Weekendoverzicht #8

Vrijdag 23-09: 

Na een veel te kort nachtje ga ik er om vijf voor zes uit met de kindjes en laat Erik nog even liggen. Vandaag gaan we namelijk naar de Efteling, maar eerst wakker worden en een blog online zetten. Erik is al om half zeven wakker, veel te vroeg natuurlijk, maar toch al een uur later dan normaal. Zo zitten we in ieder geval al ruim voor negenen in de auto. We halen nog wat boodschapjes en trappen daarna af naar de Efteling. De kinderen hebben er zin in en kletsen lekker op de achterbank. Nog voor tien uur rijden we het parkeerterrein op. Het oogt heel erg druk, maar eenmaal binnen blijkt dat reuze mee te vallen. Wel lopen we meteen door naar Droomvlucht, zodat we daar in ieder geval in zijn geweest. Ondanks dat het donker is, kijken de kinderen hun ogen uit en vinden alles mooi. Daarna lopen we door naar Carnavalfestival, maar onderweg komen we langs de draaimolens en aangezien ze daar helemaal gek van zijn kunnen we die natuurlijk niet overslaan. Na de draaimolens lopen we toch echt door naar  Carnavalfestival en ook daar kunnen we eigenlijk zo doorlopen. Echt ideaal! Luca en ik zitten samen in een karretje en hij vindt alles mooi en leuk en danst gezellig mee! Als ik naast me kijk zie ik Giulia met open mond naar alles kijken, zo lief! Na Carnavalfestival komen we langs de bootjes en besluiten om daar in te gaan zodat we even wat kunnen drinken en lekker van het zonnetje kunnen genieten, want we boffen ontzettend met het super lekkere weer. Na de bootjes lopen we naar het Sprookjesbos en nog voordat we het bos in lopen, slaapt Giulia al op mijn rug. We hebben bijna drie uur  rondgelopen in het bos en we zijn blij dat er bij de uitgang van het bos een restaurant zit, want we hebben inmiddels wel trek gekregen van al dat slenteren. We eten alle vier patatjes en drinken wat. Daarna gaan we uitbuiken in de stoomtrein. Eigenlijk willen we nog wel een keertje in Droomvlucht, maar daar staat inmiddels een flinke rij. Dus wordt het nog een rondje draaimolen. Daarna mogen ze nog even uitrazen in de speeltuin, wat niet helemaal goed ging doordat Giulia ineens spoorloos was. Meer daarover lees je hier. Als we weer herenigt zijn, gaan we richting de uitgang. Erik en ik hebben hoofdpijn gekregen van alle spanning. Maar voordat we naar de auto lopen, mogen de kinderen nog wat uitzoeken in de winkel. Ze kiezen beide voor een Eftelingbeer. Ondanks dat het een heerlijke dag was, ben ik blij dat we in de auto naar huis zitten. De kinderen vallen al vrij vlug in slaap. Gelukkig valt het mee met de files. En we zijn nog redelijk op tijd thuis, waar we meteen op de bank neer ploffen en lekker relaxen. We eten allemaal nog een boterham en daarna gaan de kinderen lekker slapen. En ook wij liggen al op tijd op bed, omdat we versleten zijn en een onrustige nacht verwachten. 


Zaterdag 24-09: 

Na een ontzettend beroerde nacht, waarin Luca zijn bed onder spuugde en niet meer kon slapen, word ik om kwart voor zeven wakker gemaakt door Giulia. Aangezien Erik echt versleten was, laat ik hem lekker liggen en ga ik er uit met de kindjes. We chillen lekker op de bank en kijken televisie. Ik zet mijn blog over Giulia online en geniet van mijn kindjes. Erik wordt tegen achten wakker en ik doe wat kleine dingetjes in het huishouden. Daarna gaan we ontbijten, wassen en aankleden en rond half tien zitten we in de auto naar de stad toe. Erik mag even langs de opticien, wat uiteindelijk ruim driekwartier duurt. Ik vermaak me ondertussen buiten met de kinderen, die een heerlijke verse stroopwafel eten van de markt. Als Erik klaar is, gaan we op zoek naar een winterjas voor de kinderen. Luca vindt zoals gewoonlijk niks leuk en dit keer ben ik het wel met hem eens. Er hangt ook inderdaad niks leuks in de winkels, althans niet wat bij hem past. Wel slagen we bij WE nog voor twee longsleeves en is er een sweatpants voor hem besteld. Helaas zijn er bij ons in de stad niet heel veel zaken waar ze leuke jongenskleding verkopen, dus moeten we nog een keer ergens anders heen voor een winterjas voor hem. Voor Giulia slagen we wel voor een jas. Had de jas al eerder gezien bij Prenatal, maar wilde nog even verder kijken. Behalve dat de meeste jassen ontzettend duur zijn, zag ik ook niks leuks. Dus kochten we gisteren toch de jas bij Prenatal en we hadden geluk, want het was de laatste maat 98. We gaan nog naar Hema toe, waar ik een leuke set pennen koop en daarna wil Erik nog even kijken bij i-Centre, aangezien hij twijfelt tussen de 7 en de 7 plus. Ik twijfel in ieder geval niet meer, want de 7 plus is voor mijn handen echt veel te groot, helaas. Daarna gaan we lekker lunchen bij Dordts Genoegen en zijn we rond enen weer thuis. De kinderen gaan lekker een poosje slapen en Luca is helemaal blij, want hij mag in ons bed slapen. Ik maak ondertussen mijn moodboards voor de herfsteditie van de peuterswap. En haak nog wat aan een nieuwe omslagdoek. Rond half vier maak ik de kindjes wakker, want we gaan bij het nieuwe huis van mijn vriendinnetje kijken. Daarna gaan we boodschappen doen en snel weer naar huis. Ik maak voor het eerst een hartige taart en ik moet zeggen dat die echt wel heel erg goed gelukt is. Beetje jammer alleen dat de kinderen het niet wilde eten. Volgende keer vast wel. De kinderen mogen nog even Paw Patrol kijken en gaan daarna lekker slapen. Wij ploffen op de bank, kijken naar Dance dance dance en gaan daarna naar bed toe, want die korte nachten hakken er wel goed in. 


Zondag 25-09: 

Wederom slaap ik slecht, deels doordat ik onrustig ben, deels omdat Giulia aan het spoken was. Om half zeven zijn Luca en Giulia wakker en Erik gaat eruit met de kinderen. Ik mag nog lekker blijven liggen en val ook weer in slaap, maar hoor op de achtergrond nog wel het gestommel in de woonkamer. Ik droom weer lekker vaag en uiteindelijk schrik ik om tien voor acht wakker. Ik ben nog moe en blijf nog lekker even liggen. Kijk nog even op mijn telefoon. En ga er daarna uit en je mag me voor gek verklaren, maar ik ga meteen aan de badkamer en de wc beginnen. Het kan maar gebeurd zijn. Daarna doe ik meteen de oven aan en ruim de vaatwasser uit. Terwijl Erik het ontbijt maakt, ga ik de was doen. Na het ontbijt gaan Erik en Luca de auto’s wassen en schoonmaken. En ik ontferm me over het huis. Giulia vermaakt zich ondertussen met puzzelen en treintje spelen op de eetkamerstoelen. Als ik ga dweilen, zet ik haar onder de douche. En als ik klaar ben, komen ook de mannen weer thuis. Luca wil niet meer met Erik mee, die mijn auto nog moet doen en springt ook onder de douche bij Giulia. Als ze allebei klaar zijn gaan ze heerlijk spelen. En ik ga alvast de lasagnesaus maken voor vanavond. Erik komt na enen thuis en ik hang nog snel een was op voordat de kinderen gaan slapen. Wij genieten even van de rust en ik vind het heerlijk om even lekker te zitten na al het geren en gevlieg van vanmorgen. Ik check mijn social media en haak nog wat. En ga ook nog even douchen voordat de kinderen wakker worden. Als ze wakker zijn, ga ik nog even de keuken in om de laatste appels,  van het plukken van vorige week, te verwerken in appelflappen. En als ze net in de oven gaan, komen mijn ouders aan. Ze komen lekker mee eten. Het is supergezellig. De kindjes genieten volop van Opa en Oma Vrachtwagen. Rond zes uur kunnen we eten en de hele schaal gaat weer schoonleeg. En de appelflappen vallen bij iedereen goed in de smaak. We doen nog een bakkie en kletsen nog wat. En dan is het alweer kinderbedtijd geweest en gaan mijn ouders weer naar huis. De kindjes gaan lief slapen en wij kijken nog naar Vlucht HS13. Ik bereid mijn weekendoverzicht nog voor en daarna gaan we lekker naar bed toe! 

En dan zit dit heerlijke, voorlopig laatste, lange weekend met zijn viertjes er weer op! Zo jammer, want een dag extra had nog best gemogen 😉

Volg:

2 Reacties

 1. 26 september 2016 / 7:47 am

  Dat was een aardig druk weekend! Ik bedenk me nu dat ik ook nog een moodboard voor de peuterswap moet maken!

  • Marieke
   26 september 2016 / 8:16 am

   Dat was het zeker Mirjam! Al had ik voor het eerst niet het idee dat het druk was. Al voelde ik het qua vermoeidheid wel! Ben benieuwd naar jullie moodboard. De mijne staan op @mamavanlucaengiulia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge