Flessenfee en het grote bed

Flessenfee! Het klinkt als een sprookje en in de ogen van mijn bijna driejarige peuter is het dat waarschijnlijk ook! 

Ochtendfles

Zoals de meesten van jullie vast al weleens gezien hebben, dronk mijn peuter ’s ochtends nog steeds uit een fles. Dit was overigens het enige moment op de dag dat ze uit de fles dronk, maar het werd tijd om de fles te vervangen voor een beker. Maar hoe?


Sinterklaas

Toen mijn bink bijna drie werd hadden we de mazzel dat Sinterklaas in het land was. We hebben toen zijn schoentje gezet, met zijn fles erin, die zouden ze dan meenemen voor de babypieten. Uiteraard in ruil voor een schoencadeautje. We hebben dit zo vol overtuiging aan hem verteld, dat hij het er nu nog over heeft. Missie geslaagd, want hij heeft nooit meer om zijn fles gevraagd.

Bijna drie

Nu mijn tuttebel volgende maand drie wordt, vind ik het dus wel echt tijd worden dat zij die ochtendfles ook niet meer krijgt. Aangezien zij midden in de zomer jarig is, gaat het Sinterklaasverhaal al niet op. Dus bedacht ik wat anders. 

Flessenfee

Omdat mijn tuttebel een groot bed zou krijgen, vertelde ik haar, dat bij een groot meidenbed geen fles meer hoort. Dit vond ze uiteraard niet leuk om te horen, maar ze wil zo graag groot zijn, dan hoort het er ook wel bij. En daar kwam ineens de Flessenfee om de hoek zetten. De Flessenfee verzamelt namelijk alle flessen van alle kindjes, die ze niet meer nodig hebben. En die geeft ze dan weer aan pasgeboren baby’tjes.

Geloven

Op deze leeftijd geloven ze natuurlijk nog heilig in dit soort verhaaltjes en dat kwam nu mooi van pas. Wel hebben we er maar even bij verteld, dat de Flessenfee alleen maar komt als ze ligt te slapen, want anders hebben we een slapeloze nacht.

Naar bed toe

Nadat we dit meerdere keren, ter voorbereiding, hadden verteld, was het dan zo ver. We hebben de fles op haar roze kast gezet, zodat de Flessenfee deze goed kon zien. En daarna hebben we een verhaaltje voorgelezen en is ze gaan slapen.

Volgende morgen

De volgende morgen was de fles uiteraard weg en was ze toch enigszins teleurgesteld. Maar nu mocht en kon ze, net zoals alle grote meiden dit doen, uit haar eigen stenen beker drinken.


Hoe gaat het nu?

Inmiddels drinkt ze al ruim twee weken uit een gewone beker. Alleen als ze boos is vraagt ze om de fles, maar uiteindelijk drinkt ze dan toch gewoon uit haar beker en maalt ze er niet meer om.

Hoe stopten jullie met de fles? Ik lees jullie reacties graag in de comments.

Volg me ook op Facebook, Instagram en/of Pinterest

Volg:
Delen:

17 Reacties

 1. 30 juni 2017 / 1:40 pm

  Soms is iets in theorie makkelijker als in de praktijk. Zoals het afleren van bepaalde gewoontes bij kinderen. Dus knap dat het gelukt Is!

  • Marieke
   30 juni 2017 / 10:13 pm

   Precies dat dus. En ik vind het ook erg knap 🙂

 2. 30 juni 2017 / 1:36 pm

  Ik ben altijd lekker tegendraads haha, mijn kinderen hebben geen fles of tuitbeker. Gewoon hoppa, met de leeftijd van 6 maanden lekker oefenen met een bodempje water! Als ik pap/yoghurt geef dan geef ik dat van een lepeltje…

  Je hebt wel een leuke oplossing bedacht, fijn dat ze het zo goed oppakt!

  • Marieke
   30 juni 2017 / 10:11 pm

   Haha ligt ook wel aan mij hoor. Ben daar wat lui in, vond die ochtendfles nog wel makkelijk. Kon ik gewoon mijn ding doen. Alhoewel ik wel al vroeg met bekertjes begon bij haar.
   En met een lepeltje aten ze hier ook al vrij snel.

  • Marieke
   30 juni 2017 / 10:12 pm

   Ligt ook aan mij hoor. Was hier gewoon laks in. Was lekker makkelijk. Maar met die beker gaat het ook goed. Dat doet ze ook al een poos, maar nooit ’s ochtends 😉

 3. 29 juni 2017 / 11:16 am

  Hier was de fles ging er met 1 jaar uit.. Benthe was echt verslaafd en Youri had echt een hekel aan dat ding (dus dat ging lekker makkelijk).

  • Marieke
   29 juni 2017 / 6:14 pm

   Oh wauw! Dat had je goed voor elkaar. Hier gedeeltelijk gemakzucht van mijn kant. Vooral op werkdagen 😉

 4. 28 juni 2017 / 7:14 pm

  Ik kwam vorig jaar ergens bij de onthaal moeder aan en daar zat mijn baby te drinken uit een beker, terwijl ik thuis nog een tuitbekertje gaf…
  Ze gaan soms zo hard vooruit!

  Het was wel een plastic bekertje met haar naam erop!

  • Marieke
   29 juni 2017 / 6:13 pm

   Ja ineens gaan ze dan veel sneller dan dat wij misschien wel willen. Wel knap hoor dat ze uit een bekertje kon drinken.

 5. 28 juni 2017 / 2:40 pm

  Ik vind stenen bekers nog zo tricky. Zelfs bij Emma van ruim 4. Zonde als ze stuk gaan, zeker van die mooie Blond bekers!

  • Marieke
   28 juni 2017 / 6:14 pm

   Oh nooit over nagedacht eigenlijk. Ze drinken hier al maanden ’s avonds uit stenen bekers. En vind zelf stenen bekers ’s ochtends fijner dan plastic bekers. Die zijn al regelmatig om gestoten.

 6. Liesbeth
  28 juni 2017 / 6:21 am

  Knap van haar!

  Mijn bijna kleuter drinkt nog elke avond warme melk uit een fles omdat hij dat heerlijk vindt tijdens het voorlezen. Soms overdag ook nog een snelle fles omdat dat vooralsnog de enige manier is om hem als hij te weinig heeft gedronken in korte tijd meer te laten drinken.

  Ongeveer hetzelfde als met aankleden gaat dit bij hem, hij is een beetje lui daarin. Terwijl hij het beide vast best zou kunnen als het moet.

  Ach, wie weet kunnen we het er bij hem afkrijgen als we op vakantie zijn en/of als hij straks naar de basisschool gaat. Komt vast goed!

  • Marieke
   28 juni 2017 / 6:13 pm

   Dat luie herken ik wel hoor. Maar als het moet dan komt het helemaal goed.
   En die fles, dat komt vast helemaal goed.

 7. 28 juni 2017 / 6:13 am

  Oh super. Het is er indedaad tijd voor. Wat heb je het creatief opgelost!

  • Marieke
   28 juni 2017 / 6:12 pm

   Ja toch, vond ik ook. En weet uit ervaring dat te lang speengebruik niet goed is. Dank je wel 🙂

 8. 28 juni 2017 / 6:10 am

  Haha dat is ook een goede zeg! Hier zijn we ook pas sinds kort gestopt met de fles. Was nog een dikke pap fles en dus Veerle haar ontbijt.. was ook echt een stukje gemakzucht van ons want het was wel erg makkelijk. Ik heb gewoon verteld dat de fles kapot was en dus weg gegooid. Toen zei ze dan maar een nieuwe kopen.. maar ze accepteert het wel en eet zonder morren haar boterham

  • Marieke
   28 juni 2017 / 6:11 pm

   Oh dat is wel superfijn dat ze het zo accepteerde. Giulia wilde nooit pap dus dat was makkelijk. Maar haar optimel fles was heilig ’s ochtends.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen