Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Tip Toi, het spel voor leergierige kinderen – review

Luca wordt in december vijf, maar wat geef je nu aan een leergierige kleuter, die eigenlijk al genoeg speelgoed heeft? Ik had geen idee en toen kreeg ik de Tip Toi starterset “Mijn Grote Wereldatlas” van Ravensburger thuis gestuurd.

tip toi starterset mariekeblogt.nl

Verjaardagscadeau

Zoals ik al zei was ik op zoek naar een leuk verjaardagscadeau voor mijn bink, maar omdat hij al best wel veel speelgoed heeft, wist ik het echt niet. De Tip Toi set is dus echt een uitkomst en komt precies op tijd. Aangezien het een cadeau is, heb ik er lekker stiekem zelf meegespeeld om het voor jullie te testen 😉

Waar bestaat deze Tip Toi set uit?

In de doos zit een stift, welke je moet gebruiken om het spel te kunnen spelen. Daarnaast zit er een wereldatlas en een grote wereldkaart bij. En uiteraard de gebruiksaanwijzing.

tip toi mijn wereldatlas mariekeblogt.nl

Opstarten

Voor het opstarten heb je twee AAA batterijen en een pc/laptop nodig. Het spel moet eerst geactiveerd worden op de pc/laptop voordat je ermee aan de slag kan. Heb je, net als ik, een macbook, let dan op, want dan moet je even de instellingen bij privacy/beveiliging veranderen, anders kan je het spel niet downloaden. Als je alles hebt gedownload is de stift in no time geactiveerd en kan het spel beginnen.

Tip Toi mijn wereldatlas

De wereldbol is het aanspreekpunt in het boek en hij maakt je wegwijs door de wereld met veel verhalen en wetenswaardigheden. Door op de plaatjes in het boek te tippen, begint de wereldbol te vertellen. Zoals ik Luca ken, zal hij zich helemaal laten mee slepen in de verhalen die vertelt worden en ons daarna overladen met vragen over het hoe en waarom. Gelukkig vertelt de wereldbol wel in hele duidelijke kindertaal, wat wel echt heel prettig is. En het spel is niet alleen voor een bijna vijfjarige erg leuk, maar ook nog voor een achtjarige (en voor mama’s van in de dertig ;))

Wat vind ik van Tip Toi?

Wie mij een beetje kent, weet dat ik echt een voorstander van educatief speelgoed ben. Inmiddels is denk ik wel duidelijk dat ik Tip Toi wel echt heel erg leuk vind. Met deze wereldatlas zal Luca zijn nieuwsgierigheid nog groter worden, waardoor zijn fantasie ook meer geprikkeld wordt.

Verkrijgbaar

Deze set van Tip Toi is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Heb je de stift al? Dan is het losse boek ook verkrijgbaar. En is je kind meer geïnteresseerd in bijvoorbeeld cijfers en letters, dan zijn daar ook nog aparte boeken van. Genoeg keus voor ieder kind.

Zou jij deze set of iets anders van Tip Toi aanschaffen? Of heb je het toevallig al in huis, zo ja wat hebben jullie van Tip Toi? Ik lees het graag in de comments, op Facebook of Instagram.

Dit blog is tot stand gekomen middels een samenwerking, echter heeft dit geen invloed op mijn mening. In dit artikel staat een affiliate link, wanneer je via deze link iets zou kopen kost jou dat niets extra’s maar levert het mij een kleine commissie op. 

Volg:
Delen:

14 Reacties

 1. 3 december 2017 / 3:15 pm

  Wij hebben deze ook, en zijn er heel blij mee! Ifan speelt er graag mee en komt af en toe met zinnen dat ik denk: “Huh?!”

  • Marieke
   3 december 2017 / 10:08 pm

   Haha heerlijk he als ze ineens dingen roepen waarvan je denkt, hoe dan?

  • Marieke
   1 december 2017 / 11:06 pm

   Drie belangrijke redenen om het te kopen 😉

 2. 27 november 2017 / 3:27 pm

  Heerlijk speelgoed dit! Onze peuter geeft hier de peutervariant van. Ook echt ontzettend leuk en ik had niet verwacht dat hij er zo lang zoet mee zou zijn.

  • Marieke
   29 november 2017 / 9:24 pm

   Leuk hè! Denk dat Luca hier ook wel lang mee speelt.

 3. 26 november 2017 / 11:41 pm

  Wij mochten het ook testten. ik ben echt net zo enthousiast. Mijn peuter (van bijna 4) vindt het nu al geweldig. Eindeloos speel en leerplezier.

  • Marieke
   29 november 2017 / 9:19 pm

   Heerlijk he als ze nu al van dit soort dingen kunnen genieten.

 4. 26 november 2017 / 10:32 am

  Leuk om hier verschillende reviews over te lezen. Ik word er wel enthousiast van maar vind het nog wel erg duur. Maar het is wel heel veelzijdig hè.

  • Marieke
   26 november 2017 / 11:01 am

   Ja dat is het ook hoor. Maar ze kunnen er lang mee doen. Het grootste gedeelte is zelfs al vanaf vier jaar. En door de verschillende boeken blijft het ook erg leuk.

 5. 26 november 2017 / 7:54 am

  Ik heb deze ook net binnen gekregen! Fay is dan nog wel niet bijna vijf maar gok dat zij dit ook al erg leuk vind.. En anders leggen we hem nog even apart

  • Marieke
   26 november 2017 / 8:30 am

   Maar Fay is net als Luca wel heel erg leergierig toch? Dan komt het vast goed! Zag dat Lola van Janske het ook echt heel leuk vindt. Dus komt vast goed 😉

 6. 26 november 2017 / 7:52 am

  Vond je het niet ingewikkeld? Wij hebben de boerderij en het muziekboek (uiteraard ) maar vooral die laatste is best lastig!

  • Marieke
   26 november 2017 / 8:29 am

   Nee het enige wat ik even ingewikkeld vond, was het open krijgen van de stift voor de batterijen en het installeren. Maar dat lag meer aan mijn macbook dan aan het spel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.