Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Playmobil Sand – Luca en de zandbak – review

Zodra het hier mooi weer is, spelen mijn kinderen graag buiten. Fietsen, schommelen, picknicken en steppen zijn hier favoriet. Maar het allerliefste wordt er gespeeld met heel veel zand. Gelukkig voor ons of nou ja eigenlijk mijn kinderen, heeft Playmobil, de Playmobil Sand collectie.

Zandbak

Vooral Luca is groot fan van de zandbak. Hij komt dan ook regelmatig helemaal onder het zand thuis, als we hem ophalen van school of de bso. Ondanks dat ik zand verafschuw kan ik er wel echt van genieten, om Luca altijd maar bezig te zien in de zandbak.

Speeltuin

Omdat wij geen zandbak in de buurt hebben, gaan we altijd speciaal naar de speeltuin toe, waar ze een hele grote hebben. Hier kunnen ze allebei hun gang gaan. En meestal nemen we dan emmers en schepjes mee.

Shovel

Maar ook allerlei zandautootjes gaan mee. Dus toen ik Luca de shovel van Playmobil Sand liet zien, was hij echt helemaal verkocht. En kon hij niet wachten om er mee te gaan spelen.

Rijden

De shovel bestaat uit twee onderdelen. Allereerst het rijdende deel van de shovel. Je kunt er mee door het zand rijden, al gaat het in een grotere hoeveelheid zand wel iets lastiger. Maar voor Luca maakt dat eigenlijk niet zoveel uit.

Graven

En dan het gravende gedeelte van de shovel. Deze kun je op de shovel laten zitten, maar je kunt hem er ook uithalen, dan kun je er namelijk gewoon mee scheppen. Wat natuurlijk hartstikke handig is. Scheelt ook weer schepjes mee sjouwen naar de speeltuin.

Voordeel Playmobil Sand

Voordeel ten opzichte van de normale Playmobil collectie, is dat de onderdelen dusdanig gemaakt en gemonteerd zijn, dat er nauwelijks zand tussen kan komen. Waardoor het gewoon veel fijner is om mee buiten te spelen, dan met de normale variant.

Wat vinden wij van de shovel?

Buiten het feit dat ik een fan van Playmobil ben, is het mooi om te zien dat Luca echt laaiend enthousiast is over de shovel. En er echt heel graag mee speelt, ook als we niet in de buurt van een zandbak zijn.

Meer items

Playmobil Sand heeft nog meer items in de collectie, zoals de vrachtwagen met watertank, zandemmer-ijssalon en de kiepwagen met emmer.

Hebben jullie iets van Playmobil in huis? Ik lees het graag in de comments.

Volg me ook op Instagram, Facebook en Pinterest.

Dit blog is tot stand gekomen middels een samenwerking. Daarnaast bevat de blog ook affiliate links, hierover lees je meer in de disclaimer.
Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 25 juni 2018 / 9:58 am

  Zoonlief is ook gek op picknicken. En handig om te weten dat er geen zand tussen kan komen.

  • Marieke
   Auteur
   26 juni 2018 / 9:09 pm

   Picknicken is ook gewoon heel erg leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.