Tandarts, crossbody en winterse nagels – Mariekes Weekly 48-2019

Deze week ging me oprecht veel te snel voorbij. Hoewel ik het bezoek aan de tandarts wel snel wil vergeten. Maar voor de rest kan er echt een hele grote strik, het liefst een roze, om deze week. Op naar nog meer van zulke weken, want zo heb ik ze echt het allerliefste.

Maandag

Omdat ik al een aantal dagen last heb van een druk op mijn kiezen als ik eet, mag ik me melden bij de tandarts. Op het eerste gezicht ziet hij niets, maar moet een foto maken om het beter te kunnen beoordelen. De tandarts constateert een gaatje in mijn verstandskies en vertelt me dat deze getrokken dient te worden. Ik krijg de keus kaakchirurg of hij zelf. Niet wetende dat de kaakchirurg volledig vergoed wordt (tip van flip van mensen), laat ik de tandarts de kies trekken. Niet heel fijn kan ik je melden, maar dat was meer, omdat ik het idee had dat mijn lip uit elkaar getrokken werd, van het trekken zelf voel je gelukkig niets. En dan zit je er daarna dus zo bij.

Dinsdag

Haal ik de kinderen op van de bso en als ik thuiskom ligt er een pakketje van De Theewinkel op me te wachten. Hier kun je binnenkort meer over lezen.

Omdat ik één of twee dagen minder vlees in de week wil eten, kook ik bij de spinazie twee eieren. En ik hoor gelukkig niet één gezinslid klagen, dus ga ik dit mooi verder door zetten. Met dank aan Kari van Columns van Kari, die er een mooie blog over schreef.

Woensdag

De mannen zijn naar de voetbalvereniging toe, want Sinterklaas komt op bezoek. Ik geniet samen met mijn tuttebel van de rust in huis en we kijken lekker het Sinterklaasjournaal.

Donderdag

Werk ik maar tot half twaalf, want ik heb een middag vrijgenomen. Zodat ik nog even wat spulletjes kan shoppen. Ik heb mijn zinnen gezet op een crossbody, omdat ik dat soms gewoon makkelijker vind dan die grote hutkoffer die ik altijd mee sleep. En ik slaag goed met de crossbody van het merk Charm, het huismerk van Duifhuizen. Door de roségoudkleurige details echt mijn tasje.

Als ik mijn koffer heb ingepakt, heb ik nog even me-time, die ik lekker besteed met mijn haakwerk en een aflevering van Riverdale en Chesapeake Shores.

Vrijdag

Na het weg brengen van de kinderen, ga ik naar de nagelstyliste voor een nieuwe set winterse nagels. En ik ben er echt superblij mee.

En dan is het zo ver, ik mag vandaag eindelijk weer richting Zuid-Limburg. Hier heb ik zo naar uitgekeken. En in tegenstelling tot vorig jaar, heb ik nu wel meer op de planning staan. Maar meer over mijn weekend weg kun je binnenkort lezen op mijn blog.

Zaterdag

De man mag al weer op tijd naar het voetbalveld toe. Helaas voor de jongens is de tegenstander echt veel te sterk en verliezen ze met 12-0. Wat ik best sneu vind.

’s Middags gaan de kinderen fietsen en krijg ik via de app te horen, dat het steeds beter gaat met mijn tuttebel. Waar ze voorheen nog best veel slingerde zonder zijwieltjes en moeite had met opstappen. Stapte ze nu meteen op en reed zo weg. Gelukkig maar, want ze zei steeds dat ze het niet kon. Trotse mama dus in Zuid-Limburg.

Zondag

Terwijl ik mijn koffers inpak en weer richting huis ga, is de man met de kinderen naar de Brief van Sinterklaas toe.

Rond half één ben ik weer thuis en kan ik ongestoord mijn koffer uitpakken en mijn geshopte spullen opruimen. Dat vind ik het enige nadeel van terugkomen na een paar dagen weg, je valt meteen terug in het alledaagse ritme.

Eindelijk mag ik ook mijn pakketje van Studio Ins & Outs openmaken, want die werd vrijdag bezorgd toen ik al lang en breed in Kerkrade was.

Mijn bink oefent met lezen door middel van opdrachten op de laptop. Terwijl hij daar mee bezig is, leest zijn zusje een bladzijde, zonder hulp, uit één van zijn leesboekjes. Om daarna ook nog eens wat woorden te spellen op de laptop. Ik ben zowel verbaasd als trots. Ze gaat mij ineens een beetje te snel.

 

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen