Pasta meets Boursin – Italiaans met een Frans tintje

Van de week maakte ik een heerlijke pasta en naar aanleiding van de foto op Instagram, kreeg ik nogal wat reacties.  Daarom wil ik het recept graag met jullie delen, zodat jullie deze heerlijke pasta ook zelf kunnen maken.

Benodigdheden voor vier personen

250 gram pasta (wij gebruiken vaak tortellini, fusilli of farfalle, maar je kunt uiteraard ook de pasta nemen die je zelf het lekkerste vindt).
150 gram ham (ik gebruik hiervoor voorverpakte achterham, maar je zou de ham ook kunnen vervangen door spekreepjes)
1 grote ui
Bak (kastanje) champignons
1 bakje Boursin cuisine knoflook en fijne kruiden. (eventueel kun je ook paturain cuisine gebruiken, maar die vind ik persoonlijk minder van smaak)

Bereiding 

Kook de pasta al dente. Snijdt de ui in stukjes en fruit deze in wok- of hapjespan. Voeg de gesneden champignons daarna toe aan de uitjes. En snijdt de ham in kleine stukjes of reepjes. Voeg de Boursin toe en laat het heel even op zacht vuur pruttelen. Als de pasta klaar is, schep je deze er door heen net zo lang tot alle pasta saus heeft gezien. 

Extra toevoeging

Eigenlijk eten wij deze pasta altijd zonder groenten, maar mocht je nu wel groenten erbij willen serveren. Dan zou je hier bladspinazie bij kunnen serveren. Overigens doen wij wel altijd nog wat geraspte kaas en gebakken uitjes over de pasta heen, maar dat is natuurlijk ook helemaal naar wat je zelf het allerlekkerste vindt.

Buon appetito! 
Onder de categorie recepten vind je nog veel meer lekkere recepten.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.