Week van Marieke 16-2022 – Skaten, Koningsspelen en Klimbos

Het was me het weekje wel. Zo begonnen we lekker met een rustige maandag door 2de paasdag, waarop de kinderen gingen skaten, hadden we verder een sportieve week met onder andere de koningsspelen en klimmen in het klimbos. En uiteraard hebben we genoten van het ontzettend mooie weer. Je leest alles weer in een nieuwe Week van Marieke.

Maandag

We starten deze 2de paasdag lekker rustig op. We hebben vandaag geen plannen dus dat is na een druk weekend wel heel erg fijn. Uiteraard hebben we wel weer een lekker paasontbijt.

Na het ontbijt is het voor mijn tuttebel tijd om de sommen van de geplande tempotoets nog eens te oefenen. Doordat het te maken heeft met tempo vindt ze dit heel erg lastig, terwijl de sommen verder wel in haar hoofd zitten. We zijn erg benieuwd hoe ze het uiteindelijk zal doen.

Aangezien het heerlijk weer is, gaan we een rondje achtertuin doen. De kinderen op skates en wij lekker wandelend. Mijn favoriete boom staat ook weer volledig in bloei en uiteraard moet ik de bloesem wel vastleggen.

De kinderen genieten ondertussen volop van het feit dat skaten steeds beter gaat. Als we verhuisd zijn wordt dat alleen nog maar meer. Zeker als ze niet meer afhankelijk zijn van ons, zoals nu en gewoon kunnen gaan en staan waar ze willen.

Zodra we weer thuis zijn besluit ik eens te gaan doen wat ik al veel langer wil doen, plakken. Ik heb nog een enorme achterstand, maar kan me er steeds niet toe zetten en van mijn voornemen om iedere maand meteen in te plakken komt vooralsnog niks. Uiteindelijk lukt het me om januari in zijn geheel in te plakken. Op naar februari.

Dinsdag

Iedereen is de deur weer uit, tijd voor mij dus om weer eens lekker in mijn boek te duiken voordat ik om 08.00 uur ga beginnen met werken. Ik ben bezig in De Stroopwafelshop van Astrid Harrewijn en ook dit is weer een superleuk boek en staat ook op Kobo, dus heb je een abonnement, dit is een aanrader.

Na alle chocolade eitjes en andere lekkernijen is het tijd om weer even op de rem te trappen. Voor de lunch heb ik lekker twee eitjes gekookt die ik op crackers met avocado eet.

Het kostte bijna letterlijk bloed, zweet en tranen, maar mijn tuttebel heeft haar tafeldiploma voor de 2x, 5x en 10x sommen in the pocket. Hoe trots kun je als ouder zijn? Enorm trots kan ik je zeggen!

Woensdag

In verband met de komende verhuizing ben ik alle producten voor mijn krullen aan het opmaken. Scheelt me namelijk weer onnodig mee zeulen en weggooien is zonde. Soms pakt het niet goed uit en werken de producten totaal niet bij elkaar, maar vandaag gelukkig wel.

Donderdag

Vandaag zorg ik in de pauze weer goed voor mezelf. Dit keer met de maïswafels paprika die ik wederom heb belegd met avocado en ei.

Van Zenner heb ik echt een supergaaf pakket binnen gekregen. Ze hebben een lijn speciaal voor krullen, Zenner 🖤Curls. Sommige producten kun je nu al kopen bij onder andere Kruidvat, andere komen pas medio mei in de schappen te liggen.

De kinderen proberen alle producten uiteraard meteen op mij uit. Toch heerlijk om ze zo kappertje te zien spelen na ook nog eens een drukke dag school en bso.

’s Avonds ga ik me verdiepen in de sportdag van de bovenbouw. Ik heb een heel boekwerk gekregen, wat ik door moet lezen, zodat ik morgen precies weet wat me te wachten staat.

Vrijdag

Vandaag zijn de koningsspelen en de school van de kinderen heeft er meteen een sportdag aangekoppeld. Aangezien het de laatste en eigenlijk ook de eerste keer is voor de kinderen dat het op deze manier wordt georganiseerd, ben ik begeleider. Superleuk om het groepje van mijn tuttebel te mogen helpen, al is het ook wel heel erg vermoeiend.

Dat het vermoeiend was blijkt wel als ik tijdens een aflevering van Selling Sunset gewoon in slaap val. Mijn tuttebel is ook moe en komt lekker bij me kroelen. We doen de rest van de dag ook echt werkelijk helemaal niks meer.

Zaterdag

Vandaag mag er door de kinderen weer worden gevoetbald. Hoewel de wedstrijd van mijn tuttebel is afgelast, spelen ze wel een wedstrijdje ouder/kind. Door gisteren voel ik me niet op en top fit en besluit ik niet mee te gaan naar de voetbal, want vanmiddag hebben we ook nog een uitje. Ondanks dat mijn tuttebel het jammer vindt, vermaakt ze zich wel op het voetbalveld en scheelt het dat de moeders van haar vriendinnen wel meedoen met de wedstrijd.

Mijn bink viert vijf maanden na dato zijn kinderfeestje. We gaan lekker klimmen in het klimbos bij ons om de hoek. In totaal zijn ze met zijn achten en hebben ze nauwelijks tijd om pauze te nemen om wat te snoepen of te drinken. Zo fijn om ze allemaal zo te zien genieten. Is toch voor het laatst dat hij in deze samenstelling zijn feestje viert.

Na het kinderfeestje gaan we ook nog even op visite bij vrienden, die de verjaardagen van de kinderen vieren. Hier is ook een gedeelte van onze vriendengroep en het is erg gezellig.

Zondag

Na een redelijke nacht sta ik op met hoofdpijn, niet iets waar ik heel blij van word, maar het is wat het is. Voor mijn blog over Zo cool is wetenschap doe ik samen met mijn bink en tuttebel nog wat proeven, waaronder een proef met water.

Mijn tuttebel wil heel graag haar baseball vest van Billy en Lilly aan, maar daar moet wel iets matchends bij dus heeft ze haar jumpsuit van het gelijknamige merk uit de kast getrokken. Gelukkig is het lekker aangenaam buiten, dat scheelt weer.

Met de kinderen ga ik heel even shoppen bij Zeeman na een tip die ik kreeg op Instagram. Voor mijn bink koop ik twee jog denims voor negen euro per stuk. Ideaal voor op school en de bso. Ook kreeg hij nog een t-shirt. Mijn tuttebel kreeg nog een paar slippers, die lekker makkelijk zijn voor straks in het nieuwe huis als ze even de tuin in wil lopen of gewoon voor op de camping.

De hoofdpijn wil niet echt zakken en dus probeer ik mijn gedachten te verzetten door toch nog even te gaan plakken. Het kan nog precies een uurtje voordat de F1 begint. Het lukt me in ieder geval om alle foto’s in te plakken, de teksten voeg ik er later nog aan toe. Maar het begin van de maand februari is er.

Helaas kom ik niet meer toe aan bloggen, want doordat de hoofdpijn inmiddels in migraine is veranderd lig ik al om 19.00 uur in bed.

Hoe was jullie week? Ik lees het graag hieronder in de reacties of op Instagram of Facebook.

Deze blog bevat affiliate links, meer hierover kun je lezen in de disclaimer.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen