! Een combinatie die volgens mij altijd blijft zorgen voor een lach, zelfs als ze al volwassen zijn 😉

Puzzels

Naast spelletjes doen is Luca ook gek op het maken van puzzels, al wil hij dan wel altijd de hulp van één van ons, want zo nu en dan is hij ook liever lui dan moe. Gelukkig vinden wij puzzelen ook allebei erg leuk, dus helpen we hem er graag bij. Maar uiteraard willen we hem ook wel blijven uitdagen. Daarom zijn de puzzels met grote bouwvoertuigen wel echt geweldig, want Luca vindt alles mooi wat met graafmachines, shovels en ander groot materieel te maken heeft.

Knutselen

Daar is Luca gek op, het liefst plakt hij van alles en nog wat op en bij elkaar. En verzint er dan weer een verhaaltje bij. Of hij gaat aan de slag met strijkkralen.

Er staan dus aardig wat cadeautjes op zijn lijstje. Ik ben erg benieuwd naar wat hij gaat krijgen als we zaterdag zijn verjaardag vieren. Wat kochten jullie voor jullie vijfjarige zoon of dochter? Ik lees de reacties graag in de comments of op Facebook of Instagram.

Dit blog bevat affiliate links, zie disclaimer voor meer uitleg.
Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. Majonne Twigt
  13 december 2017 / 8:41 pm

  Wij hebben zowel het prentenboek als het leesboek van de gorgels. Mijn dochter is nu een paar weken 5. Ze is dol op lego en dan liefst bouwsets. Het mooist vindt ze haar creator 3 in 1 robot met licht. Ze houdt ook van alles wat Paw Patrol is. Knutselen met pixels en strijkkralen vindt ze ook leuk. Of kleurboeken, prikblokken, stickers en stempels.

  • Marieke
   13 december 2017 / 9:42 pm

   Wat leuk! Oh en die robot is er eentje om te onthouden 🙂

 2. Michelle
  13 december 2017 / 5:23 pm

  Gorgels is door mijn zoon al tot favoriet boek benoemd

  • Marieke
   13 december 2017 / 9:41 pm

   Ik hoop ook echt dat hij het boek krijgt, is volgens mij echt een heerlijk boek.

 3. 13 december 2017 / 12:42 pm

  Mooie lijst. Tiptoi is echt geweldig he. Wij hebben nu ook een dino ervan, super ding! Alvast gefeliciteerd trouwens. Mooi… je eerste mamazegger 🙂

  • Marieke
   13 december 2017 / 9:41 pm

   Een dino? Die heb ik nog niet gezien. Zou Luca ook wel geweldig vinden.
   Dank je wel! Ja he, vond het wel grappig klinken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.