Zindelijk

Al eerder schreef ik stukjes over de zindelijkheidstraining van Luca. We begonnen er verschillende keren aan, maar pakten steeds niet door, omdat hij teveel ongelukjes had. Hij was er gewoon nog niet klaar voor en dus ging de luier weer om. Tot tweeenhalve week geleden. Ik greep voor de zoveelste keer ‘s ochtends in de poep die uit zijn luier kwam en was er echt klaar mee. Ik zei tegen Luca dat ik zijn luier uit zou doen en dat hij dan alles op de wc zou moeten doen. Het enige antwoord wat ik kreeg van Luca was OK! 

Zo gezegd zo gedaan, maar dit keer wilde  ik het anders doen dan de andere keren. Vroeg ik eerder iedere minuut aan hem of hij al naar de wc moest, nu liet ik hem zijn gang gaan. En blijkbaar werkte dat. Ook een boodschapje doen ging goed en daar was ik wel heel blij om. We vragen nog wel aan hem of hij naar de wc moet, maar meestal doen we dat, als we zien dat hij moet (lees: staat te friemelen aan zijn broek). Tuurlijk heeft hij nog weleens ongelukjes, maar ze zijn echt minimaal en dat is wel heel fijn. En dat geeft ook niet. Zegt hij zelf ook steeds als er een ongelukje is gebeurd, geeft niet hè mama!

Ook op het kdv gaat het goed, ondanks zo nu en dan een ongelukje. Luca is dan nog zo druk aan het spelen dat hij het soms gewoon vergeet. Maar vandaag werd Luca beloond voor zijn zindelijkheid. Hij kwam thuis met het plasdiploma! En ik ben echt supertrots op hem!!   

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Patricia
  21 april 2016 / 10:04 am

  Wouw wat leuk! Goed hoor!!!

  • Marieke
   21 april 2016 / 6:39 pm

   Ja he! Ook echt blij mee en zo trots op hem!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.