Weekendoverzicht #7

Vrijdag 16-09:

De ochtend begint later dan normaal, aangezien Erik niet vroeg op hoeft te staan. Sterker nog hij mag lekker uitslapen, terwijl ik eruit ga met de kinderen. Om acht uur komt er iemand van Stedin slimme meters plaatsen, maar die is gelukkig weer op tijd weg. Ik ruim de kast met verzorgingsproducten op, want het is een zooitje en onoverzichtelijk wat we nog hebben. Tot kwart voor tien verloopt de ochtend gemoedelijk, maar zodra Erik weg is, voor zijn controle in het ziekenhuis (niks ernstigs ;)) en een korte werkdag, zijn er twee kindjes hun oren kwijt. Niet leuk, want ik moet echt nog boodschappen doen. Als we bij de auto zijn vraag ik aan Luca waar zijn oren zijn en ik krijg als antwoord dat die nog thuis zijn. Ik noem hem een brutaal aapje en ik krijg als antwoord ik ben geen aap, maar een gorilla. Het is maar goed dat ik moet gaan rijden, want ik moet echt heel hard lachen. Kleine wijsneus! Waar het normaal geen probleem is om even een rondje winkels te doen, is het nu een regelrechte ramp en ik besluit om snel naar de supermarkt te gaan, waar ze zich gelukkig heel lief gedragen. Na het boodschappen doen gaan we meteen naar huis, eten we wat en gaan de kinderen slapen. Ik geniet van de rust, wat is dat toch lekker na zo’n ochtend. Gelukkig worden ze allebei met een beter humeur wakker. We eten chippies met zijn drietjes en er wordt lekker gespeeld. Erik is op tijd thuis. En ik ben gesloopt van deze dag. Als de kindjes op bed liggen, nestel ik me in het hoekje van de bank en doe niks meer. 


Zaterdag 17-09:

Kwart over vijf hoor ik Giulia, ze loopt niet naar onze kamer, maar naar Luca’s kamer. Dit kan niet de bedoeling zijn en ik zeg tegen allebei dat het nog midden in de nacht is. Luca gaat meteen weer slapen en Giulia blijft tussen ons in draaien. Erik krijgt er gelukkig weinig van mee. Kwart over zes zijn de kinderen echt weer wakker. En Erik gaat eruit. Echt slapen doe ik niet meer. Maar tot kwart voor acht lig ik te doezelen en ik vind het heerlijk. Erik heeft papadag dus ik ga eruit. Op Facebook post ik een berichtje dat ik de kindjes uit wil laten razen, maar met wie en waar. Vriendinnetje reageert meteen of ik met haar en haar gezin mee ga appels plukken. Aangezien ik al online naar zoiets gezocht had, wil ik heel graag mee. De kinderen vonden het geweldig en het is zeker voor herhaling vatbaar. Onderweg keken de kinderen hun ogen uit met alle tractors die af en aan reden. Binnenkort maar een ritje door de polders maken nu het oogstseizoen is begonnen. Na het appels plukken gaan we nog wat drinken en eten bij vrienden. Thuis gaan de kinderen meteen naar bed, het duurt even voordat Giulia slaapt en als ik bij Luca ga kijken ligt hij nog steeds wakker. Hij komt lekker bij mij op de bank zitten, alhoewel lekker. Hij kletst de oren van mijn hoofd. Gelukkig heb ik drie speelgoedboeken liggen, dus hij is voorlopig wel even zoet 😉 En uiteraard blader ik er zelf ook in eentje, want ik vind dat, ondanks dat ik 35 ben, nog steeds heerlijk om te doen. Na het middagslaapje van Giulia gaan we nog even naar Zeeman. Ik heb wol nodig voor mijn omslagdoek, kom net een paar toeren te kort. En ze hebben een dekbedovertrekset van Paw Patrol voor weinig. En aangezien Luca die voor zijn verjaardag krijgt van vrienden, neem ik die meteen mee. Ze hebben ook een meidenvariant trouwens. Als we weer thuis zijn wordt er gespeeld en Erik is ook weer op tijd thuis. We eten lekker mosselen, waar de kinderen ook lekker van mee eten. De kinderen liggen er op tijd in. Helaas doet Giulia weer ontzettend moeilijk en komt ze weer tig keer haar bed uit. Terwijl Erik zich over haar ontfermt, ruim ik nog wat op in huis en plof daarna op de bank om weer een geweldige aflevering Dance dance dance te kijken. Met aansluitend een aflevering van Jopie Parlevliet, die Eva Jinek te gast heeft. Wat een leuk mens is dat zeg! 


Zondag 18-09:

Na een onrustige nacht door een onrustig meisje en mijn rare dromen, hoor ik om kwart over zes Luca. Hij roept me enkele keren en komt daarna de slaapkamer in wandelen. Aangezien Erik uit mag slapen, gaan we snel met zijn drietjes, Giulia werd wakker van Luca, naar de woonkamer toe. Gelukkig zijn ze een poosje zoet voor de televisie zodat ik op mijn gemak wakker kan worden. Erik komt iets na achten uit bed en ik ga een klein rondje huishouden doen en het onbijt maken. Na het ontbijt wordt er nog even gespeeld. En om half elf gaat Erik alvast naar de auto toe met de kinderen terwijl ik nog even snel wat spulletjes in mijn tas gooi en een tasje voor Giulia maak. Erik zet Luca en mij af bij “De Paardenstal” van het Weizigtpark, want we gaan samen met mijn vriendin en haar dochter naar de voorstelling “Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft” van theatergroep Meneer Monster. Het is echt een hilarisch stuk, zowel voor kinderen als volwassenen. En een absolute aanrader. Luca vond het ook erg leuk! Terwijl wij naar de voorstelling keken, liep Erik met Giulia op de kinderboerderij, waar ze zich prima hebben vermaakt. En Giulia vertelde dat het leuk was met papa op de kinderboerderij! Na de voorstelling gaan we ze opzoeken en worden er nog wat geitjes geaaid. Bij de auto komt Luca er achter dat hij zijn teddybeer kwijt is. En gelukkig hebben ze deze gevonden bij de Paardenstal. Als we richting huis gaan doen we nog wat boodschapjes. Thuis eten de kinderen nog wat op het stoepje voor de deur. En gaan daarna lekker slapen. Ik vermaak me op de bank met de laptop, want ik wil Suits kijken, maar het duurt allemaal zolang dat ik maar ga haken. Erik is ook even gaan liggen dus heb het rijk alleen. Heerlijk! Luca is als eerste wakker en speelt even lekker op de ipad. Giulia en Erik maak ik een uur later wakker. We eten veel vroeger dan gepland, maar eigenlijk is dat ook wel lekker. Kunnen de kinderen daarna nog even spelen en op tijd naar bed toe. Al liggen ze er uiteindelijk nog pas om kwart voor acht in. Wij hebben een heerlijke tv avond voor de boeg en genieten van de rust. 


Toch jammer dat het weekend zo snel om is, maar gelukkig hebben we volgend weekend drie dagen met zijn vieren en op één dag na nog niks gepland staan, dus daar kijk ik nu al naar uit! 

Volg:

3 Reacties

 1. 22 september 2016 / 9:02 pm

  Oh wat leuk dat het as zaterdag nationale appelpluk dag is! Ga snel eens even zoeken of er hier in de buurt ook iets is!

 2. 19 september 2016 / 11:34 am

  Leuk overzichtje… Wij willen ook nog graag ergens appels gaan plukken, maar weet ook nog niet echt waar enzo. Fijn dat jullie de voorstelling zo leuk vonden… Misschien ook eens voor kijken 😉

  • Marieke
   22 september 2016 / 6:19 pm

   Sorry voor de late reactie! Wij waren nu in Mijnsheerenland geweest maar as zaterdag is het nationale appelplukdag. Ja echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge