Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Praktische bedden voor kleine ruimtes*

Hoewel mijn bink al een poosje in een grote jongenskamer slaapt, is zijn kamer nog steeds niet helemaal af. Hij slaapt nu in een hoogslaper, maar omdat die niet heel stabiel meer is, wordt het wel echt tijd voor een nieuw bed voor hem. Wel graag eentje waar hij minstens een jaar of tien mee kan doen. Het liefste wil hij ook weer een hoogslaper. Aangezien we voor zijn kamer wel echt naar praktische bedden moeten kijken in verband met de kleine ruimte, ging ik op zoek naar hoogslapers die handig zouden zijn op zijn slaapkamer.

Praktische bedden

Kleine kamer

Toen mijn bink zijn ledikant was ontgroeid besloten we voor hem een hoogslaper te kopen. Dit vooral uit praktische overwegingen, zijn kamer is namelijk vrij smal en een laag bed zou dan vooral heel veel speelruimte innemen. Daarnaast kun je onder een hoogslaper ook nog eens aardig wat spullen kwijt, wat het opbergen van speelgoed ook wat makkelijker maakt. Helaas is zijn zusje nogal springerig en heeft ze een poos terug iets te hard op zijn bed gesprongen, waardoor er een plank van de lattenbodem niet helemaal heel meer is. Het is dus wel tijd voor een nieuw bed. Een praktisch bed is dus echt een must en als het dan ook nog eens een jaar of tien mee kan gaan, zou dat helemaal fijn zijn.

Praktisch

Nu hoor ik je denken, wat versta je dan onder praktische bedden. Dit zou een hoogslaper kunnen zijn waar opbergruimte bij zit, zoals een kast en lades. Zodat we eindelijk van alle losse bakken onder het bed af zijn en het speelgoed niet altijd zichtbaar is in zijn kamer. Daarnaast zou een bureau ook wel heel erg handig zijn. Hij is tenslotte acht en thuisonderwijs is tegenwoordig meer regel dan uitzondering, dan is het gewoon fijn dat hij dat op zijn eigen kamer kan doen. Ik vond een mooie witte hoogslaper die aan alle eisen voldoet van een praktisch bed.

Logeerpartijtje

Mijn olijke duo slaapt graag samen, omdat dat gewoon heel erg gezellig is natuurlijk. Nu gebeurt dat altijd op de slaapkamer van mijn tuttebel, omdat zij een bedbank heeft. Ook vinden ze het gezellig om zo nu en dan met ons te slapen, maar ja om nou op de grond te gaan liggen, dat vind ik zelf niet zo fijn. Daarnaast krijgt hij ook de leeftijd dat hij het leuk vindt als er vriendjes of vriendinnetjes blijven slapen. Stiekem spiekte ik dus ook even bij de stapelbedden, want ik weet heel zeker dat hij dat echt geweldig zou vinden. Helemaal als we hem daar dus mee zouden verrassen.

Verkering

Nu worden kleine jongens natuurlijk ook groot en als ik wil dat hij echt wel een aantal jaar met een bed kan doen, moet ik ook echt even verder denken dan nu. Een stapelbed is leuk, maar als hij ooit verkering krijgt, wil hij natuurlijk naast hem of haar kunnen slapen. Als moeder begrijp ik dan ook wel dat hij dan niet in een stapelbed boven elkaar wil slapen. In zijn kamer zou een 3 persoons stapelbed ook wel heel erg praktisch zijn. Het zou er dan wel eentje moeten zijn die wat opbergvakken heeft in de achterwand, zodat hij daar iets aan spulletjes kwijt kan. Wat ik persoonlijk wel fijn vind aan zo’n bed, is dat je niet per se meteen drie matrassen hoeft aan te schaffen. Dat de la voor het derde bed eventueel ook nog gewoon gebruikt kan worden als opbergruimte. Zo’n bed is dus eigenlijk ook nog eens multifunctioneel.

Hebben jullie ook praktische bedden of hebben jullie ruimte genoeg voor ieder bed? Ik lees het graag in de reacties hieronder.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.