Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 x de leukste kinderfeestjes voor meisjes en jongens

Nu mijn tuttebel bijna vijf wordt, ben ik op zoek gegaan naar ideeën voor kinderfeestjes. De leukste verzamelde ik alvast voor je. Scheelt je weer zoeken voor als je ook een kinderfeestje wilt organiseren.

Vijf jaar

Over ongeveer twee maanden wordt mijn tuttebel gewoon alweer vijf. Hoe dan? Ze werd gisteren geboren!! Maar juist omdat ze vijf wordt, mag ze haar eerste kinderfeestje geven. De namen van klasgenootjes die op haar feestje mogen komen, passeren al regelmatig de revue. Dus weet ik dat ik geen eenhoorn- of prinsessenfeest hoef te gaan regelen. Het enige wat lastig is, is het weer, want ook in juli kan het natuurlijk gewoon regenen.

Blijdorp

Een kinderfeestje geven in Blijdorp is natuurlijk superleuk. Want wie wil er nou niet een rondleiding krijgen en op plekken komen, waar je normaal niet mag komen. Of op zoek gaan naar allerlei dieren tijdens een leuke speurtocht. De lunch wordt verzorgd en uiteraard kunnen de kinderen heerlijk spelen en ravotten in de speeltuinen. Leuk voor zowel jongens als meisjes.

Het is alleen best prijzig, omdat je minimaal zes kinderen moet uitnodigen (maximaal mogen dit er twaalf zijn). Reguliere prijzen liggen rond de 20 euro per persoon. Gelukkig hebben we een abonnement, want voor abonnementhouders is dit rond de 15 euro per persoon.

Wat ik wel een nadeel vindt, ze mag alleen maar kindjes vanaf vijf jaar uitnodigen in verband met de rondleidingen. En niet al haar klasgenootjes zijn dan al vijf. Dus dat maakt het wel lastiger.

Avonturenboerderij Molenwaard

In mijn to do lijstje voor de meivakantie kon je er ook al over lezen. Avonturenboerderij Molenwaard organiseert ook kinderfeestjes. Er zijn drie verschillende kinderfeestjes, een pickinickfeestje, boerderijfeestje en een paard- en ponyfeestje. Deze feestjes zijn allemaal inclusief een hapje en een drankje. Ook krijg je bij ieder feestje iets extra’s zoals bijvoorbeeld een diploma.

De feestjes duren ongeveer tweeënhalf uur en zijn te reserveren vanaf vijf kinderen. Daarvoor of daarna mag je nog gebruik maken van de hele boerderij. De kosten zijn rond de 16 euro per persoon. Wel een nadeel, je betaalt ook voor ouders/begeleiders het normale tarief.

Bowlen

Vind ik zelf echt heel erg leuk. De kinderen hebben het tot nu toe pas één keertje gedaan, maar dat vonden ze wel helemaal geweldig. Dit zou best een goede optie kunnen zijn, aangezien de bowlingbaan bij ons in de buurt is.

Bij het feestje, wat ik in gedachten heb, op de bowlingbaan mogen de kinderen gezellig een uurtje bowlen, een uurtje golf spelen en krijgen ze lekker frietjes met een snack en een drankje. Wat mij betreft een prima tijdsbesteding voor een kinderfeestje. En qua kosten ben je ongeveer elf euro per persoon kwijt.

Monkeytown

Met mijn binkie gingen we al twee keer naar Monkeytown. Zijn vriendjes en hij vonden dat helemaal geweldig. En ook mijn tuttebel vindt het erg leuk. Sterker nog, ze heeft al gezegd dat haar kinderfeestje in Monkeytown is, terwijl ik nog helemaal niet weet wat we gaan doen.

Het feestje wat wij altijd doen in Monkeytown kost 14 euro, hiervoor krijgen de kinderen ook frietjes met een snack en een drankje. Tussendoor krijgen ze dan ook nog een ijsje. En kunnen ze de hele dag lekker ravotten. Groot voordeel, als moeder heb je echt geen kind aan ze. Nadeel, je bent ‘s avonds gesloopt van alle herrie!

Lekker thuis

Maar met een kinderfeestje thuis is natuurlijk ook helemaal niks mis. Want hoe leuk is het om gewoon een leuk spelletje te doen. Frietjes en snacks op een groot tafelkleed te leggen, zodat ze daar lekker van kunnen eten. Bij mooi weer zou je ook nog een speurtocht kunnen doen of een ander buitenspel. Of je laat iemand komen met bijvoorbeeld reptielen of amfibieën. Dit kun je dan zo duur maken als je zelf wilt en je hoeft geen entree te betalen voor ouders/begeleiders.

Wat wel een nadeel is, je moet zelf alle zooi opruimen na afloop.

Stiekem vind ik het toch wel heel erg lastig. Zeker omdat je ook met het weer zit. Maar mijn tuttebel krijgt ongetwijfeld een leuk eerste feestje. Wat voor kinderfeestje gaf jouw kindje? Ik lees het graag hieronder.

Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. Sabine
  31 mei 2019 / 8:38 am

  Bowlen zou ik met kleuters niet gaan doen. Wij hebben een prinsessen feestje thuis gevierd dat was erg leuk en zijn de 2e keer naar het theater geweest.

  • Marieke
   Auteur
   31 mei 2019 / 8:48 am

   Ik kreeg die tip ook al om het vooral niet te doen. Wat hebben jullie in het theater gedaan?

 2. Wendy
  30 mei 2019 / 5:11 pm

  Als ik een tip mag geven zou ik niet gaan bowlen. Bowlen is wel erg leuk maar als kinderfeestje vind ik het minder geslaagd. Zeker als de kinderen nog jonger zijn. Wij hebben ook eens met een feestje geboweld. De kinderen vonden het toen erg moeilijk om op hun beurt te wachten. Als je met 6 personen bent moeten ze toch een tijdje wachten. En zeker jongere kinderen vinden dat moeilijk. De kinderen die moesten wachten werden erg wild en begonnen te stoeien en kregen ruzie met elkaar. .

  • Marieke
   Auteur
   30 mei 2019 / 5:16 pm

   Oh wauw wat een goede tip! Dank je wel, hier kan ik wat mee. Ik heb daar helemaal niet aan gedacht moet ik zeggen. Maar dat is inderdaad wel logisch ook!

 3. 29 mei 2019 / 8:03 am

  Ik heb het thuis gedaan en uitbesteed en afgelopen jaar zelfs deels thuis en deels buiten huis. Het feestje wat ze het leukst vonden? De super mario speurtocht die ik vorig jaar organiseerde. Thuis maar meer dan geslaagd! En ja de zooi…ach het is droge troep denk ik dan altijd maar

 4. 29 mei 2019 / 6:50 am

  Lucas en Eva zijn 5 en worden 5 december 6 jaar. Dit jaar geven we voor het eerst een kinderfeestje. Maarja hoe ga je dat aanpakken bij een tweeling j/m? Ik heb al wel een leuk idee bedacht maarja aangezien we ook nog eens in december zitten wordt het me allemaal niet makkelijk gemaakt. Ik denk dat ik toen toch beter had moeten plannen

  • Marieke
   Auteur
   29 mei 2019 / 6:56 am

   Lastig he, daarom ging ik op zoek naar iets voor jongens en meiden. Maar ik weet van een oud klasgenoot met een tweeling (j/m), dat zij altijd iets aparts doet met de kinderen. Allebei hun eigen feestje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.