Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

London 2014

Als je iets graag wilt, duurt wachten altijd lang. Maar eindelijk is het zover, het is tien voor half twaalf en we gaan naar de bus toe. Om kwart voor twaalf zijn we er al. Als het goed is komt de bus om vijf over twaalf en dat klopt inderdaad ook. Het duurt even voordat iedereen zijn plek heeft gevonden en om tien voor half een trappen we af richting Breda waar we nog twee mensen oppikken.
Daarna stoppen we nog een keer in Minderhout, zodat alle bussen achter elkaar aan kunnen rijden. Tot aan Calais krijg ik gelukkig weinig mee. Ik word wel een aantal keer wakker, want echt lekker slapen doe ik niet, maar goed slapen is slapen zullen we maar zeggen 😉
We mogen de bus uit voor de douane. En daarna ook meteen de bus weer in. Het wachten is nu op het inschepen. Dat duurt een hele tijd, maar uiteindelijk gaan we rond kwart over vijf de boot op. In eerste instantie mogen we deck 5 op rijden, maar die blijkt bij nader inzien vol te zijn, wat leuk is voor de chauffeur, want die mag nu achteruit de ramp af rijden. Gelukkig mogen we wel deck 3 op.

We zitten op een ferry van P&O, het is voor het eerst dat ik ga varen (en dan werk ik al tien jaar in de scheepvaart he ;)). Vooralsnog vind ik het nog niet wat. Deze ferry is puur ingericht voor chauffeurs en wellicht wat toeristen, maar zeker niet voor busladingen passagiers. Overal waar je kijkt liggen, hangen en zitten mensen.
Wij zitten uiteindelijk op een trap. En ik word misselijk, dus doe mijn ogen dicht, terwijl ik tegen Erik aan hang. Ik heb primatour bij me hoor, maar aangezien dat nog weinig nut heeft voor de laatste twintig minuten, probeer ik het zo op te lossen.

Rond half zeven zijn we in Dover en mogen we eindelijk van de boot af.
We vervolgen onze reis naar Londen en ik doe nog lekker een tukkie.

Om acht uur worden we afgezet bij Victoria Embankment. En kunnen we gaan beginnen aan ons dagje Londen.
We kunnen meteen beginnen met het maken van foto’s wat wel leuk is (zal ze aan het eind van mijn blog posten)
De London Eye en het monument op Victoria Embankment worden meteen vastgelegd.
En daarna lopen we richting de London Eye. Aangezien we ons even op willen frissen, duiken we de Mc Donalds in die daar zit en net open is. Wij zijn niet de enige. Aangezien we toch ook iets moeten eten, nemen we een lekker ontbijtje van de Mac :p

Daarna lopen we verder richting de London Eye. Eigenlijk willen we er in, maar het is nog dicht. Dus besluiten we om maar weer terug te lopen richting de Big Ben.
Daar maken we foto’s van de Big Ben en Houses of Parliament. Verderop staat de Westminster Abbey al. En zo hebben we binnen een uur al een paar bezienswaardigheden vastgelegd.
We lopen een straatje in en komen per toeval langs de Horse Guards Parade. Helaas is er op dit tijdstip nog niks. We lopen door James’s Park richting Buckingham Palace. We maken wat foto’s en lopen daarna door naar Victoria Station. Waar we de metro pakken naar Oxford Street. Het is er niet echt heel erg druk, dus dat is wel fijn. We kopen niks, wel duiken we even een Costa in, voor een warme chocomel voor mij en een caffe mocca latte voor Erik. En uiteraard moet daar wel wat Engels gebak bij 🙂

Na deze break lopen we nog een stuk verder Oxford street in en stappen bij Tottenham weer op de metro richting de Tower Bridge. Daar gaan we wel op. Je krijgt er een korte rondleiding, wat wel leuk is. Ook heb je er echt een schitterend uitzicht over de Thames.
Als we in de Engine rooms zijn geweest, lopen we weer terug naar de metro. We willen naar Piccadilly Circus, want dat moet je tenslotte ook gezien hebben als je in Londen bent. Het is er al erg druk en we lopen Regent street in, want Erik wil naar de Apple Store, hoe verrassend ook 😉
Ook komen we weer uit op Oxford street en als ik twee Nederlandse meiden zie lopen met een tas van Victoria’s Secret, vraag ik aan ze waar de winkel zit, want daar wil ik wel even shoppen. We lopen verder Oxford street in tot we bij New Bondstreet komen, een zijstraat van Oxford street (let op dames, hier zit Victoria’s Secret) Helaas staat er een hele lange rij en Eriks knie en mijn heupen gaan dat niet meer trekken helaas. Enigszins teleurgesteld lopen we verder de straat in. We verbazen ons over de meest dure winkels en de dure auto’s voor de deur, al dan niet met een chauffeur er in. Achter elkaar staan een Bentley, Audi R8 en een Maserati. Gelukkig komen we weer uit bij de normale winkels. Waar we overigens ook niks gekocht hebben 😉
De volgend keer dat we naar Londen gaan, gaan we meteen naar VS toe, om wachtrijen voor te zijn.

Inmiddels is het kwart over vier en we besluiten naar het Hardrock Café te gaan. We nemen de metro naar Hyde Park Corner en moeten vanaf daar nog een minuut of tien lopen. Als we er zijn, moeten we nog driekwartier wachten, wat geen probleem is, want we hebben toch nog tijd zat. Die driekwartier blijkt achteraf maar een kwartier te zijn.
We bestellen chicken wings vooraf, Erik neemt spare ribs als hoofdgerecht en ik neem een zelfgemaakte cheeseburger. Het smaakt allemaal weer superlekker, alleen jammer dat het er verder zo chaotisch is. Dat zijn we helemaal niet gewend van Hardrock Cafés. Hier gaan we dan ook niet meer naartoe de volgende keer. En volgens mijn collega zit Bubbagump tegenwoordig ook in Londen, dus een goed alternatief voor een volgende keer.
Na het eten gaat Erik nog even naar de shop, want wel eten, maar geen shirt kopen bij het Hardrock Café kan natuurlijk niet 😉

Daarna gaan we nog even naar Piccadilly Circus, maar daar is het zo druk, dat we de metro pakken naar Victoria Embankment, waar we ook weer worden opgepikt voor de terugreis.

De London Eye is supergaaf om te zien nu, aangezien het helemaal verlicht is. Helaas hebben we geen tijd meer om er nu nog in te gaan, maar dat komt dan een volgende keer wel 😉

De bus is aan de late kant en het duurt ook even voordat we vertrekken. Maar als we het centrum uit zijn, val ik vrijwel direct in slaap. En schrik wakker bij Dover. Ik snap er niks, ik slaap nooit zo snel en al helemaal niet in een bus. Maar eigenlijk vond ik het best lekker.
We gaan om kwart voor twaalf varen. En ook nu is het weer lekker chaotisch aan boord. We zitten bij trappen en vallen allebei in slaap. Als ik wakker word heb ik volop pijn aan mijn stuitje en ga ik even op de trap zitten. Ik val gewoon weer in slaap. En als ik wakker word, word ik raar aan gekeken. Aangezien mijn neus verstopt zit, vermoed ik dat ik heb gesnurkt hihi.

Tussen half twee en twee zitten we weer in de bus en vervolgen we onze reis naar huis weer. Ik word zo nu en dan wakker. En als we bijna bij de uitstapplaats in Breda zijn, ben ik wakker. Tegen zessen zijn we weer in Dordt en gaan snel naar de auto toe. Thuis frissen we ons even op en duiken we ons bed in.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.