Weekendoverzicht #9 

Vrijdag 30-09:

Giulia kruipt om negen minuten voor half zes bij ons in bed en ik hoop maar dat ze blijf liggen als Erik er tien minuten later uit gaat. Ze reageert heel even, maar kruipt meteen tegen me aan. Tegen zessen hoor ik Luca’s slaapkamerdeur opengaan en die stormt meteen onze slaapkamer in, wat jammer is, want Giulia schrikt wakker. Tijd om er uit te gaan dus. De kinderen worden wakker voor de televisie en ik maak de swap voor mijn swapvriendinnetje af. Rond half acht gaan we wassen en aankleden, want vandaag gaan Opa en Oma op vakantie en we gaan ze uitzwaaien. Ondanks dat ze dat graag willen, werken ze allebei totaal niet mee en ben ik er al weer klaar mee voor vandaag. Uiteindelijk lukt het me toch en zitten we om half negen in de auto. Alles wat we tegen kunnen hebben, hebben we ook tegen, maar gelukkig had ik daar al rekening meegehouden. Samen met de kinderen wachten we een halfuur op de bus. Ondertussen kijken Luca en Giulia hun ogen uit, want er rijden tractors af en aan. Als de bus er is, zwaaien we mijn ouders uit en ga ik daarna boodschappen doen. Wat ik, gezien vanmorgen, beter niet had kunnen doen, want mijn god, wat een regelrechte ramp. Waar Luca normaal geen moeite heeft met boodschappen doen, breekt hij nu nog net de supermarkt niet af. Het is zelfs zo erg, dat een man bij de kassa de kinderen tot de orde roept. En terwijl ik mijn tranen sta weg te slikken, gooi ik de boodschappen in de tassen. Reken snel af en ga snel weg. Dezelfde man loopt nog langs en wenst me sterkte voor de rest van de dag. Ik kan er nog net een flauw glimlachje uitpersen, eikel! Oké hij bedoelde het ongetwijfeld goed, maar ik voelde me zo klein worden, toen hij wat tegen de kinderen zei. Hij was nota bene nog jonger ook, althans zo oogde hij! Eenmaal thuis, gelukkig precies op tijd, want Postnl komt wat afleveren, moeten we twee keer lopen voor de boodschappen. Daarna is er rust in de tent en wordt er gespeeld tot ze gaan eten en slapen. Ik geniet volop van de rust, post een blog en doe verder vrij weinig. Helaas slapen ze veel korter dan gehoopt. We gaan, zonder problemen, even de pakketjes afgeven en als we terugkomen, is het popcorn- en televisietijd. Gewoon lekker even niets en chillen! Erik zorgt voor het avondeten en haalt frietjes. Na het eten wordt er gedoucht en is het bedtijd. En ben ik blij dat deze dag zo goed als voorbij is. En dat ik op de bank mag ploffen en niks meer hoef. Zaterdag 01-10:

Vijf over half zes is het, als Luca zijn kamer uit komt. Hij komt nog even bij ons liggen, maar is dat al snel zat. Erik gaat er uit met de kinderen en ik blijf lekker nog een poosje liggen. Ik val in slaap, droom raar, schrik wakker en val weer in slaap. Hetzelfde riedeltje herhaalt zich en om kwart over zeven ben ik er klaar mee. Niet veel later komt Erik de slaapkamer in, om te vragen of ik eruit kom. Hij moet namelijk op tijd de deur uit, want hij gaat met zijn twee mannen en Oma naar het Spoorwegmuseum. Giulia en ik gaan er dus een gezellig meidendagje van maken. Als de mannen weg zijn, geef ik de stofzuiger een rondleiding en krijg hulp van Giulia. Daarna ga ik wassen en aankleden. En doe nog een was in de machine en daarna gaan we mijn vriendin en haar dochter ophalen, want we gaan met zijn viertjes shoppen. Wat erg goed lukt, ik koop voornamelijk spullen voor mijn peuterswaps. En elastiekjes, Bobbi in de herfst en luiers voor Giulia. De meiden eten lekker een eierkoek terwijl mijn vriendin en ik een Vietnamese loempia eten. Iets na twaalven zijn we uitgeshopt en zet ik de dames weer af en gaan Giulia en ik naar huis. Ik zie dat de pakketbezorger mijn pakketje netjes voor de deur heeft gezet, super, want nu kan ik voor mijn swapmaatje een woonketting maken. Terwijl Giulia nog wat eet, hang ik snel een was op en gooi er nog eentje in de machine. En zo fijn dat ik de was nog lekker buiten kan hangen. Van mij mag het nog lang zulk weer zijn. Als Giulia op bed ligt, eet ik zelf wat en ga daarna aan de slag met mijn nieuwe kralen. Ook voor Giulia maak ik een leuke woonketting, zodat ik haar knutsels op haar kamer op kan hangen. Na haar slaapje, genieten Giulia en ik samen van de rust in huis. De mannen zijn rond kwart over vier thuis. En ik krijg bloemen en een kaart van ze, gewoon zomaar, zo lief! We bespreken even gezellig de dag met zijn viertjes en daarna duik ik de keuken in. Ik ga een nieuw recept uitproberen met cannelloni. Gelukkig valt het bij de mannen goed in de smaak en ik moet zeggen het is lekker, maar er kan nog wel het een en ander aan verbeterd worden. Zodra ik het recept heb geperfectioneerd, zal ik het online zetten. Giulia proeft niet eens, maar dat komt de volgende keer vast wel. De kinderen mogen na het eten nog even televisie kijken en daarna is het bedtijd. Ik lees voor uit het nieuwe boek van Bobbi en ze vinden ook dit verhaal superleuk. Als ze op bed liggen, doe ik de kaarsjes aan, pak mijn haakwerk erbij. En Erik maakt een lekker bakkie. Uiteraard kijken we Dance dance dance. Wat wordt er weer geweldig gedanst. Niet normaal gewoon. De waterdance kan ik wel tig keer kijken en dan verveelt het nog niet. We lachen ons rot om Jopie Parlevliet en daarna gaan hier ook de lampjes uit. Foto van Luca is gemaakt door Erik. 

Zondag 02-10: 

Na een niet zo’n fijne nacht, staat Luca al om negen over zes naast ons bed. Ik stuur hem meteen door naar de woonkamer en ga er samen met Giulia uit en we laten Erik lekker liggen. Ik geef de kinderen drinken en lees wat social media en groet alvast wat mede vroeg vogels. Terwijl de kinderen lekker naar Dora, Blaze en Paw Patrol kijken en met de my little pony’s spelem, zet ik een nieuwe blog van de 30dayblogchallengenl online. Erik komt rond kwart voor acht zijn bed uit en ik ga meteen lekker een bakkie zetten en een rondje huishouden doen, je moet iets met je vrije tijd toch ;)? Ook maak ik het ontbijt, maar omdat ik zo aan het kletsen ben met Erik vergeet ik de broodjes, gelukkig kom ik er nog op tijd achter en zijn de broodjes dus lekker bruin gebakken. De eitjes daarentegen, zijn perfect, wat de laatste tijd nogal vaak mislukt. Na het ontbijt ruim ik nog wat was op en ik maak twee broeken van Luca door een applicatie op de knieën te strijken. Voor degene die me kennen is dat laatste echt een unicum. Dus het wordt  echt nog eens wat met deze mama 😉  Zo jammer trouwens dat ze vanmorgen regen opgaven, want we zouden eigenlijk naar het bos gaan, vind het dan altijd balen als dan blijkt dat de zon de hele ochtend schijnt. Gelukkig bedacht Luca dat we wel naar buiten konden gaan om te fietsen. En zo geschiedde. De kleine dame en heer op de fiets en wij lopen mee. Gelukkig gaan ze nog niet zo hard, zodat we ze gewoon lopend bij kunnen houden. Na een klein uurtje lopen zijn we weer thuis. De kinderen eten en drinken wat en daarna gaan ze lekker slapen. Wij genieten van de rust in huis. Erik is bezig met een nieuw abonnement voor zijn telefoon en ik surf een beetje op het internet. Als de kinderen wakker zijn, gaan we nog even naar de stad toe. Maar wat een baggerweer zeg. We zijn dan ook blij als we weer thuis zijn. We hebben allebei geen zin om te koken en bestellen maar eten. Na het eten is het al bedtijd voor de kinderen. Ik spring onder de douche, voor het lief zijn momentje voor mezelf. En daarna installeer ik me net als Erik, op de bank met een bakkie. Op naar een nieuwe aflevering van Vlucht HS13, die weer superspannend is. We kijken ook naar de eerste aflevering CMC en ik weet nog niet wat ik ervan moet vinden, maar ik geef het in ieder geval nog een kans. En toen was het alweer maandag! Waarom vliegen die weekenden toch zo snel voorbij? Ik wens jullie een fijne week! 

Volg:

2 Reacties

 1. 3 oktober 2016 / 7:24 am

  Het weekend gaat toch altijd te snel hè. Wel een fijn weekend 🙂 – die foto van Luca op de glijbaan is echt gaaf!

  • Marieke
   3 oktober 2016 / 8:53 am

   Veel te snel, al mag ik met mijn vier dagen weekend natuurlijk niet klagen, maar dat is met zijn vieren toch anders dan met alleen de kinderen. Gaaf he, vind ik dus ook! Zit er aan te denken om die uit te laten vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge