Zomervakantie – Terugblik op het eerste halfjaar basisschool 

Eindelijk is het zomervakantie. Dus ook tijd voor een terugblik op het eerste halfjaar groep 1 van mijn bink.

Hoe vond mijn bink het op school?

Eigenlijk ging hij het afgelopen halfjaar met veel plezier naar school. Slechts een enkele keer had hij er echt geen zin in, maar eenmaal op school, was het helemaal prima.

De juffen

Die liepen weg met hem. Ze vonden hem allebei geweldig, de manier waarop hij speelt en zijn eigen wereld creeërt, maar daar toch andere kindjes bij betrekt. Mijn binkie is een heel sociaal mannetje. En dat is natuurlijk altijd fijn om te horen. Tijdens een van de taakjes die ze moesten doen, schilderde hij Floddertje. Zijn juf was er zo van ondersteboven dat ze er werkelijk kippenvel van kreeg. Het is ook echt onwijs goed geverfd door hem.  Ook gisteren bij het afscheid nemen van de juffen, werd er nog even vol lof over hem gesproken, zodat ik een traantje moest weg pinken. En ik had me nog zo voorgenomen om niet te gaan huilen. Mislukt dus!


Klasgenootjes

Mijn binkie is een echte allemansvriend en kan ook eigenlijk met iedereen wel overweg. Al speelt hij op school wel meer met jongens dan met meisjes. Maar zijn vriendinnen van het eerste uur (lees kdv) en de nieuwe meisjes in zijn klas vindt hij ook leuk en lief.

BSO

Hij heeft niet alleen zijn eerste halfjaar school achter de rug, maar ook het eerste halfjaar bso. En dat vond hij geweldig. Samen met zijn twee vriendinnetjes en wat vriendjes van school vermaakt hij zich prima. Maar ook alleen kan hij zich goed vermaken. En ophalen? Liever niet, want hij wil wel naar huis, maar de bso is toch ook wel heel erg leuk!

Volgend jaar

Zal mijn bink weer beginnen in groep 1, ergens wel jammer, omdat ik toch stiekem gehoopt had dat hij naar groep 2 zou gaan. Het scheelt wel dat hij in een combinatieklas 1/2 komt. Is voor hem qua uitdaging ook wel leuker. Helaas is zijn klas helemaal opgesplitst en zit hij niet meer bij zijn twee grote vriendinnen in de klas. Jammer! Maar na uitleg van de juffen wel logisch. Ze hebben een vriendengroepje van zes en ze gaan met zijn zessen naar dezelfde klas. En mijn bink heeft al twee keer les gehad van zijn nieuwe juf en vindt haar helemaal het einde. Het is zo’n juf waar alle jongetjes verliefd op worden 😉

Hoe vond ik het?

Ik heb enorm moeten wennen, maar ook heel erg genoten van zijn mentale groei. Zo mooi om te zien hoe hard dat dan ineens gaat. En van de rust in huis genoot ik ook. Alhoewel mijn tuttebel er ook wel wat van kan. Voor nu vind ik het fijn dat de vakantie is begonnen. En we op maandag en vrijdag even niet meer hoeven te rennen en te vliegen, de komende zes weken.

Schoolpleinmoeders

Zoals ik al eerder schreef, had ik niet zoveel met schoolpleinmoeders. En heel eerlijk, dat heb ik nog steeds niet. Met sommige moeders heb ik contact. Maar dat zijn of oud-klasgenoten van me zelf of het zijn moeders die ik ken van de opvang. Echt nieuwe moeders, daar heb ik niet echt kennis meegemaakt. Komt volgend jaar vast wel.

Grote vakantie

Zoals ik al zei, ben ik blij dat het vakantie is. De laatste weken merkte ik steeds vaker aan mijn bink dat hij er echt aan toe is. Overigens vond ik het altijd raar als moeders dat zeiden. Ze hebben immers om de zes à acht weken vakantie. Maar daar kom ik nu echt van terug. Waarschijnlijk ben ik tegen het einde van de grote vakantie, ook zo’n moeder die zegt dat ze blij is dat hij weer naar school toe mag 😉

Hoe vonden jullie het afgelopen schooljaar? Zijn jullie kinderen ook zo toe aan vakantie?
Ik lees het graag in de comments hieronder.

Volg je me al op Facebook, Instagram en Pinterest?

Alle afbeeldingen en teksten die op mariekeblogt.nl geplaatst worden, zijn eigendom van mariekeblogt.nl en mogen niet zonder toestemming, op welke manier dan ook, worden gebruikt door derden.
Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 8 juli 2017 / 2:26 pm

  Ah leuk. Ik jank ook altijd als het mijn kinderen aangaat..

 2. 8 juli 2017 / 6:06 am

  Het gaat echt hard hè.
  Ik keek naar de foto’s van drie maanden geleden… toen ging de jongste nog niet naar school…
  En nu… wat een verschil.
  En haar taal. Wat een verbetering.

  • Marieke
   8 juli 2017 / 8:42 pm

   Oh ik heb nog niet eens een vergelijking gemaakt, zou dat eens doen. Denk dat ik me rot schrik qua verandering.
   Ja taal ging hier ook extreem hard. Alsof hij nooit logopedie heeft gehad.

 3. 7 juli 2017 / 7:46 pm

  Ik ben ook heel benieuwd hoe het gaat.
  Ryan moet nog 2 weken ; echt nog even afzien voor hem

  • Marieke
   8 juli 2017 / 8:41 pm

   Ik hoop voor jullie dat die laatste twee weken voorbij vliegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen