Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 jaar gestopt met roken

  
In 2006 beloofde ik mijn moeder, vlak voordat ze overleed, dat ik zou stoppen met roken. Uiteraard ondernam ik meerdere pogingen, maar aangezien ik er niet volledig achterstond, lukte dat dus niet. Toen ik in 2010 Erik leerde kennen rookte ik ook nog steeds. In het begin van onze relatie rookte ik in de woonkamer, maar al snel voelde ik me bezwaard tegenover Erik en zat dus regelmatig in de keuken te roken. 

Op 25 januari 2011 vroeg Erik mij ten huwelijk en vanaf dat moment ging er een knop om. Ik wilde niet met een sigaret in mijn hand op een trouwfoto staan. Ik nam contact op met  Stivoro om een intakegesprek af te spreken. Via hen kon ik ook een recept krijgen voor Champix. Een antidepressiva waardoor het stoppen met roken makkelijker zou gaan. Toentertijd werd dit, tijdelijk, vergoedt door de zorgverzekering. Super natuurlijk, al denken een heleboel niet-rokers daar heel anders over, anders zouden ze het nu nog steeds wel vergoeden. Ik was er in ieder geval erg blij mee. Nadat we een stopdatum hadden afgesproken, begon ik met het slikken van de Champix. Wat een ranzig spul was dat, ik werd er echt heel erg misselijk van. Maar ook de zin in een sigaret nam af. Wat uiteindelijk ook de bedoeling was natuurlijk. 

Op 24 april 2011 rookte ik,ondanks een heftige migraine, toch mijn laatste sigaretten. Op 25 april was het zover, dit zou mijn stopdag worden. De eerste dagen had ik het zwaar, maar doordat ik nog steeds Champix slikte, sloeg ik me er door heen. Ik had mijn doel bereikt. Veel eerder dan gepland stopte ik met de medicijnen. Ik werd er beroerd van en daar was ik wel klaar mee. Uiteraard wordt dit afgeraden, want dan kan je eerder terug vallen en zou alles voor niets zijn geweest. We gingen voor het eerst op vakantie, maar ik rookte niet. We trouwden, maar ik rookte niet. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en rook ik nog steeds niet. En daar ben ik echt heel erg trots op. Ik had nooit verwacht dat ik het zolang vol zou houden, maar mij hoor je niet klagen hoor. En heus, zelfs na vijf jaar, heb ik nog weleens momenten dat ik trek heb in een sigaret. Moet er alleen niet aan denken om die ook daadwerkelijk op te steken, want na mijn zwangerschappen vind ik het echt vreselijk stinken 🙂

Hebben jullie gerookt? Zo ja, hoeveel rookte je en hoe ben je gestopt?

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 3 mei 2016 / 11:15 am

  Heel mooi om te lezen dat het je zo goed gelukt is! Ik stopte zelf cold turkey toen ik zwanger werd. Ik vond het toen wel mooi geweest en weet niet waar ik ook daadwerkelijk de kracht vandaan heb gehaald (ik dacht echt: eens een roker, altijd een roker), maar het is gelukt! Nu moet ik er niet meer aan denken. Bah. Oke, heeel soms trekt het me stiekem voor een paar seconden. Maar dit is beter zo. Ik voel me veel gezonder nu en het scheelt ook behoorlijk wat centen 😉

  • Marieke
   5 mei 2016 / 9:12 pm

   Hoi Shannon, sorry voor de late reactie 😉 Cold turkey vind ik helemaal knap. Mij lukte dat destijds echt niet. Overigens dacht ik hetzelfde over roken, maar het kan dus ook anders dat blijkt wel 😉

 2. 27 april 2016 / 2:20 pm

  Wat goed van je! Ik weet dat het echt heel moeilijk is. Zelf heb ik nooit gerookt. En gelukkig maar, want ik ken er velen die niet kunnen stoppen. Vier het maar uitgebreid, als extra motivatie om het nog vele jaren vol te houden!

  • Marieke
   28 april 2016 / 10:41 am

   Dank je wel voor je lieve reactie! Ik was niet van plan om het op te geven 😉

 3. Patricia
  25 april 2016 / 10:19 am

  Ook ik heb gerookt van mijn 15 tot mijn 20ste ongeveer. We hebben een vakantie in Bulgarije gehad en zijn we gestopt van het een op het andere moment. Als mensen onderling roken op een terras of bbq mis ik het nog wel. In de zomer roken Lars en ik wel eens een sigaartje.

 4. Esther
  25 april 2016 / 9:28 am

  Oh ja ik heb 22 jaar gerookt ruim een pakje per dag en van de ene op de andere dag gestopt met roken. Nu 9 jaar terug zonder hulpmiddelen. En ja ik heb heel soms ook nog een moment dat ik denk ohhhh en nu een sigaretje zou zo lekker zijn. Maar nee ik doe het niet zelfs geen haantje niets. Ben zo blij dat ik eraf ben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.