Schoonvader

Vandaag was best een zware dag. Vanmorgen kregen we een telefoontje van mijn schoonmoeder. Mijn schoonvader was gevallen en heeft zijn heup gebroken. Gelukkig blijft mijn schoonmoeder altijd rustig en nuchter. Ze heeft 112 gebeld en de ambulance was er gelukkig zo. Er moest alleen heel even gewacht worden op de brandweer, want de lift was te klein voor de brancard. Mijn schoonvader is dus via het balkon met een hoogwerker naar beneden gegaan. 

We mogen de kinderen bij mijn ouders brengen, zodat ik mee kan met Erik. 

Als we bij het ziekenhuis komen, staan mijn schoonmoeder en schoonzus al buiten in het zonnetje te wachten. Mijn schoonvader ligt inmiddels al op de OK. En nu moeten we wachten.

We gaan met zijn viertjes eten en praten over de toestand van mijn schoonvader. Het is best een emotioneel gesprek en er worden wat knopen doorgehakt in de hoop dat mijn schoonvader dat ook in gaat zien.

Rond half vier is mijn schoonvader terug op zaal. En hij is best helder. Althans zo lijkt het. Helaas is hij al snel weer verward en ik blijf dat erg aandoenlijk vinden. 

Na het invullen van een hele lange vragenlijst. Gaan we nog even bij mijn schoonvader kijken. Om kwart voor vijf gaan we richting de auto. We praten nog even voor de deur en gaan daarna naar de kinderen toe. 

Overigens waren het gesprekken waarvan ik hoopte dat ik ze de komende twintig jaar nog niet hoefde te voeren. Soms is er een nadeel aan het getrouwd zijn met een oudere man, zoals nu bejaarde schoonouders (wat een oneerbiedig woord is bejaard eigenlijk) 

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 6 juni 2015 / 8:45 pm

  Och jeetje wat een verhaal.
  Sterkte voor jullie en natuurlijk beterschap voor je schoonvader!

  • Marieke
   6 juni 2015 / 8:48 pm

   Dank je wel Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.