Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De week van Marieke 27-2020 – familiebezoek, proefzwemmen en meidenavond

De afgelopen week was weer een week die in het teken stond van heel veel liefde. Zo zag ik mijn zusje en neefje eindelijk weer, mocht mijn bink proefzwemmen, hadden we oudergesprekken en was er ook nog een heerlijke meidenavond.

Maandag

Het is modderdag en op de bso wordt er op de groep van mijn tuttebel heerlijk met modder gespeeld.

Dinsdag

Mijn bestelling van Dutch Sprinkles komt binnen. Ik bestelde er een muurcirkel voor buiten op het balkon. En hij is in het echt nog gaver dan op de foto.

Vandaag hebben we oudergesprek van mijn bink. En ondanks dit rare schooljaar en het thuisonderwijs, ben ik enorm trots op hem. Hij is met een goed rapport over naar groep 4, waar hij een hele lieve juf en meester zal krijgen. Dat laatste hoopte hij al, dus hij is enorm blij.

Woensdag

Vandaag staat er voor het hele gezin roerbakmie op de planning, superlekker, maar ik sla dit keer over. Ik maak voor mezelf wraps met sla, paprika, komkommer, pikante kip en een klein beetje truffelmayonnaise. Weight Watchers verantwoord, dus een ideaal gerecht voor het avondeten.

Omdat ik geen skates heb, ga ik ‘s avonds fietsen, terwijl mijn vriendin skate. Het is hartstikke gezellig, maar uiteraard niet saai, want mijn ketting valt er halverwege de rit gewoon vanaf. Gelukkig krijgen we het wel voor elkaar om de ketting er zelf weer op te leggen, maar mijn handen zien er echt niet meer uit.

Donderdag

Naast de muurcirkel die ik van de week al binnen kreeg, maakte ik ook nog zelf twee muurcirkels bij Dutch Sprinkles. Boven alle verwachtingen in, matchen deze zo ontzettend goed bij de muurcirkel met de panter, dat ik er echt helemaal blij van word. Kan niet wachten tot ze aan de muur hangen. De twee kleine cirkels kunnen trouwens alleen maar binnen gebruikt worden en krijg je gratis bij je bestelling.

Voor het weekend en de komende week maak ik alvast weer een weekmenu. Zo weet het hele gezin weer wat we de komende dagen gaan eten. Hopelijk scheelt het in gezeur (wishful thinking).

Bij mijn bink in de klas zijn ze ook druk bezig met de juffenbedankjes, hier voor moest ik even foto’s maken van hem en deze is toch wel echt heel erg leuk geworden.

Vrijdag

Voor het eerst sinds oktober mag mijn tuttebel weer naar de oogarts toe. Haar oogafwijking is niet verslechterd, wat een goed teken is, maar ze heeft nog een lange weg met pleisters te gaan. Dus krijgen we meteen nieuwe mee en we kunnen een nieuwe bril aan gaan schaffen voor haar.

Als mijn tuttebel weer op school is, haal ik mijn vriendin en haar dochter op en gaan we samen even naar het tuincentrum. Waar ik onder andere een koektrommeltje van Blond, een windlicht van Rivièra Maison en plantjes scoor. De plantjes zijn voor op mijn dienblad, waarvan ik het weleens tijd vond worden dat de dennenappels vervangen werden. Ik ben echt superblij met het resultaat.

Alleen mijn bink komt na school mee naar huis, hij mag lekker de hele middag chillen, aangezien hij ‘s avonds mag proefzwemmen voor zijn C-diploma.

Mijn tuttebel heeft vandaag ook haar rapport meegekregen en hoewel we maandag al wisten dat ze over is naar groep 3, is het nu voor haar pas echt officieel.

Het proefzwemmen gaat echt boven verwachting goed, ik heb hem nog niet eerder zo goed zien zwemmen. Alsof zijn leven er vanaf hing, al wilde hij volgens mij niet weer opnieuw hoeven te proefzwemmen net als met zijn B-diploma. Maar wat zijn wij trots op hem. Wel jammer dat alleen de man hem volgende week af zal zien zwemmen, aangezien er maar één ouder bij aanwezig mag zijn. Maar ik zag hem nu al uitblinken en dat maakt een hele hoop goed.

Zaterdag

Mijn tuttebel en ik gaan samen een nieuwe bril voor haar kopen. Ze vindt het heerlijk en hangt lekker de clown uit bij de opticien, die ze achterliet met een enorme grote grijns op haar gezicht. Volgende week mag ze haar twee brillen ophalen, foto’s zullen dan volgen. Maar ik vind ze echt superleuk.

Mijn zusje komt vandaag met mijn neefje. Ik ben zo blij, want ik heb haar al ruim een halfjaar niet gezien en haar enorm gemist. Ze heeft mijn nichtje (dochter van mijn broer) armbandjes laten maken met de initialen van mijn broer. Nu dragen we samen dezelfde armband. Mocht je interesse hebben in leuke armcandy, kijk dan zeker op de instagram van Bijouterie Lara.

Samen met mijn zusje ga ik lunchen bij ons in de stad, waar we allebei echt een superlekker broodje pikante kip eten en echt wel twee uur bijkletsen over van alles en nog wat. We hebben dit soort momenten echt veel te weinig.

Voor het avondeten maak ik op verzoek mijn lasagne en hij is echt superlekker en de schaal gaat dan ook schoon leeg.

Ik krijg met de post nog superleuke kaartjes binnen van Echt-Wel. Je krijgt nu met de kortingscode Marieke Blogt 10% korting op de kaartjes, die normaal 0.99 eurocent per stuk kosten.

Als mijn zusje weer naar huis is, kleed ik me even om en rijd dan naar mijn vriendin, waar we een heerlijke meidenavond hebben met nog twee andere meiden en naar het concert van Di-rect kijken, alhoewel kijken, we kletsen er gewoon volop doorheen. Maar dit soort avonden zijn voor mij echt goud waard.

Zondag

Hoewel ik had gezegd dat ik zou gaan hardlopen als het niet zou regenen, doe ik dit toch niet. Ik blijf nog even liggen, wat ook weleens lekker is. Al maak ik het nog niet laat, want om kwart voor acht ben ik er alsnog uit.

De man neemt de kinderen mee naar zijn oudste zoon en mijn schoonmoeder. Zo kan ik me volledig storten op het huishouden. Het is wasdag, dus krijgt mijn haar ook weer een uitgebreide wasbeurt. En als ik helemaal klaar ben, ga ik lekker bloggen en genieten van de me-time, tot de Formule 1 begint, want eindelijk mogen de jongens weer rijden. Wat heb ik daar naar uitgekeken zeg.

Ondanks de vrij harde wind gaan we toch nog skaten vanavond en uiteindelijk valt het resultaat helemaal niet tegen. En met dit soort uitzichten is het nooit erg om te skaten.

Volg Marieke Blogt ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.