Weekendoverzicht #5 – relaxt weekend

We gaan een heerlijk relaxt weekend tegemoet.

Vrijdag 27-01

Giulia en ik brengen samen Luca naar school en gaan daarna de weekboodschappen doen. Om kwart over tien zijn we thuis en gaat Giulia lekker spelen en ik doe nog wat dingetjes in het huishouden.


Om twaalf uur halen we Luca weer op van school. En gaan we met zijn drietjes lunchen. Erik at donderdagavond soep met de kindjes en omdat er nog wat over was, at ik erwtensoep tijdens de lunch.


Na de lunch gaat Giulia slapen. En Luca en ik kruipen lekker op de bank voor een chillmomentje. Luca valt om tien voor vier op de bank in slaap. En Giulia houdt het ook lang vol en slaapt tot tien over vier. Maar komt uit bed met gloeiende wangen en verhoging.


Gelukkig kan Giulia nog wel gek doen voor de foto 😉

Van Erik krijg ik een mooie bos tulpen als hij thuiskomt en nee hij had niks goed te maken 😉


Na het avondeten gaat Erik op visite bij een vriend en ik heb een haakdate met één van mijn lieve vriendinnetjes.


Zelfs als ze om twaalf uur weggaat zijn we nog steeds niet uitgepraat <3

Zaterdag 28-01

Vandaag hebben we geen plannen. Ik lig tot vijf over negen op bed. Zo niks voor mij, maar soms wel lekker.

Als ik in de keuken bezig ben, wil Luca in mijn theebeker kijken, maar op het moment dat ik hem waarschuw is het al te laat en krijgt hij hete thee over zijn hand. Doordat ik meteen zijn hand onder de kraan doe, heeft hij een heel klein plekje op zijn pink en er verder geen last van, gelukkig!


Om half twaalf rijden we nog even naar de kringloop. Ik heb nog wat spullen die ik af wil geven en wil zelf ook nog even kijken. Al vind ik niks, want met twee kinderen tussen de spullen neuzen is gewoon niet handig.


We rijden ook nog even met Eriks auto door de wasstraat, want dat is echt nodig.


Als Giulia op bed ligt, maak ik de sjaal van Luca af en leg deze daarna in de vriezer, zodat deze niet meer in Luca’s nek kriebelt.


Ook kijk ik nog een paar afleveringen van mijn favoriete serie.


‘s Middags lopen we nog even naar de nieuwe supermarkt bij ons aan de overkant.


Het is er zo druk, dat we snel weer weggaan. We doen aansluitend nog even een bakkie bij mijn ouders.


Thuis maak ik weer lekker zelf pizza en er wordt weer lekker van gesmuld.


Als de kinderen op bed liggen, gaan wij lekker bankhangen met een bakkie, Wie is de Mol? en mijn mollenboekje 😉

Zondag 29-01

We slapen uit, tot twaalf over zeven. Mooie tijd om op te staan. Erik krijgt niks mee en slaapt lekker verder. De kindjes kruipen lekker bij me op schoot op de bank.


Als Erik uit bed komt om acht uur, ga ik een rondje huishouden doen. Erik maakt het ontbijt en daarna gaat hij richting zijn vader. De kinderen vermaken zich prima.


Ik rommel nog wat aan en verschoon Giulia’s bedje nog even. Nog steeds ben ik verliefd op dit dekbedovertrekje, wat ik kocht op Marktplaats.Ondertussen spelen de kinderen Paw Patrol. Zo leuk om te zien hoe ze de afleveringen proberen na te spelen.


Erik komt thuis als Giulia net op bed ligt. En zoals altijd gaan we alle drie even iets voor ons zelf doen. Helaas is Giulia eerder wakker dan we hadden gehoopt. Erik doet nog even gek met haar.


Daarna gaat Erik met de kinderen naar de wasstraat, want ook mijn auto is toe aan een wasbeurt. Ik haal ondertussen een stofdoek en een stofzuiger door de toko. En als ik klaar ben, zijn ook Erik en de kinderen weer terug. Er wordt nog gedanst en gek gedaan en daarna maak ik een bordje met allerlei lekkers en er wordt goed van gegeten.


We kijken televisie en om zes uur ga ik koken. Na het eten gaan de kindjes naar bed en wij ploffen op de bank. Ik met mijn favoriete hobby’s bloggen en haken. En Erik gaat uitzoeken wie de winnaar van de Hipstamatic contest is. 


Het was weer een heerlijk relaxt weekend, jammer dat het weer voorbij is gevlogen. Zelfs als je geen plannen hebt is het weekend dus zo om. Hoe was jullie weekend?


Volg:

8 Reacties

 1. Dewi
  31 januari 2017 / 8:12 am

  Lekker weekend zo! De auto’s zijn in iedergeval lekker schoon. Wat heb je dat toch snel gedaan de sjaal van Luca, heel leuk geworden!

  • Marieke
   1 februari 2017 / 4:04 pm

   Precies! Al is daar inmiddels niet zoveel meer van te zien, want op mijn auto zit alweer vogelpoep.
   Ja denk een uurtje of vijf werk in zitten. Haak best snel. En dank je wel. Ook erg blij mee. Al denkt Luca daar anders over.

 2. Juflisanneblog.nl
  30 januari 2017 / 6:14 pm

  Wat leuk dat je zelf ook een mollenboekje bijhoudt!

  • Marieke
   1 februari 2017 / 4:02 pm

   Ja dit jaar voor het eerst. Maar wel handig.

 3. 30 januari 2017 / 2:29 pm

  Gezellig en huiselijk. Wat heb je een gezellig huisje toch!! De sjaal voor Luca is mooi. En de tip tegen kriebelen handig!! Ik ga het met mijn nieuwe sjaal doen.

  • Marieke
   1 februari 2017 / 4:01 pm

   Dank je wel, lief dat je dat zegt 🙂
   Leuk hè, alleen jammer dat Luca hem niet om wil.

 4. 30 januari 2017 / 1:53 pm

  Wat een heerlijk weekend, een keer geen plannen hebben is ook wel eens fijn Hier een druk klusweekend met een super resultaat gelukkig..

  • Marieke
   1 februari 2017 / 4:00 pm

   Het was ook heerlijk! En erg nodig!
   Benieuwd naar het resultaat van het klussen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.