Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Pak ‘m – Maaspodium – review

Eerste paasdag waren wij uitgenodigd bij Maaspodium voor de voorstelling van Pak ‘m. Wat we van deze kindervoorstelling vonden lees je in deze blog.

Eerste Paasdag

Door Maaspodium waren we uitgenodigd om naar één van de theatervoorstellingen te komen kijken die deze vakantie worden uitgevoerd. Aangezien we in de meivakantie niet vrij zijn, besloot ik om dan maar met het hele gezin op eerste paasdag te gaan. Een heerlijk uitje om met zijn allen te doen.

Ontvangst

Wij werden ontvangen in de foyer, waar we de kaartjes overhandigd kregen. Daarna konden de kinderen heerlijk buiten spelen in het zonnetje. Voor buitenspeelgoed was gezorgd door Maaspodium. Zo lagen er voetballen, krijtjes en konden de kinderen blik lopen.

Pak ‘m

Na het zien van de speellijst, besloot ik om voor de voorstelling Pak ‘m te gaan. Deze voorstelling is vanaf 3+.

Laat je meevoeren in de flitsende wereld van PAK’M: Een heuse achtervolging met de nieuwste camouflagetechnieken, klassieke misverstanden en spannend achter-elkaar-aange-ren op een speelvlak van 5 bij 5. Wie pakt uiteindelijk wie? En heeft hij dan wel de juiste te pakken? En is de weg niet veel leuker dan het uiteindelijke doel?

We zien drie ogenschijnlijk ‘volwassen’ presentatoren in een tv-studio vechten om aandacht. Allemaal willen ze de microfoon. En daar waar er twee vechten om één been gaat de derde er mee heen, genoeg reden voor een race met een verrassende eindstreep. Het fantasievolle decor biedt veel mogelijkheden tot verstoppen, wegduiken en het betere poppenkastspel. Zo ontstaat een voorstelling in de geest van Tom en Jerry, De Dikke en de Dunne, Road Runner en Bugs Bunny maar dan op Duploniveau.

BonteHond

De voorstelling is gemaakt door BonteHond. Al eerder maakte dit gezelschap de theatervoorstelling Aaipet, die al door meer dan tienduizend kinderen werd gezien. BonteHond maakt theater voor iedereen, toegankelijk voor iedereen. Zo is Pak ‘m vanaf 3+, maar is het voor volwassenen net zo vermakelijk.

Wat vonden wij ervan?

Het begin was even onwennig, want je kijkt naar een nieuwsuitzending in een studio, maar ondertussen wordt er volop Russisch gesproken. De kinderen keken ons even verbaasd aan, maar al snel gingen ze er goed voor zitten. En hoorde ik diverse keren lachsalvo’s voorbij komen van mijn twee kleuters. Ondanks dat ze het wel leuk vonden, verveelden ze zich al wel vrij snel en dat was wel jammer en eigenlijk ook niet nodig. Wij, mijn man en ik, vonden de voorstelling wel echt heel erg vermakelijk. Na afloop van de voorstelling werd er ook nog een workshop playbacken gegeven en dat was wel echt heel grappig. Vooral de ouders die meededen waren hilarisch. En ja, wij deden zelf ook mee 😉

Na afloop

Konden de kinderen paaseieren zoeken. Niet alleen chocolade eieren waren er verstopt, maar ook nog twee gouden eieren. Deze leverde een extra prijs op. Helaas bleef het voor mijn kinderen bij de chocolade eitjes. Al vonden zij dat helemaal niet erg.

Maaspodium

Nieuwsgierig geworden naar de voorstelling? Op de site van Maastd vind je de complete speellijst voor de meivakantie. Wat vast goed uitkomt, want het weer wordt na woensdag een stuk slechter.

Wanneer ben jij voor het laatst naar een voorstelling geweest? Ik lees het graag in de reacties hieronder.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.