Loedermoeder 

Een loedermoeder, met tijd en wijlen ben ik er echt één.  Vandaag deel ik de momenten dat ik een echte loedermoeder ben/was. Je herkent vast wel iets, toch? 


 • Luca was acht maanden oud, toen hij van de bank kukelde tijdens het verschonen van zijn luier. We stonden er allebei bij en we keken er naar. En dat ook nog eens op een drukke verjaardag.
 • Toen ik voor het eerste Giulia’s nageltjes ging knippen en al meteen haar velletje te pakken had. Tot bloedens toe. Wat heb ik gehuild, omdat ik me schuldig voelde.
 • Luca op zijn sandaaltjes naar de juffen sturen, terwijl het buiten eigenlijk net te fris was, maar ik dacht dat het lekker weer werd.
 • Het moment dat Giulia verlatingsangst kreeg en ik haar bij de juffies op het kdv hartverscheurend huilend achter liet. Uiteraard in de wetenschap dat het na vijf minuten over is, maar toch!
 • Luca naar school sturen zonder bestekje en bordje voor de paasmaaltijd, terwijl daar uitdrukkelijk om gevraagd is. En daar pas een aantal dagen later achterkomen. 
 • Zeggen dat Giulia’s “Nijne” kwijt is en ze na veel mopperen in slaap valt en je de knuffel dan terug vind in je tas.
 • Het sponsorgeld voor het skippyballen voor het goede doel pas meegeven als de juf daar uitdrukkelijk om heeft gevraagd en er in de nieuwsbrief toch echt een andere datum stond dan ik in mijn hoofd had.
 • Met Giulia ergens lopen en dat je dan denkt dat er genoeg ruimte is en zij precies even niet op let en met haar hoofdje tegen een lantaarnpaal aan loopt
 • Luca ’s ochtends vertellen dat hij ’s middags zijn eerste kinderfeestje heeft. En dan een appje sturen naar de  moeder met wat extra informatie, die me vervolgens verteld dat ik een week te vroeg ben met doorgeven.

Geloof dat die laatste twee wel echt mijn ergste loedermoedermomenten zijn tot nu toe.

Wat is jullie ergste loedermoeder-moment?

Liefs Marieke

Volg:
Delen:

15 Reacties

 1. 28 april 2017 / 7:47 pm

  Oh zeker herkenbaar! Dat met die sandaaltjes (of een te dunne jas ofzo) ook dat is mij wel eens overkomen. En ze kukelen hier nog wel eens van de bank als ik niet oplet (sorry). En tja, die nageltjes… laat ik daar maar obver zwijgen. laten we zeggen dat ik nogal lomp van aard ben.

  • Marieke
   29 april 2017 / 5:19 am

   Hahaha! Dat laatste is herkenbaar hoor 😉
   Gelukkig ben ik niet de enige! En ach ze vinden ons na al die acties nog steeds lief, toch?

 2. 27 april 2017 / 7:18 am

  Ehm.. heb je even..? Haha nee valt best mee hoor 😉 – ik voelde me vorig jaar echt heel slecht toen ik een verjaardagscadeau voor Fiene kwijt was.. Gelukkig heeft ze er zelf niks van gemerkt. Met een week of twee vond ik het alsnog op zolder.

  • Marieke
   27 april 2017 / 10:18 am

   Hahaha kom maar door 😉
   Oh volgens mij heb ik dat in een van je blogs gelezen toen. Kan me voorstellen dat je je dan ook echt even een slechte moeder voelt.

 3. 27 april 2017 / 6:26 am

  Ik ben het met Nicole eens wat betreft de ter loedermoeder. Ik herken wel veel van je bovenstaande momentjes. Ik voelde me laatst goed schuldig naar mijn jongste zoon. Ik was vergeten dat hij voor zijn 9jaars prikken moest. Dus hij kwam uit school wij daar meteen heen. Daar moest hij toch echt in een aparte kamer door 4man vast gehouden worden. Bij hem moet ik dagen van te voren met dit soort nieuws beginnen te vertellen. Voelde me echt slecht.

  • Marieke
   27 april 2017 / 10:17 am

   Agos! Arm manneke! Begrijp wel dat je je dan echt slecht voelt.

 4. 26 april 2017 / 11:48 pm

  Oh jee wat een momenten allemaal! Maar goed: daar leer je uiteindelijk wel van.
  Leuk dat je ’t met ons deelt <3
  Liefs, Florentine

  • Marieke
   27 april 2017 / 10:15 am

   Ja precies! Sommige dingen zal ik niet meer zo snel doen 😉 Lief dat je reageert! X

 5. Cynthia
  26 april 2017 / 7:24 pm

  Dat mijn dochter zoo moest huilen telkens als ze naar de opvang ging. De hele dag, elke keer weer. Wat deed dat pijn..

 6. 26 april 2017 / 5:44 am

  Ik houd zelf niet van de term loedermoeder. Vooral omdat het suggereert dat het niet normaal is. Terwijl ik denk dat bovenstaande dingen iedereen wel overkomt haha. Mij in ieder geval wel! Dus niets geen loedermoeder hoor, gewoon normale moeder 😉

  • Marieke
   26 april 2017 / 9:58 pm

   Hahaha gebruik het zelf ook niet vaak. Zijn ook inderdaad alledaagse dingen. Inmiddels van lezers al begrepen dat het nog veel erger kan 😉

 7. 26 april 2017 / 5:32 am

  Hihi, ik kan me tot nu toe schuldig maken aan één ding: ik vulde het bad voor Suus, bij het aanzetten van de kraan checkte ik de temperatuur van het water. Toen het bad vol genoeg was, zette ik haar er zo in. Ze gaf geen kik maar het water was ijskoud. Oeps! Snel eruit gehaald en nieuw water erin gedaan. Leermomentje

  • Marieke
   26 april 2017 / 10:08 pm

   Agossie! Dat is wel heel zielig. En bijzonder hè dat ze dan gewoon niks aangeven. Luca heeft ooit zijn bed ondergespuugd en gewoon doorgeslapen. Kind was ijs en ijskoud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen