Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 10-2021 – quarantaine, weer thuisonderwijs en lichtpuntjes

Wat een rare week was het zeg. We begonnen weer met thuisonderwijs, moesten de hele week verplicht binnen blijven vanwege de quarantaine. Maar maakten er het beste van. We gingen op zoek naar lichtpuntjes, wat heel goed lukte en we maakten veel lol. Wil je meer weten, lees dan snel verder.

Maandag

Vandaag mogen mijn bink en ik gezellig samen aan tafel zitten. Doordat we in quarantaine zitten mogen we ook weer gezellig het thuisonderwijs oppakken. Gelukkig krijgt mijn bink wel begeleiding via teams met een groepje van de rest van de klas en mag hij daarna zelf aan de slag.

De kinderen willen al heel lang leren vingerhaken en dus gaan we er eens goed voor zitten. Ze hebben het al vrij vlot onder de knie en zijn er lekker zoet mee.

Omdat we heel erg op zoek zijn naar lichtpuntjes en fijne dingen om naar uit te kijken, boeken we alvast onze zomervakantie. Ook dit jaar geen Italië, maar we gaan wel weer lekker naar Zuid-Limburg, dit keer niet in een huisje, maar heerlijk kamperen met de vouwwagen. Kan je zeggen dat ik er nu al zin in heb en er enorm naar uit kijk.

Dinsdag

Vandaag mag ook mijn tuttebel beginnen met thuisonderwijs. Maar dit is van korte duur aangezien ze door school vrijgesteld worden van thuisonderwijs in verband met de extra stress die het bij ons thuis met zich mee brengt momenteel. Dat is wel echt heel erg fijn, want op nog meer stress zitten we echt niet te wachten.

Als ik heel veel geklets uit de kamer van mijn tuttebel hoor komen, besluit ik om even een kijkje te nemen. Ze ligt half op haar bed haar knuffels voor te lezen uit Ik lees al zelf. Te schattig om te zien.

‘s Middags wordt er een taartboeketje van Bloomgift.nl voor de man bezorgd. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar het is heel erg leuk en zo lief van mijn schoonfamilie.

Woensdag

Mijn tuttebel mag vandaag even bellen in Teams met haar klas en dat is wel echt heel erg leuk. De kinderen stellen allerlei vragen en haar vriendinnen vertellen haar dat ze haar missen. Zo ontzettend fijn om te horen dat ze zo geliefd is in de klas.

Ondanks dat er geen thuisonderwijs is, vermaken de kinderen zich prima met onder andere creatief tekenen. Heb je de winactie al gezien? Je kunt er nog steeds aan meedoen.

Mijn lieve vriendin heeft paastakken voor me gehaald. Nu kan ik alvast de lente in huis halen. Ik word er helemaal blij van.

Het is natuurlijk ook weer woensdag wasdag. En deze wasdag was ik ook nog eens heel erg productief, wat mooi meegenomen is.

Mijn tuttebel zit er even helemaal doorheen en dat mag er ook zijn, dus schuif ik alles opzij en ga ik lekker met haar op de bank naar een film van K3 kijken.

Mijn nieuwe lampenvoet van Xenos is binnen en hij is echt zo gaaf. Ik zet hem meteen op het nieuwe buikkastje in de slaapkamer en het staat echt supergaaf.

Donderdag

Terwijl ik aan het werk ben, krijg ik een heerlijke boterham met kroket geserveerd uit het restaurant van mijn olijke duo. Gelukkig eten we tussen de middag wel een echt broodje kroket. Die mijn bink is gaan halen, want hij is al een poosje klachtenvrij en mag dus wel naar buiten toe.

Omdat lol maken er voor zorgt dat het allemaal dragelijk blijft tijdens deze quarantaine, kunnen we dat nooit genoeg doen. Dus doen we even lekker gek.

Mijn bink mag vandaag lekker een uurtje knutselen met de klas en ook zijn verhaal vertellen. Zo fijn dat daar ruimte voor is.

Op verzoek van mijn bink eten we vanavond nachoschotel, want alle vloggers eten dat ook. Hele goede reden om het dus te maken.

Vrijdag

Vandaag mogen we weer gezellig met zijn drietjes naar de teststraat. Hopelijk zijn we allemaal negatief, want dan mogen we weer uit quarantaine. Ik ben echt wel heel erg toe aan weer kunnen wandelen en zo.

Mijn bink is voor het eerst een uurtje helemaal alleen thuis, omdat wij naar de GGD zijn. Hij lijkt het de normaalste zaak van de wereld te vinden.

‘s Middags geef ik nog een keertje mezelf een schop onder mijn kont en ga weer lekker een poosje plakken.

Mijn bestelling van Waterdrop komt binnen. De fles is wel echt heel erg gaaf en ik ben erg benieuwd naar alle smaakjes. Ben je nieuwsgierig naar Waterdrop? Laat het me even weten, dan kan ik je een linkje met korting sturen.

Zaterdag

Woehoe we zijn alle drie negatief getest. Na een eerste wandeling gisteravond, ga ik nu, ondanks de harde storm lekker op de fiets wat boodschappen halen. Het is echt zo ontzettend fijn om te bewegen, dat ik lekker de lange route terug naar huis fiets.

Vandaag geen fresh flower Friday, maar Saturday. Zo heerlijk als je alles weer zelf kunt doen en niet afhankelijk bent van anderen.

Vanavond eten we iets wat we nog nooit aten, Gnocchi ovenschotel met romige kip en het is echt superlekker.

Zondag

Vandaag gaan we even letterlijk uitwaaien op de Maasvlakte. Het is fris, maar zo lekker om hier te kunnen zijn. Even weer leuke herinneringen maken in plaats van alleen maar binnen zitten.

Uiteraard gaan we ook nog even warme chocomel drinken en frietjes eten bij de Smickel Inn.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Wendy
  15 maart 2021 / 7:02 am

  Hoe zit het met de operatie van de man? Ik las vorige week dat die eigenlijk deze week zou plaats vinden. Ik hoop dat die niet te lang is uitgesteld.
  Knap hoe jullie het allemaal maar effe doen. Kinderen weer een week thuis gehad. Gelukkig mogen jullie weer uit de quarantaine. Veel sterkte met alles.

  • Marieke
   Auteur
   15 maart 2021 / 2:29 pm

   Dank je wel! En lief dat je er naar vraagt. Hij wordt deze week opgenomen in het ziekenhuis dus al met al nog snel, gelukkig!

   • Wendy
    16 maart 2021 / 8:41 am

    Oh fijn. Sterkte

    • Marieke
     Auteur
     16 maart 2021 / 11:49 am

     dank je wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.