Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Jongensdingen waar mijn meisjesmeisjes hart sneller van gaat kloppen

Voor wie het nog niet door had, ik ben echt een meisjemeisje, maar in mijn hart houd ik ook echt wel van jongensdingen, echt waar hoor!

Vroeger

Al van kleins af aan ben ik echt een meisjemeisje. Ik hield van jurkjes en rokjes. Poppen en barbies had ik in overvloed. Maar toch had ik ook een jongensachtige kant, kan ook bijna niet anders als je met jongens opgroeit. Zo klom ik in bomen en over hekken, wel met een jurk aan, tot ergernis van mijn moeder, want ik kwam regelmatig met scheuren in mijn kleren thuis. Maar ook voetbal vond ik helemaal geweldig. Het liefst trainde ik iedere woensdag mee met mijn broertje. En vond het enorm jammer dat ik geen wedstrijden mee mocht doen. Helaas was meidenvoetbal toen nog helemaal niet populair. Des te blijer ben ik nu, dat ik weer mee kan naar het voetbalveld met Luca en als Giulia wil gaan voetballen, dan heeft ze mijn zegen.

Meisjemeisje

Het meisjemeisje in mij is echt wel gebleven. Nog steeds vind ik het heerlijk om te tutten. Ben ik nog steeds gek op jurkjes en rokjes. En kan ik niet wachten tot mijn minime echt met de barbies gaat spelen. Maar toch zijn er nu nog steeds jongensdingen waarvan mijn meisjesmeisjes hart echt sneller gaat kloppen.

Auto’s

Hoe sneller, hoe beter! Ferrari’s, Lamborghini’s en Lotussen, I love them all!! Alhoewel ik ook van mooie personenauto’s een snellere hartslag kan krijgen. Zo kon je al lezen dat ik zelf graag wel de Alfa Romeo Giulietta zou willen rijden.

Vrachtwagens

Ik hoor je denken, serieus, vrachtwagens? Ja vrachtwagens inderdaad. Dat ik er mee opgegroeid ben zegt misschien ook wel iets. Maar onderweg kijk ik altijd naar vrachtwagens. Van het geluid van een V8 word ik dan ook echt wel heel blij. En als ik er één hoor, moet ik ook altijd even kijken naar de vrachtwagen zelf.

Bij vrachtwagens horen natuurlijk ook de vervoerders en de containers, dus ben ik altijd op zoek naar voor mij bekende vervoerders en onze eigen mooie magentakleurige containers.

Vliegtuigen

Ik kan me altijd enorm verheugen op de dates met onze vrienden in Noord-Holland, want dan komen we langs Schiphol en kan ik vliegtuigen kijken samen met de kinderen. Blijft gewoon fascinerend dat ze in de lucht blijven hangen.

Schepen

Ja je bent cargadoor of je bent het niet, maar ook schepen vind ik enorm interessant. En ik heb het geluk gehad dat ik al diverse keren op een heus zeeschip (conroschip) ben geweest. Overigens vond ik het geschommel aan boord wat minder, maar ja als ze voor de kant liggen doe je daar helemaal niks aan. Naast schepen vind ik de hele Rotterdamse haven gewoon enorm boeiend.

Ondanks dat ik niet meer in de Waalhaven werk, wat jammer is, is Rotterdam centrum met haar oude havens en oude schepen een enorm goede vervanger hoor. Ik ben eigenlijk best bevoorrecht al zeg ik het zelf.

Transport zit overduidelijk in mijn bloed, het is me met de paplepel ingegoten. En ben dan ook blij dat ik in deze, inmiddels niet meer zo trouwens, mannenwereld mag werken.

Ben jij ook een meisjemeisje met soms een jongensachtige kant? Ik lees het graag in de comments.

Volg me ook op Facebook, Pinterest en Instagram.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Jolanda
  17 oktober 2018 / 9:26 pm

  Eerst eens een reactie. Lees en volg je graag maar reageer best weinig… ik ben ook zo’n meisje meisje die van jongensdingen hou;) Met mijn man als chauffeur kijken ik en ook de kinderen graag naar dat grote spul op de weg. Mijn man had van de week voor t eerst een ONE container op zijn wagen… en natuurlijk werd daar een mooie foto van gemaakt!
  Ps: tis best erg maar als ik nu een roze ziet gaan denk ik aan jou:))!

  • Marieke
   Auteur
   17 oktober 2018 / 10:01 pm

   Wat leuk dat je reageert op mijn blog. En dat je ook van jongensdingen houdt 🙂
   Hahaha geweldig hoe iedereen de roze containers aan mij linkt <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.