Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Keulen – een weekend vol bier en currywurst – review

Afgelopen weekend waren manlief en ik, na twee jaar, eindelijk weer eens een weekend weg zonder kinderen. Deze keer staat Keulen op de planning en gaan we met vrienden weg. En wat was dat leuk en gezellig. Er was bier, currywurst en nog veel meer.

Vrijdag

Manlief en ik rijden om kwart voor vier weg richting Keulen. Onze lieve vrienden zijn er dan al. Maar wij moeten wachten op de oudste dochter van Erik, die het hele weekend op de kinderen past. Zo superlief! Onderweg loopt het vooral in Nederland erg moeizaam, maar kunnen we gas geven zodra we de grens over zijn.

Om tien voor half acht rijden we de parkeergarage van het hotel in. We slapen dit weekend in NH Köln Altstadt. Net buiten het centrum, in het zuiden van Keulen. Een mooi en net hotel. Prima voor een weekendje weg.

Aangezien we vlakbij het centrum zitten, besluiten we er naartoe te lopen. Heerlijk langs de Rijn. Waar we ons verbazen over de hoeveelheid alcohol, die de locals bij zich hebben en op straat aan het drinken zijn. Blijkbaar is er ook een Weinfest aan de gang en is het dan toegestaan om op straat te drinken.

Op een groot plein met veel restaurants, laten we ons oog op het terras vallen van een Italiaans restaurant. Er is terrasverwarming dus kunnen we lekker lang buiten blijven zitten, heerlijk! Dit is de leven 😉

Foto is rood geworden dankzij de terrasverwarming.

We eten er heerlijke pasta en pizza. En sluiten af met een ijsje bij de buren. Tegen twaalven liggen we op bed en sluiten we deze eerste heerlijke avond af.

Zaterdag

Vandaag gaan we Keulen centrum verkennen. Ontbijt in het hotel slaan we over, omdat we dat bij een lokale bakkerij willen doen. Het is goedkoper en dan kunnen we aansluitend meteen doorlopen.

Nog voordat we überhaupt bij de bakker zijn, zie ik een gat in de weg over het hoofd en val ik op straat. Ik kan me opvangen met mijn handen, wat niet fijn is, maar voel aan mijn voet dat er iets niet goed zit. Mijn voet is ook dubbelgeklapt, niet bij mijn enkel maar bij mijn wreef. Maar ik laat me niet kennen, verbijt de pijn en ga door. Bij de bakker, die iets verderop zit, eten we een heerlijk ontbijt en ben ik stiekem blij dat ik gewoon kan zitten.

Op weg naar de bakkerij, zien we een Hardrock Café en we weten nu al waar we vanavond gaan eten, jeeej!!

We slenteren door de stad en drinken koffie bij de Starbucks bij het centraal station.

Ondertussen lopen we ook winkel in en winkel uit. Op zoek naar leuke koopjes en eventueel ideeën voor mijn blog. Eens een blogger altijd een blogger 😉

Missie van vandaag; Nikes in mintgroen en roze scoren en eventueel een Apple Watch, omdat ik die al zolang wil, er voor aan het sparen ben en Erik zo trots op me is voor wat betreft het afvallen, dat hij de rest wel wil bijleggen. Uiteraard is een bezoek aan de DM ook nodig, maar daarover van de week meer.

Ondanks dat mijn vriendin en ik winkel in en uit lopen en ik nog steeds stik van de pijn, vind ik niet wat ik zoek, helaas. Maar het is supergezellig en het maakt me ook eigenlijk helemaal niks uit.

De mannen fotograferen veel en ook die zien we zichtbaar genieten. Helemaal als de beelden die ze voor ogen hebben ook nog eens gefotografeerd kunnen worden.

Uiteindelijk belanden we bij de Apple Store, pas ik de door mij o zo graag gewilde Apple Watch, maar besluit ik, geheel tegen ieders verwachting in, om het toch nog even niet te doen. En aangezien het prijsverschil niet heel groot is, laat ik het even voor wat het is. Verbaasd? Dat was ik zelf ook.

Zoals ik al zei shoppen we nog wel bij de DM en ik kom met een tas vol drogisterijartikelen naar buiten. Ondertussen verga ik van de pijn in mijn voet. En ben ik blij als we op het terras vlakbij het hotel zitten. Grote pul appelsap, pommes frites en currywurst erbij en ik vind alles prima.

‘s Avonds willen we gaan eten bij het Hardrock Café, maar we moeten driekwartier wachten en besluiten naar het plein te lopen waar we gisteravond ook hebben gegeten. Helaas is de sfeer er zoveel anders dan gisteren, dat ik me er niet prettig bij voel. En lopen we toch weer terug naar het Hardrock Café, waar we,na niet al te lang wachten, lekker mojito’s en bier drinken en heerlijk eten, ook al is dat laatste echt wel veel teveel.

Tegen twaalven kruip ik mijn bed in. Ik kan niet meer op of neer. De mannen gaan nog even foto’s maken op het uitkijkpunt van het Schokoladen Museum.

Zondag

We ontbijten in het hotel. Er gaat echt niks boven Duitse ontbijtjes en we eten weer veel meer dan de bedoeling is.

We lopen (lees: ik strompel) nog een rondje richting het Schokoladen Museum. We slaan het museum zelf over, maar kopen wel Lindt chocola in het winkeltje van het museum. Ook maak ik nog wat foto’s vanaf het uitkijkpunt van het museum. En een containerbarge mag uiteraard niet ontbreken.

Na nog een bakkie in het hotel, gaan we weer richting huis. Wat ook wel weer erg fijn is. Heerlijk kroelen met mijn moppies.

Gaan jullie weleens samen een weekend weg? Of is oppas regelen bij jullie, net als bij ons, best lastig? Ik lees het graag hieronder in de comments, of op Facebook of Instagram.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 25 mei 2018 / 11:23 am

  Keulen, leuk! Heerlijk af en toe zo’n weekend weg. Hoewel ik het kroost altijd gigantisch mis, ben je ineens weer de mensen die je was voordat je ouders was. Ik kan daar wel van genieten. We doen het sowieso één keer per jaar, maar eigenlijk dus te weinig.

  • Marieke
   Auteur
   25 mei 2018 / 8:28 pm

   Ja precies dat, ik herken dat helemaal! Heerlijk hoor 🙂
   Een keer per jaar is inderdaad ook niet heel veel nee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.