De week van Marieke – 17-2020 week 6 einde thuisonderwijs, begin meivakantie

Ja hoor mensen, de vlag ging hier uit afgelopen vrijdag. Het was namelijk afgelopen week, voor ons voorlopig, de laatste week van thuisonderwijs. Een week die wel wat raar was trouwens, de man en ik waren namelijk allebei ziek thuis, waardoor we de kinderen samen konden ondersteunen en dat was dan wel weer heel fijn. Je leest het weer allemaal in een nieuwe de week van Marieke.

Maandag

De maandag begint al meteen goed, voor het thuisonderwijs mag er weer gebeld worden met de juffen van school. Mijn tuttebel mag als eerste en dit keer mag ze zelf ook iets vertellen over wat ze allemaal thuis doet nu. Mijn bink mag daarna ook meteen zijn huiswerk maken voor die dag.

Als de man na een paar uurtjes ook ziek thuis komt, stelt mijn vriendinnetje voor dat ze de kinderen op komt halen zodat ze lekker een poosje kunnen spelen bij haar in de tuin en dat is echt ideaal. Zo kunnen we samen ziek zijn, zonder ons druk te maken om de kinderen. Die overigens de grootste lol met hun vriendinnetje hadden.

Dinsdag

Terwijl ik mijn bink help met huiswerk maken, vermaakt mijn tuttebel de man door muziek voor hem te maken.

’s Middags stuur ik iedereen naar zijn/haar eigen kamer, zodat ik even rust heb en in mijn eentje op de bank gewoon ziek kan zijn en mijn nieuwe lievelingsserie A million little things kan kijken.

Woensdag

Mijn tuttebel mag vandaag weer even bellen met school. Maar voordat ze dat gaat doen, komen er weer woorden uit haar mond, waar ik echt keihard om moet lachen.

Krijg ik de “Verboden voor Mama” sticker te zien en word ik naar mijn slaapkamer gestuurd. Er gaat namelijk geknutseld worden voor moederdag. Zo doet de man ook nog een duit in het zakje voor wat betreft knutselen in het thuisonderwijs.

Donderdag

Er zijn echt voordelen aan ziek zijn, ook al zie je ze niet altijd, maar ik begin in boek vier in twee dagen tijd.

De man doet ’s middags een ontdekking op de galerij, er blijkt namelijk een vleermuisje te zitten. Uiteraard moet deze, wel op gepaste afstand, bekeken worden door de kinderen.

’s Avonds maak ik voor het eerst zelf spaghetti carbonara en ik moet zeggen dat die wel echt heel erg lekker is. Het recept komt van Uit Pauline’s keuken. Helaas vinden de kinderen het beide niet lekker, maar ik weet inmiddels uit ervaring dat dit vanzelf goed komt over een jaar of twintig. Tenslotte vond ik het zelf ook heel lang niet lekker.

De kinderen lezen elkaar om de beurt voor uit een Bobbi-boekje. Dit vind ik wel zo schattig om te zien en te horen.

Vrijdag

Ja hoor dit is dan voorlopig de allerlaatste thuisonderwijs dag en mijn bink gaat na het videobellen als een malle aan de slag en maakt al zijn taken af zonder ook maar een moment te mopperen. Het kan dus toch!!

Als we ’s middags een rondje gaan lopen, heeft mijn olijke duo een discussie. Man man man wat houd ik toch van de uitspraken van mijn kinderen.

We gaan foto’s maken bij de graffiti muur, waar ze vorige week ook met de man waren, maar dit keer hebben ze niet zo’n zin om op de foto te gaan.

Na de wandeling, die ruim een uur duurt, spelen we nog een potje Throw Throw Burrito. Dat spel is zo ontzettend hilarisch, we hebben met zijn drietjes de grootste lol gehad. Oh en bijkomend voordeel, de kinderen krijgen volop beweging.

Zaterdag

Op vermoeidheid na, die me regelmatig overvalt, ben ik weer een beetje het meisje. Hierdoor kan ik gelukkig wel even mijn wekelijkse uitje naar het winkelcentrum maken. Waar ik bij het Kruidvat gewoon een compliment over mijn krullen krijg, terwijl ik nieuwe producten voor de Curly Girl Methode uit sta te zoeken.

Gisteravond en vanmiddag ben ik weer verder gegaan met plakken in mijn invulboek. En vooral op de pagina over het afscheid van mijn broer ben ik enorm trots.

De kinderen missen de groentensoep van Oma en dus maak ik zelf groentensoep, waar ze heerlijk van eten.

De man en ik spelen ’s avonds een spelletje Ticket to Ride Europe en ik win gewoon twee keer.

Zondag

Om even uit huis te zijn en toch iets te kunnen doen met zijn vieren, ga ik man en kinderen laten zien waar ik vroeger heb gewoond als klein meisje. Dit is iets wat we al heel lang wilden doen, maar het kwam er gewoon nooit van. Nu was het dus de ideale tijd dat eens te doen. Aanrader dus als je er even tussenuit wilt, maar niet met andere mensen in aanraking wilt komen.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen