Weekendoverzicht #6

Vrijdag 03-02

Aangezien Erik thuis is, in verband met het overlijden van zijn vader eerder deze week, gaan we met zijn drieën Luca naar school brengen. 


Daarna gaan we boodschappen doen. Giulia wil opgetild worden als we klaar zijn, maar kan niet en dus ontpopt ze zich tot een echte drama queen voor Appie. 


Als we thuis zijn, wordt er een bos bloemen bezorgd, die we van kennissen krijgen voor een beetje kleur in ons leven tijdens deze donkere en verdrietige dagen. Het is echt een supermooi boeket. 


Giulia en ik spelen samen een spelletje. Het gaat al steeds beter met het leren van de kleuren. 


Giulia verkleedt zich als eenhoorn door haar nieuwe verkleedkleren aan te trekken. 


Er wordt ook nog een pakketje bezorgd van DIY Soap. Ik won dit pakketje via Mama’s Liefste. Binnenkort meer hierover op mijn blog. 

Als Luca weer thuis is, gaan we lekker lunchen met een gebakken eitje. 


Na het eten gaat Giulia lekker een poosje slapen en wij gaan iets voor ons zelf doen. En uiteraard valt Luca in slaap als Giulia weer wakker wordt. Hij heeft dit keer niet de meest comfortabele slaaphouding gekozen. 


De rest van de middag doen we lekker rustig aan. De kinderen gaan nog lekker douchen voor we gaan eten. We eten lekker ovenfrietjes en snacks voor de televisie. En na het eten gaan de kinderen lekker slapen. 

Ik ga op zoek naar een nieuw haakproject. En ga maar weer eens een deken haken, maar dan met een steek die ik nog niet eerder gebruikte. Zodra de deken klaar is volgt er uiteraard een foto 😉


Zaterdag 04-02

Erik gaat om negen uur de deur uit voor qualitytime met zijn oudste zoon. En wij maken er een chilldagje van. Er wordt geknutseld en gestempeld. 

Helaas zitten mijn peuter en kleuter elkaar ook behoorlijk in de weg en hebben ze de halve ochtend ruzie. We lunchen al lekker op tijd. En ik maak de lunch wat vrolijker met de prikkers die ik van de week binnenkreeg. 


Na het eten gaat Giulia slapen en wij gaan lekker bankhangen. Ik kijk twee afleveringen van de Gilmore Girls en ga verder met mijn haakproject. Alleen jammer dat het niet goed is en ik de boel een eind uit moet halen. 


Als Giulia wakker is gaan we even met zijn drietjes naar de nieuwe Turkse supermarkt aan de overkant om een Turks brood te koop. Als we terug komen is Giulia heel erg boos, omdat ik haar jas aan de kapstok hang. Ze is zelfs zo boos dat ze de kapstok van de muur aftrekt. Het lusje van haar jas is nog wel heel, wat ik dan wel weer bijzonder vind. 


Gelukkig verkopen ze deze kapstokken nog, dus binnenkort maar een nieuwe halen. 

Erik is rond vijf uur weer thuis. En we gaan al lekker op tijd eten. 


Het brood is erg goed van smaak en binnenkort ga ik lekker plukbrood maken. 

Na het eten heb ik even lekker tijd voor mezelf. En als de kinderen op bed liggen, is het tijd voor een bakkie, haakwerk en uiteraard Wie is de Mol? Jammer genoeg vliegt mijn Mol eruit en heb ik geen punten meer, aangezien ik alles op mijn Mol heb gezet. 


Zondag 05-02

We slapen uit tot vijf over zeven. Lekker hoor voor de zondag. Hier kan ik best aan wennen. De kinderen en ik gaan uit bed en laten Erik nog even lekker liggen. 

Om acht uur begin ik aan het ontbijt, want vandaag gaan we een dagje naar Blijdorp met vrienden. De kinderen zien pas waar we heen gaan als we er al bijna zijn. We hebben weer een heerlijke dag! Giulia besloot in de speeltuin maar even in een grote klimtoren te klimmen. Ze was zo trots, tot ze naar beneden moest toen durfde ze niet meer. Mama to the rescue, maar volgende keer blijft ze maar gewoon beneden, onding! 


Ook de jongens klommen naar hartelust in de toren. Gelukkig konden ze wel gewoon naar beneden toe. 

Er werd ook geposeerd door een varaan, arend en een murene. Na de dierentuin rijden we nog even langs de Mac, om deze dag gezellig af te sluiten. 

Thuis kijken we naar Zootropolis, maar kijken de film niet af, omdat Luca hem toch nog een beetje eng vindt. 


We chillen wel gezellig samen op de bank. 


De kinderen eten nog een boterham en gaan daarna lekker slapen, want morgen mag Luca weer naar school. 

Wij genieten nog even na van deze fijne dag en gaan ons voorbereiden op een zware en emotionele week, die in het teken zal staan van de uitvaart van mijn schoonvader. 

Hoe was jullie weekend? 

Liefs Marieke

Volg:

10 Reacties

 1. 6 februari 2017 / 3:56 pm

  Ik wens jullie heek veel sterkte aankomende week. Mijn schoonvader overleed vorig jaar en het is een heel nare en verdrietige periode! Xxx

  • Marieke
   8 februari 2017 / 8:43 am

   Dank je wel lieve Cynthia! X

 2. 6 februari 2017 / 9:34 am

  Sterkte alvast voor de dagen die komen gaan! Wel een fijne afleiding hebben jullie gehad afgelopen weekend..

  • Marieke
   8 februari 2017 / 8:42 am

   Dank je wel Gerdi! 🙂

 3. 6 februari 2017 / 8:36 am

  Ondanks de verdrietige aankomende week, hebben jullie leuke dingen gedaan. Benieuwd naar je deken als ie af is! En leuk, een dagje dierentuin!

  • Marieke
   8 februari 2017 / 8:42 am

   Gaat nog even duren hoor. Heb 1 bol wol erin zitten maar heb nu pas een klein strookje, maar tzt komt er echt een foto! 🙂

 4. Essie
  6 februari 2017 / 7:55 am

  Sterkte voor de komende dagen. Fijn dat jullie af en toe even je hoofd op wat anders konden zetten. Al blijft het vaak op de achtergrond doorgaan en staat jou wereld stil en is het soms raar dat de rest door gaat. Sterkte lieverds. X

  • Marieke
   8 februari 2017 / 8:40 am

   Dank je wel lieverd! X

 5. 6 februari 2017 / 7:02 am

  Naast al het nare wat jullie meemaken toch wat leuke dingetjes tussen door dat is fijn!
  Sterkte deze aankomende week!!

  • Marieke
   8 februari 2017 / 8:40 am

   Ja dat was echt heel erg fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.