Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

NutCase helm – vallen en opstaan – review

Ook al is het eigenlijk al lente, als ik naar buiten kijk, zie ik heel iets anders. Maar wat kijk ik nu al uit naar de echte lente. Langere dagen, lekkerder weer en vooral veel buiten zijn met de kinderen. 

Buiten zijn

Mooi weer betekent ook dat we veel vaker buiten zijn en uiteraard ook dat er meer buitenactiviteiten plaatsvinden. Zo zullen de kinderen veel in de speeltuin bij ons voor te vinden zijn, waar ze heerlijk kunnen glijden, klimmen en schommelen.

Fietsen en steppen

Daarnaast zullen de fietsen en stepjes ook weer tevoorschijn getoverd worden, zodat ze zich daar ook lekker mee kunnen uitleven. Fietsen en steppen gaat hier, weet ik inmiddels, niet helemaal zonder gevaar. Regelmatig doen ze zichzelf pijn aan hun handen of voeten. En soms zelfs hun billen. Uiteraard wil ik ze daarvoor beschermen, maar ja, wie is er niet met vallen en opstaan groot geworden.

Helm dragen

Toch wil ik wel dat ze bescherming dragen, in de vorm van een helm. Ons hoofd is keihard, maar de binnenkant is zo fragiel, dat ik een helm eigenlijk toch als een noodzaak zie. Komen ze verkeerd terecht, dan zouden de gevolgen weleens niet te overzien kunnen zijn.

NutCase

De helmen van NutCase zijn echt heel erg gaaf. Daar wil ieder kind wel mee gezien worden. Wij mochten een helm uitkiezen van Little Nutty, de allerkleinste maat helm. Aangezien Luca al een helm heeft, zochten we er nu eentje uit voor Giulia. Wat nog niet heel erg makkelijk was, want ze hebben echt heel veel leuke helmen. Uiteindelijk koos Giulia deze gave helm met paarse en roze hartjes. Echt een meidenhelm die goed past bij haar.

Bescherming

De helmen van NutCase geven een goede bescherming aan het hoofd. Naast Little Nutty zijn er ook nog helmen voor Youth. De helmen zijn goed te verstellen, zodat de helm altijd goed passend op het hoofd zit. Al moet je dan niet zo’n klein koppie hebben zoals Giulia heeft, want voor haar is de helm voor het mooie nog net iets te groot. Verder is de sluiting onder de kin ook erg fijn doordat het een magneetsluiting is, daardoor kan Giulia met een beetje oefenen, snel zelf haar helm op- en afzetten.

Wat vinden wij van de helm?

De helm is degelijk en stevig, daarnaast kan de helm ook tegen een stootje. Verder vind ik het design van deze helm, maar ook van de andere helmen erg leuk. Overigens kan de helm ook prima gebruikt worden tijdens het skaten en skateboarden.

Fietst jouw kind met een helm? Ik lees jullie reactie graag hieronder of op Instagram of Facebook.

Dit blog kwam tot stand middels een samenwerking.
Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 22 maart 2018 / 9:08 pm

  Die zijn echt super gaaf, die helmen! Wat gaaf dat je er een review over mocht schrijven

  • Marieke
   25 maart 2018 / 12:09 am

   Ja gaaf he, ik word er ook echt heel erg blij van. En op deze foto niet te zien, maar hij past echt heel erg goed bij haar nieuwe fiets. Zijn nu een hoop helmen in de aanbieding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.