Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Streken van mijn kinderen – ondeugend, onwetend of stout

Op het eerste oog lijken ze hartstikke lief en leuk! Maar daarnaast zitten ze ook vol met streken, uiteenlopend van ondeugend, onwetend naar gewoon echt stout. Hele normale kinderen dus, die hun grenzen proberen te verleggen.

Schijn bedriegt

Ah kijk eens hoe lief en zorgzaam dat mannetje met het rode haar is en kijk dat meisje daar eens met haar mooie vlechten. Wat zijn ze allebei schattig! Zo maar uitspraken die ik nog weleens hoor als ik met mijn kinderen ergens ben. En het klopt ook echt wel. Tot je ze wat beter leert kennen of eigenlijk zij jou. Dan gaan ze je uittesten en zie je dat schijn bedriegt. Dat zij de flinke driftbuien kan hebben en dat hij echt heel erg ondeugend kan zijn. Overigens niks mis mee, want dat hoort nu eenmaal bij kinderen.

Mijn kind doet dat niet

Zo’n uitspraak die je weleens hoort uit de mond van ouders. Nou lieve mensen, geloof me, je zult deze zin nooit uit mijn mond horen komen, tenzij het sarcastisch bedoeld is. Want alles waarvan ik hoop dat ze het niet zouden doen, doen ze uiteraard wel. Daar zijn het namelijk kinderen voor. Ze gaan de wereld ontdekken en daar horen ondeugende, onwetende en stoute dingen bij.

Mijn jeugdzonden

Overigens hebben ze het van niemand vreemds (over de jeugd van de man weet ik weinig, want die was altijd heel braaf, volgens mijn bron ;)), want mijn jeugd was ook niet vrij van zonden. Zo klom ik op de kast en liet mijn broertje er ook op klimmen, maar ik liet hem dan wel van de kast af  springen zonder hem op te vangen. Tijdens de wintersport van mijn ouders ging ik de katten kammen om vijf uur ‘s ochtends en het stoutste of eigenlijk meest onwetende wat ik ooit deed was van Zevenbergen naar Eindhoven fietsen toen ik een jaar of zeven/acht was samen met mijn broer. Dat laatste is overigens niet aan te raden, het is best een takkeneind namelijk op een opoefiets. En wil je het wel doen, doe het dan in de zomer en niet net als ik, in de winter.

Kroon spannen

Toch vind ik, na het opbiechten van mijn eigen jeugdzonden, dat mijn eigen olijke duo er soms ook best wel wat van kan. Zo besloten ze nog niet zolang geleden om op de slang van de douchekraan te gaan zitten, wat resulteerde in een kapotte douchestang, want die hield natuurlijk hun gewicht niet en kwam van de muur af. En ook het chiffon van de wastafel is vervangen, omdat het wel leuk was om er aan te gaan hangen. Hoe bedenken ze het ook in hemelsnaam. Als je dan denkt dat dat alles was, had mijn binkie laatst niet door dat hij zijn gedragen luierbroekje niet in de vuilnisbak gooide, maar in de wasmachine bij de donkere was, die ik daarna natuurlijk gewoon liet draaien, want ja ik heb dat hele ding nooit gezien. Top actie, want alles was wit en zie dat er nog maar eens met goed fatsoen af te krijgen.

Slopen is kopen

Tijdens het schoonmaken op school, voor de zomervakantie, vertelde een moeder dat zij slopen is kopen hebben ingevoerd bij de kinderen, zodat ze ook weten dat het geld kost als je iets stuk maakt en je moet het weer kopen. Sinds ik die regel hoorde, heb ik dat hier ook maar ingevoerd. Ik kan je vertellen dat het er in ieder geval voor zorgt dat ze eerdergenoemde acties niet meer zo snel zullen doen. En van die luier was gewoon domme pech, al was ik wel echt even boos op hem, meer ook omdat het me een hele hoop werk had kunnen besparen.

Wat is het meest ondeugende, onwetende of stoutste wat jouw kind ooit heeft gedaan? Laat het me weten hieronder in de reacties of op Facebook of Instagram.

Disclaimer

Deze blog is een beetje met een knipoog geschreven. Mijn kinderen zijn ook echt wel heel erg leuk en lief hoor, maar net als alle kinderen gewoon niet altijd 😉

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.