Weekendoverzicht #3 

Vrijdag 13-01  zijn we op tijd wakker. Erik moet werken en Luca mag weer naar school. Maar voor hij naar school gaat, moet er natuurlijk nog wel even gespeeld worden. 


Als we Luca hebben weggebracht, gaan we samen boodschappen doen en even langs de dokter. Giulia heeft rare blaasjes op haar tong en ze heeft er veel last van. In de wachtkamer van de dokter speelt ze lief met het speelgoed wat daar staat. 


Ze blijkt het herpesvirus te hebben en ik ben behoorlijk geschrokken, want dat betekent dat iemand met een koortslip haar heeft gekust. Meteen geleerd dat kindjes die voor het eerst in aanraking komen met een koortslip altijd blaasjes op hun tong krijgen. En dat ze het niet kunnen krijgen van drinken uit andersmans glas of iets, omdat het virus niet lang kan leven buiten het lichaam. 

Om kwart voor twaalf gaan we Luca weer ophalen. Hij heeft het vanmorgen goed gedaan. En krijgt pas een ongelukje als hij het schoolplein op loopt. Thuis eet Luca lekker poffertjes, terwijl Giulia heel stoer een halve boterham eet. 


Na het eten gaat Giulia naar bed en Luca en ik gaan samen chillen op de bank, want zo’n week school hakt er aardig in. Helaas is Giulia al snel weer aan het huilen. Op mijn schoot slaapt ze gelukkig weer lekker verder. 


Vanavond eten we zelfgemaakte pizza. En heb je nou geen deegroller, maar wel een dopper, ik kan je bij deze vertellen dat je daar heel goed een pizzabodem mee kan maken. Luca hielp ook mee en zei tegen me “Mama nu ben ik de bakker hè”, terwijl hij paprika op de pizza legde. 


De pizza was echt verrukkelijk, ondanks dat we er alleen maar salami, paprika en kaas op hadden gedaan. 

Na het eten, is het alweer bedtijd. Giulia is de halve avond wakker door haar tong. En ze huilt veel meer dan ze de afgelopen dagen deed. Zo zielig. En als we naar bed gaan, is dit mijn uitzicht. Arm mopje! 


Zaterdag 14-01 staat Luca om half zeven naast ons bed. Hij kruipt er nog even bij, maar al snel, gaat hij met Erik en Giulia naar de woonkamer. Ik doe nog een poging tot slapen, maar dat lukt niet. Dus lees ik een aantal blogjes. Halverwege de ochtend gaan we boodschappen doen. 


Na het boodschappen doen, spelen de kinderen nog even en ik doe de was. Na de lunch leggen we Giulia op bed. Ook nu is ze al snel weer wakker. Maar bij Erik op schoot slaapt ze heerlijk verder. 


Na de slaapjes van vader en dochter gaan we op visite bij vrienden. Het is erg gezellig en we blijven eten. Na het eten gaan we weer naar huis. We leggen de kindjes op bed en wij kijken Wie is de Mol en de gevaarlijkste wegen van de wereld. 

Zondag 15-01 zitten we om zeven uur in de woonkamer. 


Erik slaapt lekker uit en we doen rustig aan, tot ik een appje van mijn vriendin krijg. Ze komen een bakkie doen om elf uur. We kletsen gezellig, terwijl de kinderen spelen. 


Als ze weg zijn leggen we Giulia op bed. En wij gaan bankhangen. Ik kijk drieenhalve aflevering van Gilmore Girls. Echt een luxe! 

Als Giulia weer wakker is, gaat Erik even naar de auto’s met Luca. Giulia en ik spelen een spelletje. 


Dit spelletje is trouwens echt een aanrader als ze de kleuren nog niet zo goed kennen. Giulia vindt het erg leuk om te spelen. En toen mijn mannen weer terug waren speelden we het nog een keer met zijn vieren. 

Erik speelde ook nog mens erger je niet junior met Luca. Ondanks dat ik het persoonlijk het vreselijkste spel vind wat er bestaat, is ook dit echt een aanrader voor kleuters. 

Ik maakte weer een weekmenu voor komende week. 


Luca en Giulia speelden ook nog samen een potje electro. En dat ging nog best goed. 


We hebben weer een heerlijk weekend gehad. Op naar volgend weekend. Welke in het teken staat van het vieren van mijn verjaardag. Wat vast leuk gaat worden, ondanks dat er bijna niemand komt. 

En hoe was jullie weekend? Spelen jullie ook met het gezin spelletjes, zo ja hebben jullie nog leuke tips voor peuters/kleuters? 

Volg:

10 Reacties

 1. 19 januari 2017 / 10:03 pm

  Wat zielig voor dat kleine wijffie. Het is zo’n lief poppie! Hopelijk gaat het beter nu. En zo te lezen, is het naar school gaan van je zoontje ook al best ingeburgerd!

  • Marieke
   20 januari 2017 / 10:29 pm

   Ja het is aardig bijgetrokken inmiddels. Hopelijk komt het niet meer terug.
   Ja hij doet het goed, gelukkig!

 2. 17 januari 2017 / 7:42 pm

  De toren van Pisa vindt mijn dochter van 3 jaar heel leuk en mijn zoon van 6 jaar speelt graag de betoverde doolhof (heb je ook in een junior versie).

  • Marieke
   19 januari 2017 / 8:38 pm

   Dank je wel voor de spelletjes tips! 🙂

 3. 16 januari 2017 / 3:07 pm

  School is ook enorm vermoeiend…zelfs na 2 jaar kleuteren is mijn dochter nog vaak bekaf aan het eind van de week. Er zijn zoveel leuke spelletjes. Voorbeelden: Uno junior, Memory, Kwartet, Monopoly Junior, Rummikub junior…

  • Marieke
   16 januari 2017 / 7:33 pm

   Ja dat is het idd! Dank je wel voor de spelletjes tips.

 4. 16 januari 2017 / 1:19 pm

  Best vermoeiend he zon school week !! Ik ben ook altijd blij als het weer weekend is en de kids trouwens ook 🙂

  • Marieke
   16 januari 2017 / 7:32 pm

   Ja dat hakt er best in ja! En ik ook hoor, kijk daar altijd stiekem wel een beetje naaruit 🙂

 5. 16 januari 2017 / 5:51 am

  Wat een gezellige foto’s weer! Hopelijk voelt Giulia zich snel weer beter!
  Wij spelen ook regelmatig spelletjes. Wij spelen Uno junior of woezel en pip verstoppertje bordspel. Maar een simpel potje memory vinden ze ook heel leuk 🙂

  • Marieke
   16 januari 2017 / 7:28 pm

   Het gaat gelukkig al een stuk beter, de blaasjes zijn zo goed als weg.
   Leuke spelletjes! Dank je wel voor de tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.