Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Weekend Antwerpen

07-05 Dag 2

Om vijf uur word ik wakker van de herrie die de gasten in de kamer boven ons maken. Niet echt leuk kan ik je melden, zeker niet als je eindelijk eens door kan slapen en uit kan slapen. Na een uurtje wakker te zijn geweest, doe ik weer een poging tot slapen en gelukkig lukt dat.

Om acht uur schrik ik wakker. Ik check even mijn social media en maak alvast mijn eerste blog. Daarna ga ik lekker wassen en aankleden. En om kwart over negen lopen we al buiten. Op naar een nieuwe dag Antwerpen ontdekken. Vandaag staat in het teken van fotograferen. Maar eerst gaan we ontbijten. Bij Panos bestellen we allemaal een baguette met wat lekkers. Als we gegeten hebben lopen we over de Keyserlei naar de Meir en zo door naar het historisch centrum. Vanwege de warmte besluiten we om bij Starbucks nog even wat te drinken. Ik neem een mango passion fruit met crushed ice. En die was echt heerlijk.

Daarna zijn we doorgelopen richting de Grote Markt en ondertussen komen we langs de Onze Lieve Vrouwe kathedraal. We maken een hoop foto’s en genieten van al het moois wat Antwerpen te bieden heeft. Ook het Stadhuis is erg mooi. En de fontein die daarvoor staat,  biedt lekkere verfrissing doordat de wind zorgt voor nevel.


We lopen verder richting de Schelde, ook daar is het heerlijk. We lopen richting het Diamantpaviljoen en besluiten bij Cafe Roest nog wat te drinken. Daarna lopen we terug richting het historisch centrum. We willen graag bij Het Paleis kijken, waar ze kleding verkopen. Maar als we er zijn, blijkt de kleding erg duur te zijn en we lopen door.

Aangezien het allang lunchtijd is geweest, gaan we op zoek naar een restaurant. We komen uit bij De Sinjoor. Waar ik scampi’s bestel, Erik en mijn vriendin asperges en haar man lasagne. Aangezien het ontzettend lekker is, vinden we het een goed idee om een tafel te reserveren voor de avond.

Aangezien we nog een beetje willen shoppen, lopen we terug richting de Meir. Tussendoor maken we nog foto’s en lopen we winkels in en uit. Ook kopen we nog wat lekkers voor onze oppas. En uiteraard ook voor onszelf. Daarna lopen we terug naar het hotel.

Bij het hotel aangekomen schop ik mijn schoenen uit en ga op bed liggen. Ik ben kapot (op dit soort dagen haat ik fibromyalgie nog meer). Ik leg uit aan Erik dat ik helemaal terug lopen naar De Sinjoor echt niet zie zitten. En dat hij best samen met onze vrienden mag gaan en dat ik wel wat bestel. Erik vindt dat ongezellig en blijft daarom bij mij. Onze vrienden zijn wel lekker die kant op gegaan. En ik bestelde pizza en Erik sushi. Die we in alle rust lekker op aten op onze kamer.

Rond half elf zijn onze vrienden weer terug en zijn we nog een borrel gaan drinken in de bar. Waar we de grootste lol hadden.  Tegen twaalven zijn we teruggegaan naar de kamers. Waar ik uitgeteld binnen no time in slaap viel.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.