Blogger by Nature 2021 – het leukste bloggerevent van het jaar

Afgelopen weekend was het weer zover, Blogger by Nature vond weer plaats. Dit jaar ging het voor mij wel een beetje anders dan de voorgaande jaren, want ik ging al een dag eerder richting Soest. In deze blog vertel ik je alles over het leukste bloggerevent van het jaar.

Blogger by Nature

Blogger by Nature is het jaarlijkse bloggerevent dat wordt georganiseerd door Esmée, eigenaresse van Blogger by Nature en Website4mama. Het is een event speciaal voor bloggers. Hier krijgen bloggers onder andere trainingen over de ins en outs, die plaats vinden achter de schermen van het bloggen. Ook wordt er een netwerkplein opgezet, zodat zowel bedrijven als bloggers elkaar ook kunnen zien zonder een scherm ertussen en uiteraard is het natuurlijk een en al gezelligheid voor, tijdens en na het event. Hoewel corona eerder het jaar nog roet in het eten gooide, heeft Esmée het, net als vorig jaar, ook dit jaar weer supergoed geregeld, is de locatie zoals ieder jaar weer top en zijn er geweldige trainingen georganiseerd.

Stayokay

Het event wordt ieder jaar gehouden in Stayokay Soest. Normaal gesproken rijd ik altijd op de dag zelf richting het event, maar dit jaar deed ik het even helemaal anders. Ik besloot een nacht in het Stayokay te boeken, zodat ik de andere dag relaxt op kon staan en me niet hoefde te haasten. Dit was echt de beste zet ooit. De avond ervoor waren er namelijk nog een aantal bloggers zoals onder andere Kirsten van Mamagisch. Ik deelde met haar een kamer, dat was best spannend, maar uiteindelijk was het echt supergezellig en zou het zomaar kunnen dat dat wat ten koste van onze slaap is gegaan door het vele kletsen. Samen met Kirsten, Fleur van Mamasliefste, Saskia van SaskiaDenkers.nl en Nicole van Nicole Adelaars en Meisje Eigenwijsje, zij was er dit jaar niet bij als blogger, maar als trainer, zijn we samen sushi gaan eten in Amersfoort. Toen we terugkwamen bij Stayokay waren er nog een aantal bloggers, waaronder Inge van Ingebeleeft. Met zijn allen hebben we nog een aardige tijd zitten borrelen bij de bar.

Foto werd gemaakt door Kirsten

Stayokay is trouwens verder voor zo’n nachtje echt helemaal prima. Samen met Kirsten sliep ik op een vierpersoonskamer, waar twee stapelbedden stonden. De kamer was echt heel erg netjes en ondanks dat het een hostel is, hadden we wel een eigen badkamer en wc, die ook beide schoon waren. Van de bedden had ik niet zoveel verwachtingen, of nou ja eigenlijk wel. Ik had verwacht dat ik wel in een kuil zou liggen, maar niks is minder waar. De bedden liggen echt verrassend lekker en ik heb oprecht goed geslapen, al was het wel een beetje kort. Maar dat lag meer aan mezelf dan aan Stayokay. Het ontbijt de andere dag was ook echt meer dan goed en is bij de prijs van de kamer inbegrepen.

Trainingen

In totaal konden we uit acht trainingen kiezen tijdens deze editie van Blogger by Nature.

 • Hoger scoren in Google door Blauwe Monsters
 • Van blogger naar Influencer door Kelly Caresse
 • Next level Pinterest door Fleur van Pinexpert
 • Instagram stories en reels door Nicole Adelaars
 • Haal alles uit de Yoast plugin door Yoast
 • Monetizen van je blog door Linda van Mamaliefde.nl
 • Flatlay fotografie door Janou van Foonfoto.nl
 • Geld verdienen met affiliate marketing door Deptagency

Uit deze trainingen mag je er in totaal van vier je voorkeur opgeven. Eentje voor de ochtend en drie voor in de middag. Voor de ochtend wist ik het niet zo goed en heb ik Esmée laten kiezen. Zij deelde me in bij Kelly Caresse, die op de dag zelf helaas verhinderd was, omdat ze ziek was. Iedereen kreeg uiteindelijk dezelfde training. Hoger scoren in Google. In de middag koos ik voor de Instagram training, monetizen van je blog en affiliate marketing. Ik volgde uiteindelijk de Instagram en monetizen trainingen.

Tussen de trainingen door kregen we van Stayokay een goed verzorgde lunch. Alleen jammer dat ze dit jaar geen tomatensoep hadden, want die is echt zo lekker.

Foto werd gemaakt door Nicole

Hoger scoren in Google

Hoger scoren in Google zegt het eigenlijk al. In deze trainingen kregen we vooral veel uitleg, tips en handvatten rondom zoekwoordenoptimalisatie (SEO) om zo hoger te kunnen scoren in Google. Wat ik vooral heel erg fijn vond aan deze training is dat het net weer even anders uitgelegd werd dan de jaren hiervoor. Ik ben dan ook blij dat ik uiteindelijk wel bij deze training terecht kwam.

Instagram

Nicole gaf ons een kijkje in haar leven als instajuf. Zij liet ons zien hoe we Instagram nuttig in kunnen zetten voor onze blog of webshop. Ze deelde handige tips en meer achtergrond informatie over hoe Instagram “denkt” en werkt. Als je me op Instagram volgt heb je wellicht hier en daar al kleine veranderingen gezien, die ik na de training van Nicole heb toegepast. Ik hoop echt oprecht dat Nicole er volgend jaar ook weer bij is, als instajuf zit zij echt dichtbij alle ontwikkelingen van Instagram waardoor ze je gewoon veel meer kan vertellen.

Netwerkplein

Na mijn trainingen kreeg ik de kans om te gaan netwerken op het netwerkplein. Zoals ieder jaar heeft Esmée ook dit jaar weer bedrijven geregeld voor op het netwerkplein. Dit jaar stonden er op het netwerkplein oude bekende, maar ook een aantal nieuwe merken, die ik uiteraard wel ken, maar nog niet eerder mee heb gesproken. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar was RVG pr van de partij. Uiteraard ben ik met de dames even gezellig bij gaan kletsen.

Net als vorig jaar stond Colette van CK media prom op het plein, dit keer niet met flesjes water, maar met Plenish, een plantaardig m*lk drankje gemaakt van noten. Ik heb de drie smaken geproefd en was echt verbaasd dat het dus heel erg lekker is. Nu eens bedenken wat ik er mee ga maken.

Daarna ben ik langs de stand van Gezinnig gelopen, daar nam ik het magazine mee. Ook Kneipp Benelux heeft dit jaar weer goed voor ons gezorgd, want iedere blogger kreeg een product naar keuze mee. Verder maakte ik nog een praatje met Caroline van Techkoningin en ging ik even langs de stand van Hulc.

Volgend jaar weer

Blogger by Nature staat bij bloggers niet alleen bekend om de trainingen en het netwerken, maar ook om de borrel met bitterballen die je na afloop krijgt. Op deze manier kan je even lekker bijkomen van alles en gezellig napraten met de anderen. Zowel de overnachting als het bloggerevent zijn echt supergoed bevallen, dus volgend jaar ben ik zeker weten weer van de partij.

Ben jij al weleens naar een event als Blogger by Nature geweest? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 10 september 2021 / 4:40 pm

  Was zo fijn vorige week! Ik ben er volgend jaar ook weer bij en dan ga ik zeker mee op sushi date

  • Marieke
   Auteur
   10 september 2021 / 6:04 pm

   Ja snap ik en zo fijn om jou nog even die dikke knuffel te kunnen geven! Gezellig, zeker doen!!

 2. 10 september 2021 / 1:54 pm

  Super leuk om te lezen. Zie je sowieso dan op 2 juli 2022. Duurt nog even maar heb er nu al weer zin in.

  Xx
  Esmee

  • Marieke
   Auteur
   10 september 2021 / 2:02 pm

   Dank je wel! Jij enorm bedankt voor het organiseren! Tot volgend jaar, kijk er naar uit! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen