Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Coronatest – is het nou echt de hel of gewoon appeltje eitje?

Ja hoor, mocht mijn bink er twee weken geleden al aan geloven. Deze week was het mijn beurt om de coronatest te ondergaan. Of ik blij ben dat de test er is, ja absoluut. Maar of ik hem ook op die manier onderging? In deze blog vertel ik je alles over mijn ervaring met de coronatest.

Chronisch verkouden

Enkele weken geleden was mijn bink vanuit het niets ineens verkouden. Wat niet zo gek is, want nu hij weer naar school en de bso gaat, pikt hij dat natuurlijk zo weer op. Iemand die chronisch verkouden is, heeft nu eenmaal weinig nodig, voordat hij loopt te snotteren of te hoesten. Om uit te sluiten dat het geen Covid-19 was, besloten we om hem te laten testen. Dit doen ze niet vaak bij kinderen, maar omdat mijn bink chronisch verkouden is, mocht het wel. Is ook wel fijn, want bij een negatieve test kon hij dan ook gewoon weer naar school toe. Na al die weken thuis, wilde hij dat toch het allerliefste.

Dapper

Mijn bink had al weleens gezien hoe mensen getest werden op televisie en had via via ook gehoord dat het zeer deed. Toch onderging hij de test dapper. Hij vertelde dat het stokje in zijn keel kriebelde, maar die in zijn neus deed wel zeer. Maar eenmaal uit zijn neus was dat ook zo voorbij. Het feit dat hij snoepjes en een bellenblaas kreeg, complimenten voor de GGD dat ze hier aan denken, zorgden er voor dat hij het hele testen snel vergeten was.

Wachten

En toen kon het lange wachten beginnen. Binnen 24-48 uur zou de uitslag komen. Uiteraard heb je goede hoop, maar na 48 uur kwam er nog steeds geen verlossend antwoord. Uiteindelijk heb ik zelf gebeld, wat overigens eigenlijk niet mag, maar ja het kind wilde graag weer naar school. Niet lang daarna kregen we antwoord en was de test negatief. Dus waren mijn vermoedens juist en was het toch een chronische verkoudheid.

Verkoudheid

Hoewel ik al vanaf februari keelpijn heb en dat ook wel een beetje bij mij hoort, van wie zou mijn bink het hebben, werd het nu alleen maar erger. Ik wilde niet meteen naar de GGD rennen voor een test, want wie weet was het gewoon toeval. De keelpijn ging weg en ging over in hoesten. Eerst nog af en toe een kuchje. Maar toen ik maandagavond door het hoesten ook nog (de enige keer gelukkig) benauwd werd, hakte ik de knoop door, dit is namelijk wel degelijk een verkoudheid en niet een toevallig hoestje.

GGD

Ik belde de andere morgen naar de GGD om een afspraak te maken voor de coronatest. Iets waar ik enorm tegenop zag, maar wat wel echt moest gebeuren. Stel je voor dat ik besmet ben en inmiddels ook anderen heb besmet. Dan maar een paar dagen in quarantaine. Better safe than sorry.

Teststraat

De weg naar de teststraat kende ik inmiddels wel natuurlijk, maar ik vond het doodeng. Waar ik normaal helemaal niet bang ben voor pijn door mijn hoge pijngrens, vond ik dit toch echt wel even een dingetje. Het feit dat er in de auto voor me iemand zat die behoorlijk aan het kokhalzen was, maakte het er vooral niet beter op. Tip van mij, kijk niet hoe iemand anders getest wordt.

De coronatest

En toen was ik aan de beurt. Ik wist wat ik kon verwachten van de coronatest. De een vindt het absoluut niet zeer doen of precies het gevoel geven zoals mijn bink het vertelde. Maar echt ik heb me nog niet eerder zo onprettig gevoeld. Het gevoel dat ik geen lucht kreeg toen ze met dat wattenstaafje in mijn keel ging, uiteraard ook met kokhalzen erbij en dan daarna in mijn neus. Ze heeft mijn hersens aangeraakt met dat staafje, dat weet ik zeker! En wat een irritant gevoel zeg, ik heb anderhalve dag echt pijn in mijn neus gehad. Om over de smaak van het wattenstaafje, maar niet te praten, daar heb ik ook nog een aantal uur een vieze smaak van in mijn mond gehad, die met geen mogelijkheid weg wilde. Kortom, die coronatest was voor mij dus echt een regelrechte hel.

De uitslag

Waar mijn bink nog ruim 54 uur mocht wachten, kreeg ik na 24 uur al het verlossende antwoord. De uitslag van de coronatest was negatief. Superfijn, want ondertussen was ik al aan het bedenken wie ik allemaal door zou moeten geven aan de GGD. En nu maar hopen dat die verkoudheid snel weg is en ik voorlopig niet meer verkouden wordt, want nog een keer zo’n test, daar word ik echt niet gelukkig van.

Hebben jullie de coronatest al gedaan? Zo ja, hoe vond jij het? Ik lees het graag in de reacties hieronder.

Volg Marieke Blogt ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 11 juli 2020 / 8:08 pm

  Het lijkt mij verschrikkelijk om zo’n test te moeten ondergaan. Ik heb gehoord dat het echt pijnlijk is.

  • Marieke
   Auteur
   12 juli 2020 / 8:05 am

   Het verschilt nogal per persoon, de meesten vonden het wel meevallen.

 2. 10 juli 2020 / 4:46 pm

  Hier ook de test ondergaan. Keel was zo gepiept. Nergens last van maar de neus vond ik wel echt akelig. Deed geen pijn maar het was een heel naar gevoel die gelukkig meteen stopte toen we klaar waren. Gelukkig nergens last van gehad naderhand en gelukkig was de uitslag negatief.

  • Marieke
   Auteur
   12 juli 2020 / 8:05 am

   Dat is wel heel erg fijn! Hopelijk ook de laatste keer dat je moest testen 😉

 3. 10 juli 2020 / 3:45 pm

  Klinkt naar! Ik was vorige week de klos en ik vond het meevallen. Ja, het was ff naar, maar voorbij voor ik het wist. Geen pijn gehad ofzo. Balen dat jij het wel de hel vond!! Maar goed leuk is sowieso anders. Enne vooral fijn dat de uitslag goed was.

  • Marieke
   Auteur
   10 juli 2020 / 4:07 pm

   Er zijn er in mijn omgeving meer die het wel mee vonden vallen. Ik was denk ik toch te veel gespannen. En dan is het ook al anders denk ik. Op de opvang sprak ik iemand die het vergeleek met bloedprikken. Misschien had ik iemand die er minder goed in was.
   Maar zelfs mijn bink vond het reuze meevallen. Scheelt misschien ook dat hij enorm snotterig was, dan glijdt het wellicht toch makkelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.