Gelezen boeken mei 2022

Het is weer tijd voor wat boeken inspiratie. In deze blog deel ik de boeken die ik las in de maand mei. In totaal las ik 8 boeken en een kort verhaal. Hieronder lees je welke boeken het waren.

Zand erover – Toeval – Susan Muskee

Het leven van Roos van Vlierden gaat over rozen – letterlijk. En muziek. En verzekeringen, kaarsen, stiltes, en… doodskisten. Als uitvaartverzorger helpt ze nabestaanden hun dierbare een waardig afscheid te geven. Het is alleen een beetje jammer dat ze altijd aan het werk is, waardoor haar liefdesleven op zijn zachtst gezegd… meer dood dan levend is. Totdat mevrouw Roelofs, haar onderbuurvrouw, komt te overlijden en tienduizend euro aan haar nalaat – én aan verwaande kleinzoon Jurre. Er is alleen één voorwaarde: Roos en Jurre moeten eerst vijf keer met elkaar uit, want mevrouw Roelofs is er heilig van overtuigd dat de twee voor elkaar bestemd zijn. Valsspelen kan niet; alles is geregeld. Maar hoe overleef je vijf dates met iemand waarmee je werkelijk niets gemeen hebt?

Zand erover – Toekomst – Susan Muskee

Nu Roos’ vader met pensioen gaat en eindelijk zijn gedroomde wereldreis gaat maken, is het tijd om het familiebedrijf over te nemen. Roos heeft grootse plannen met uitvaartonderneming Decoro Vale, waaronder het eindelijk digitaliseren van de inmiddels al dertig jaar lopende administratie. Als ze op een uitvaartbeurs haar jeugdliefde Daniël weer tegen het lijf loopt, valt alles op zijn plek: Daniël is eigenaar van een goedlopend IT-bedrijf en is daarmee dé persoon om te helpen met haar plannen. Maar is nauw samenwerken met je ex wel zo’n goed idee als je net een nieuwe relatie hebt? Terwijl Roos met Daniël in de administratie duikt, lijken er steeds minder dingen te kloppen in en rondom de uitvaartonderneming. En de enige persoon die voor opheldering kan zorgen, reist door de outback van Australië.

Zand erover – Toegift – Susan Muskee

Het leven van Roos lijkt voor de verandering eens niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk over rozen te gaan: ze is dolgelukkig met haar grote liefde, haar uitvaartonderneming loopt goed en ze is zelfs op zoek naar extra personeel. Als ze wordt gevraagd om de uitvaart te verzorgen van de wereldberoemde popster Jenny Jones, staat haar wereld even stil: Jenny is een oud-studiegenote van Roos, wiens leven door een noodlottig ongeval abrupt ten einde is gekomen. Maar hoe meer Roos regelt, hoe vreemder alles wordt. Ze mag het lichaam niet zien, moet alles zo snel mogelijk afhandelen en wordt door Jenny’s manager TJ afgesnauwd alsof ze een hond is. Hier zit een luchtje aan, en het is niet het parfum dat Jenny vlak voor haar dood uitbracht.

Eerst rennen, dan vliegen – Susan Muskee

‘Eindelijk! Bali, ik ga naar Bali!’. Famke kan bijna niet geloven dat haar gedroomde vakantie ten langen leste is aangebroken. Even geen rotklusjes meer op kantoor, waar ze overduidelijk veel te slim en ervaren voor is. In plaats daarvan strekken drie zalige weken van relaxen, egaal bruin worden en yogaën zich voor haar uit. Helemaal niets staat het zen-gevoel nog in de weg. Hoewel, behalve dan misschien het feit dat ze eerst haar bestemming nog moet bereiken. En dat blijkt al snel uitdagender dan verwacht.

De Partycrasher – Sophie Kinsella

Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan is Effie vervreemd geraakt van haar vader en begon ze een vete met zijn knappe (en veel jongere) nieuwe vriendin, Krista. En nu krijgt Effie nog meer slecht nieuws: Greenoaks, het Victoriaanse landhuis dat Effie haar hele leven haar thuis noemde, wordt verkocht. Wanneer Krista besluit een ‘housecooling’-feest te geven, weigert Effie te gaan. Maar dan herinnert ze zich dat een geliefde schat uit haar kindertijd nog steeds in het huis verborgen ligt. Haar enige kans om die terug te krijgen is door in te breken terwijl iedereen druk aan het feesten is. Terwijl Effie door het huis sluipt, zich verstopt onder tafels en door kiertjes gluurt, realiseert ze zich dat de geheimen die Greenoaks bewaart niet alleen op zolder liggen.

Ons later met jou – Tamara Postma

Ons later met jou, vertelt het verhaal van Ava, Owen en Logan, die na de plotselinge verdwijning van Nina, ineens met de zorg voor een baby opgezadeld worden.
Owen wil eigenlijk helemaal geen kinderen en stond op het punt om een aangrijpende beslissing te maken, juist toen Ava hem belde om te vertellen wat voor vreselijk ongeluk er gebeurd was. Ava worstelt met haar nieuwe rol. Wat wil ze eigenlijk met haar leven? En staat dit plotselinge moederschap niet alles in de weg?
En Logan.. Hij is nog maar net gewend aan het feit dat hij ineens zijn zoon terug heeft in zijn leven, en hoewel hij zijn dochter kwijt is, heeft hij daar een prachtige rol voor teruggekregen.
Hoe een klein meisje de wereld van iedereen op zijn kop gaat zetten?

Het rebound effect – Geraakt 1 – Eve Hazel

Tess Vermeer had altijd alles prima op een rijtje: ze was het knappe meisje op school, deed VWO en haalde goede cijfers. Ze basketbalde op het allerhoogste niveau. Tot die ene dramatische zomer op haar vijftiende, waarna ze halsoverkop vertrok naar haar vader in Friesland, alles achterlatend. Haar school, basketbal… En haar allerbeste vriend, Daan Blok.

Nu is het twaalf jaar later en is Tess met hulp van haar familie en vriendin Nicole weer opgekrabbeld. Het leven lacht haar toe. Tot ze in de sportwinkel letterlijk tegen haar verleden aanbotst. Hij is lang, donker en sterk, en speelt in het Nederlands basketbalteam. Zal Daan Tess ooit kunnen vergeven wat ze hem al die jaren geleden heeft aangedaan?

Baby gewenst – Marli Elisa

Eén vrijgezel met een babywens. Twee beste vrienden. Een levensgroot dilemma.

Mia, een succesvolle designer van 35, realiseert zich na het verlies van haar beste vriendin dat ze toch écht moeder wil worden. Er zijn echter twee problemen: haar relatie is net op de klippen gelopen en ze heeft van de gynaecoloog te horen gekregen dat ze verminderd vruchtbaar is. De tijd begint dus te dringen.

Wanneer ze tijdens een dronken opwelling een verdrietig, maar oprecht bericht op social media plaatst over haar kinderwens wordt ze overspoeld door reacties. Heel veel verwijzen naar haar beste vrienden, Matthew en Naan, die ook op de geplaatste foto staan. Maar een baby krijgen met één van haar beste vrienden, dat is geen optie. Toch?

Eén huis, vijf vrouwen – Emma Zomer

n ‘Eén huis, vijf vrouwen’ van Emma Zomer maak je kennis met de vijf bewoners van het Utrechtse studentenhuis dat allang geen studentenhuis meer is: Janne, Esmée, Lydia, Charlot en Eva. Alleen Eva is nog bezig met haar studie, want ze krijgt er geen genoeg van. Janne werkt als verpleegkundige en mist door haar onregelmatige diensten bijna de jaarlijkse zomerbarbecue, terwijl carrièretijger Lydia door een collega wordt gekoppeld aan een man die haar lijkt te kunnen bijbenen. De vijf vrouwen staan altijd voor elkaar klaar en hebben samen de grootste lol, totdat er op een avondje uit iets vreselijks gebeurt.

Ik ben ook weer erg benieuwd welke boeken jij las in de maand mei. Deel je ze weer hieronder in de reacties, op Instagram of Facebook? Zo blijven we elkaar inspireren om te lezen.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen