8 x mijn blog musthaves*

Meer dan eens wordt er gedacht dat het schrijven van content enkel en alleen een kwestie is van een tekst uittikken en online gooien. Was het maar zo simpel, dat zou namelijk echt heel veel tijd per blog schelen. Aan de andere kant ben ik heel erg blij dat het niet zo is, want dat zou bloggen namelijk wel heel erg saai maken. In deze blog kun je alles lezen over de 8 blog musthaves die ik echt nodig heb om een artikel te kunnen schrijven en publiceren.

blog-musthaves.jpg


Internet en tv

Van een aantal dingen waar ik als blogger echt niet zonder kan, staat een goed internet- en tv abonnement toch echt wel op één als het gaat om de meest essentiële blog musthaves. Zonder internet kan ik niet op mijn website en zonder website kan ik wel content schrijven, maar het publiceren wordt dan toch een stuk lastiger. Televisie zou je in eerste instantie misschien verbazen, maar zowel internet als televisie zorgen voor best wel veel inspiratie, zo zou het nieuws bijvoorbeeld een goede aanleiding voor een blog kunnen zijn. Maar vind ik het ook altijd erg leuk om een lijstje te maken met de leukste series of mijn favoriete televisieprogramma’s van het moment. Voor mij is het dus wel echt heel erg belangrijk dat ik een goed internet en TV abonnement heb, wat goed aansluit bij mijn wensen en ook nog eens betaalbaar is.

Macbook

Mijn Macbook is me heilig. Heel eerlijk zou ik dan ook echt niet weten wat ik zonder zou moeten. Het werkt gewoon een stuk fijner dan bijvoorbeeld je content tikken op een smartphone. Met een laptop ben je veel minder beperkt waar je werkt. Zo neem ik mijn laptop graag mee als ik bijvoorbeeld met de kinderen naar een binnenspeeltuin ga.

Smartphone

Ik denk dat je het inmiddels best verslaafd mag noemen, maar ik kan dus echt niet zonder mijn smartphone. Als ik zonder de deur uit ga, voel ik me op de een of andere manier echt heel erg kaal. Daarnaast is mijn telefoon natuurlijk ook gewoon een verlengstuk van mijn blog. Door mijn mobiel ben ik bereikbaar voor mijn lezers en kan ik hen op mijn beurt makkelijker benaderen via één van mijn social media kanalen.

Social Media

Je kon het net al lezen, maar voor mijn blog zijn mijn sociale media kanalen ook echt wel een musthave. Niet alleen voor het onderhouden van contacten met lezers, maar om lezers te generen kun je social media ook goed inzetten om content te kunnen delen, zodat je naast je organische bereik ook nog andere lezers kunt bereiken.

Camera

Een blog wordt natuurlijk een stuk aantrekkelijker als er mooie foto’s bij geplaatst worden. Gelukkig voor mij vind ik fotograferen echt helemaal geweldig. Door mijn smartphone heb ik altijd een camera bij me, wat natuurlijk enorm handig is. Daarnaast heb ik ook nog een spiegelreflex camera die ik graag gebruik voor het maken van productfoto’s.

Fotoprobs

Productfoto’s of flatlays maken is nog niet zo makkelijk gedaan en daar gaat vaak best wel wat tijd in zitten. Iets wat ik absoluut niet erg vind, want dat is voor mij juist de uitdaging. Voor deze flatlays maak ik vaak gebruik van diverse fotoprobs, je kunt hier bijvoorbeeld denken aan rieten onderzetters, houten dienbladen, droogbloemen en lint. Ook een camera, laptop of smartphone kunnen dienen als fotoprob. Veel ideetjes voor flatlay fotografie haal ik bijvoorbeeld van Pinterest.

Notitieboek

Een blogger zonder notitieboeken is als friet zonder mayonaise. Een notitieboek is altijd handig om bij je te hebben voor als je onderweg ineens inspiratie voor een blog krijgt en je het niet wilt vergeten. Of als je ’s nachts wakker wordt en je even snel iets wilt opschrijven, zodat je dat ook nog in een blog kunt verwerken. Ik heb inmiddels een flinke stapel notitieboeken liggen. Al liggen er op die stapel ook gewoon een aantal voor de heb, omdat ze zo mooi zijn en ik het zonde vind om er in te schrijven.

Trainingen – Blogger by Nature

Sinds 2018 volg ik ieder jaar de trainingen van Blogger by Nature. Blogger by Nature is een event wat speciaal wordt georganiseerd voor bloggers. Tijdens deze trainingen heb ik al veel geleerd over bloggen, zoals over het optimaliseren van mijn blog (SEO) zodat ik beter kan worden gevonden door de lezers. Maar heb ik ook al trainingen gehad die te maken hebben met het gebruiken van de juiste zoekwoorden, branding, Google Analytics, smartphoneforografie en netwerken. Daarnaast is dit event ideaal voor het ontmoeten en weerzien van collega-bloggers. Voor mij dus een absolute musthave.

Dit zijn voor mij wel de belangrijkste musthaves voor mijn blog. Ben jij blogger of content creator? Dan ben ik heel erg benieuwd naar jouw absolute blog musthaves. Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 16 augustus 2021 / 9:01 am

  Mijn internet en Computer kan ik ook echt niet missen, hetzelfde geldt voor mijn camera :-). Zonder social media werd mijn blog denk ik lastiger te vinden.

  • Marieke
   Auteur
   16 augustus 2021 / 12:26 pm

   Ja he, denk dat veel bloggers dit toch wel herkennen 🙂
   Het was trouwens nog gelukt hoor met die snijmal van de auto met caravan 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen