Weekendoverzicht #5

Vrijdag 02-09:

Als Erik opstaat, ontwaken de twee jongste gezinsleden ook en is de dag officieel begonnen. We kroelen en stoeien nog even op het grote bed en daarna verhuizen we naar de woonkamer. We hebben vandaag een speeldate met mijn vriendin en haar dochter. Dus dat is wel gezellig. Optimistisch als ik ben, trok ik zomerkleding aan bij de kinderen en mezelf. Iets waarvan ik na een tijdje buiten toch best spijt had. Maar hoor de kinderen er verder niet over, die hebben het te druk met vermaken in de speeltuin. Ze spelen heerlijk met elkaar en daardoor kunnen wij ook wat meer kletsen. Als ik het echt te fris vind worden, gaan we richting de auto en boodschappen doen voor vanavond. De kinderen krijgen zoals gebruikelijk tijdens het boodschappen doen een eierkoek, maar ze hebben trek en eten ook nog allebei een kaiserbroodje. Wat wel makkelijk is, want nu hoeven ze thuis alleen nog maar wat te drinken en kunnen ze daarna naar bed. Ik schrijf nog wat kaartjes en als de kinderen wakker zijn, brengen we ze naar de brievenbus. Als we terug zijn maak ik popcorn en zet ik de tv aan en hebben we een heerlijk rustig middagje. 

‘s Avonds heb ik afgesproken met mijn vriendin, we gaan lekker samen shoppen en vermaken ons prima met winkel in, winkel uitlopen. Tegen negenen zijn we weer thuis en kan ik nog even gezellig bankhangen en tv kijken met de man. 


Zaterdag 03-09:

De kinderen zijn om tien over zes wakker en vandaag is het mijn dag om te blijven liggen, dus ik maak Erik wakker en hij gaat eruit met de kindjes. Echt slapen lukt niet meer helaas. Dus ik schrijf twee blogjes en plan ze alvast in. Kwart over zeven ga ik eruit, best netjes toch? En ga meteen met de was beginnen. Erik gaat om negen uur de deur uit, want hij heeft papadag met zijn oudste zoon en Luca mag mee. Zo hebben Giulia en ik heerlijk een meidendagje samen. Wel gaan we voor de mannen naar de stad. Erik wil koffie hebnen en Luca heeft nieuwe broeken nodig. Net als gisteravond ga ik nu ook weer met mijn vriendin naar de stad. Bij Name it slaag ik binnen tien minuten voor Luca en nu maar hopen dat hij de broeken past en nog belangrijker leuk vindt, want anders trekt hij ze echt niet aan. Na de stad gaan we even naar de supermarkt voor eten voor vanavond. Ook nu eet Giulia een lekker broodje tijdens het boodschappen doen. En als ik thuiskom leg ik haar lekker op bed. Ze is zo vertrokken en ik heb lekker even voor mezelf. Ik freubel wat met kralen en maak een woonketting (of twee ;)). Als Giulia wakker is, maak ik nog een armband voor haar van siliconen kralen. We eten samen chipjes en Giulia speelt daarna op de Ipad. Erik en Luca zijn rond vijven thuis. En Luca heeft zich prima vermaakt bij oude opa en oma. Voor ik aan het eten ga beginnen, wordt mijn #payitforwardswap nog afgeleverd door degene die mij als swapmaatje had. Uiteraard pak ik hem uit, maar foto’s hiervan volgen nog in een aparte blog, die rond 13 september online zal staan. Ik ga aan het eten beginnen en Erik maakt het af, want ik heb weer hele onrustige benen, niet fijn. Ik ga op de bank zitten en de kinderen maken hier meteen gebruik van door mijn haren te gaan kammen :p  Als de kindjes op bed liggen, pak ik mijn haakwerk erbij, want daar komt ook geen eind aan maar ik maak eerst nog twee armbandjes en een ketting van siliconenkraaltjes. En ondertussen kijk ik ook naar Dance dance dance! En wat wordt er weer gaaf gedanst. Giulia wordt vlak voordat wij naar bed gaan wakker. En slaapt uiteindelijk naast ons bed op het matras. 


Zondag 04-09:

Luca maakt me om vijf voor half zeven wakker. Mooie tijd om op te staan en ook Giulia is het daar mee eens. Ik heb een onverklaarbare pijn in mijn schouder en vermoed dat ik verkeerd heb gelegen, gaat vast snel over. Voor de kinderen zet ik de tv aan en geef ze wat te drinken. Daarna lees ik de tijdlijnen van Facebook, Instagram en Twitter door. En daarna gooi ik een blogje online. Erik wordt tegen achten wakker en ik maak koffie en thee voor ons. En ga daarna mijn gebruikelijke rondje huishouden doen, het kan maar weer gedaan zijn. Erik vermaakt ondertussen de kinderen door tig keer het boekje over een vis voor te lezen. Als ik klaar ben, gaat Erik het ontbijt maken. En daarna is het tijd om niks te doen. Tot twaalf uur want dan gaan we nog even boodschappen doen. Als we terugkomen eten we poffertjes en gaan de kindjes en Erik slapen. Ik doe een poging tot haken, maar vind het leuker om met mijn blog bezig te zijn. Rond kwart over drie ga ik cadeautjes inpakken, want een goede vriend van ons viert zijn verjaardag. We zijn daar rond vieren en gaan om half zes weer weg. Ik merk dat ik zoveel mensen weer even te veel vind. Gelukkig zijn ze ervan op de hoogte hoe het met me gaat. En zijn alleen maar blij dat ik wel ben geweest. Ik baal enorm, want dit ben ik niet en normaal gaan wij als laatste weg. Maar goed het is wat het is. En als we thuis zijn begin ik met koken, maar Erik neemt het over. Na het eten heb ik mijn “lief voor mezelf zijn” momentje en daar geniet ik echt weer van. De kinderen liggen om half acht op bed, maar het duurt even voordat Giulia slaapt. Als ze eindelijk slaapt is het tijd om de nieuwe NPO serie HS13 te gaan kijken. En tijdens het kijken haak ik nog verder aan de omslagdoek waar ik mee bezig ben. Overigens is de serie echt superspannend en Katja Schuurman is echt briljant. Een aanrader dus. Na de serie gaan we naar bed, want het weekend is weer voorbij, helaas.


De week is weer begonnen. En ik ga me alvast voorbereiden op komend weekend, want dan worden de slaapkamers “verbouwd”, maar daar lezen jullie later meer over 😉 

Liefs Marieke

Ps wat vinden jullie van de weekendoverzichten?

Volg:

2 Reacties

 1. 6 september 2016 / 7:57 am

  Leuk dat je weer mee hebt gedaan aan een swap! Ik vind het leuk om je weekoverzichten te zien 🙂

  • Marieke
   6 september 2016 / 11:35 am

   Al vond ik deze nog lastiger dan de peuterswap Mirjam. Dus besloten dat ik alleen nog maar kinderswaps doe, zolang dat nog kan 😉 En dank je wel dat je het leuk vindt om mijn overzichten te lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge