Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Trouwjurken – you just hate it or love it

Al van kleins af aan ben ik gefascineerd door trouwjurken. Als ik een etalage zag moest ik altijd stoppen om te kijken. Vroeger wilde ik in het roze trouwen, maar dan wel in een Sissijurk.

Wat voor jurk wilde ik vroeger?

Toen ik ouder werd, maakte roze plaats voor paars. Maar de Sissijurk bleef met als toevoeging een mooie open rug zodat mijn tattoeage goed zichtbaar zou zijn. De jurk zat helemaal in mijn hoofd. Maar het ontwerp op papier zetten dat lukte me niet hoor.

Ten huwelijk gevraagd

Dus toen ik ten huwelijk gevraagd werd door Erik, ging ik online op zoek naar zo’n jurk. De jurk die ik voor ogen had, was niet te vinden. En laten ontwerpen en maken was geen optie, financieel gezien.
Toen ik met mijn moeder en vriendinnetje trouwjurken ging passen, werd me al meteen verteld dat ik geen donkere jurk moest nemen. Dat maakte me een stuk ouder dan ik daadwerkelijk was.

Gekleurde jurken

En vaak wordt kleur gebruikt om op een tweede of daaropvolgend huwelijk te dragen. Dus streepte ik paars af. En mijn moeder vond al gauw een jurk, waarvan zij dacht dat het echt iets voor mij zou zijn. Het was niet hetgeen wat ik in gedachte had, maar hij was wel supergaaf. Toen ik hem aan had wist ik het ook meteen. Wat dat betreft is ook dat cliché hartstikke waar.

Say yes to the dress

Om zeker te weten dat ik de juiste keuze zou maken, paste ik ook nog een andere variant. Maar het werd toch echt de eerste jurk.
En nog steeds als ik de foto’s zie, ben ik er van overtuigd dat ik toen de juiste jurk koos.

Fascinatie voor trouwjurken

Ondanks dat ik nu 2,5 jaar getrouwd ben, blijven trouwjurken me fascineren. Als ik op internet een bruidspaar voorbij zie komen, moet ik altijd even op de foto klikken voor de trouwjurk. Ooit hoop ik mijn eigen trouwjurk nog eens aan te kunnen. Al is het maar voor het gevoel, maar onze geloften opnieuw afleggen zou ook een prima reden zijn 😉

Heb jij ook zo fascinatie voor trouwjurken?

Liefs Marieke

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. mafwief
  29 juni 2014 / 9:27 pm

  prachtig jurk eeej!! wauwwww mooie fotoos ook!

 2. 28 juni 2014 / 8:35 pm

  Wat een geweldige jurk zeg, helemaal mooi! Die fascinatie voor trouwjurken heb ik ook – nog steeds! Ik zou er graag eens eentje passen 🙂

  • Marieke
   28 juni 2014 / 8:43 pm

   Dank je wel Annemiek! Als je dat eenmaal hebt, blijft dat volgens mij ook zo.
   Je kan natuurlijk altijd zelf nog op je knieën gaan :p

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.