Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Kerstviering, reptielenhuis en ziek meisje – Mariekes Weekly 51-2019

De derde drukke week van december is ook weer achter de rug. Gelukkig eindigde die minder hectisch dan dat hij begon. De kinderen hadden kerstviering, mijn bink had zijn kinderfeestje in een reptielenhuis en we sloten de week weer af met een ziek meisje. Wat we nog meer deden lees je in de nieuwe Mariekes Weekly.

Maandag

Na een drukke werkdag is niks zo lekker als thuiskomen en kroelen met de kinderen. Die daar door de drukte deze maand extra van genieten. De foto is blurry maar voor mij perfect.

Dinsdag

Kan ik na het werk meteen aanschuiven, want de man maakte kip tandoori met behulp van het verspakket van Albert Heijn.

‘s Avonds duik ik lekker met een beker kerstthee en een reep Tony’s op de bank. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Woensdag

Hebben we een ren- en vlieg avondspits. De kinderen hebben kerstviering en dus moeten ze voor tien voor half zeven gegeten hebben en omgekleed zijn. Ze deden het super, want we waren ruim op tijd op school. De viering van onze bink mochten we niet meer bij wonen, jammer, want zelf vertelt hij er ook niet zoveel over. Des te meer genoten we van de viering van onze tuttebel.

Donderdag

De afgelopen dagen kreeg ik weer pakketjes van de #samensterkerswap en ik blijf verbaasd over hoeveel liefde je kunt ontvangen van vreemde mensen! De ene swap is nog mooier dan de ander. Echt overweldigend gewoon!

Vrijdag

Kan ik het niet laten om een foto te maken van een schip wat binnen wordt geloosd bij het droogdok bij ons voor. Scheepvaart zit te diep, dat ik er zelfs thuis wat mee moet doen.

Vandaag heb ik ook even mijn zelfzorg momentje en laat ik bij de schoonheidsspecialiste mijn wenkbrauwen en bovenlip harsen.

‘s Middags wordt er een moment gespeeld zonder dat ze elkaar in de haren vliegen. Iets wat de afgelopen weken zeer zeldzaam is.

De man heeft een etentje en als de kinderen op bed liggen, plof ik op de bank met Netflix, pringles, een beker thee en mijn haakwerk. Een heerlijke me-time avond, waar ik na zo’n pittige dag best aan toe ben.

Zaterdag

De man gaat met mijn bink naar de kapper toe, mijn tuttebel chilt op de bank en ik geef de stofdoek en stofzuiger een rondleiding door het huis.

Tussen één en vijf geeft mijn bink zijn kinderfeestje. Dit keer geen Monkey Town, maar naar Reptielenhuis de Aarde in Breda! En wat is het daar leuk en wat hebben ze het naar hun zin. En petje af voor de medewerkers van het reptielenhuis, die alles tot in de puntjes georganiseerd hadden.

Na een middag met acht stuiterballen, bestellen we lekker sushi voor onszelf. En is het wachten op dé wedstrijd van de eeuw, Badr vs Rico. Helaas wordt dat niet wat we gehoopt hadden. En moet Badr opgeven door een blessure, niet de manier voor Rico om te winnen natuurlijk, maar wel top dat hij de wereldtitel nog steeds heeft.

Ook ga ik verder met mijn vakantiedagboek, waar nu eindelijk een einde aan lijkt te komen. En tot nu toe ben ik erg blij met het resultaat.

Zondag

Begint voor ons met een zieke tuttebel. Ze heeft flinke koorts en is hangerig. Enige voordeel daarvan is, dat ik niet zoveel kan en daardoor flink wat bladzijdes in mijn boek kan lezen.

Ook mijn bink is aan het lezen geslagen. Op school kregen ze leesbingo mee en op allerlei “vreemde” plekken mogen ze een kwartier lezen. Op deze manier blijft lezen in de vakantie ook een uitdaging en leuk. Vandaag mag hij lezen op het aanrecht.

Al is lezen in mijn boek ook best wel heel erg interessant.

Voor de rest hebben we een rustige middag, slaapt mijn tuttebel veel, al zakt de koorts helaas niet. Maar het is wel echt heel erg genieten zo, kom maar door met die vakantie, want aan dit soort dagen zijn we allemaal toe.

 

 

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.