Weekendoverzicht #19

Vrijdag 09-12

Giulia wordt wakker van Eriks wekker en komt nog even lekker bij me liggen, terwijl Erik uit bed gaat. Ze kletst honderduit tegen me en is goed gehumeurd. Luca komt uit bed als Erik op het punt staat om weg te gaan. De kindjes gaan lekker televisie kijken, terwijl ik alvast de was uit zoek en een was in de machine doe. Vandaag hebben we een chilldagje, aangezien ik geen auto heb. We vermaken ons prima met televisie kijken, kleuren, knutselen, kerstliedjes luisteren en spelen. Als ik de was aan het doen ben, moet ik heel hard lachen. Luca is namelijk Sinterklaas en kleurt in het grote boek, terwijl hij Giulia onder de douche zet, want ze is smeerpiet. Hoe krijgt hij het verzonnen. Ik ga bij hem aan tafel zitten en maak een sterrenslinger voor aan het raam. Ik hang ook nog een kaartje op op Luca’s kamer. Na het eten leg ik Giulia op bed en gaan Luca en ik samen bankhangen. Hij speelt op de iPad en ik kijk de Gilmore Girls. Als Giulia weer wakker is, pak ik Eriks cadeautje nog even in, vandaag zijn we namelijk vijf jaar getrouwd. Ondanks dat het vrijdag is, is Erik op tijd thuis. Ik krijg een bos rozen van hem, want vijf jaar geleden had ik ook rozen in mijn bruidsboeket <3 En ik krijg een grote doos met daarin eau de parfum, een douchegel en bodylotion van La Vie Est Belle van Lancôme. Dit is mijn favoriet en komt goed uit, want mijn flesje is al heel lang bijna leeg. En kan ik nu dus echt op gaan maken. Erik krijgt van mij het boek Judas. En is daar superblij mee. Ik ga eten maken en omdat we frietjes eten, eten we voor de televisie. Na het eten gaan we allemaal nog even douchen, kroelen we nog even met de kinderen en gaan ze daarna slapen. Ik check wat social media, bereid een blog voor en probeer een mutsje voor Giulia te haken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan helaas. En als RTL Late Night is afgelopen, gaan we naar bed. 


Zaterdag 10-12
Wederom is Giulia als eerste wakker, gelukkig valt ze tussenin nog even in slaap, tot Luca om tien over zes de slaapkamer in komt. Erik gaat eruit met de kinderen, zodat ik nog even kan slapen. Maar dat gaat niet echt lukken. Ik zet een nieuw artikel online en lees lekker wat blogjes en check mijn social media. Om tien over half acht ga ik er uit en kleed me meteen aan. Luca komt de kamer in lopen en staat me verbaasd aan te kijken, omdat ik al uit bed ben en de was sta uit te zoeken. We ontbijten met lekker warm stokbrood en daarna gaan man en kinderen ook aankleden. We gaan even shoppen in Maassluis. Erik heeft nog bonnen van zijn werk en ik wil graag een airfryer. Om tien uur zitten we in de auto. Giulia valt in slaap en Luca kijkt zijn ogen uit als we langs de havens rijden. Het centrum van Maassluis is best mooi. Luca heeft het koud en wat ik al dacht, zijn winterjas lijkt warm, maar is dat dus niet. Helaas slagen we niet voor de airfryer. We lopen langs een kinderkledingwinkel en gaan er even naar binnen. We zien een hele gave jas voor Luca en hij vindt hem ook leuk. Aangezien er ook nog een flinke korting op zit, besluiten we om die van de bonnen te kopen. En wat we overhouden, neemt Erik over veertien dagen mee als ze met de zaak gaan shoppen. Benieuwd wat hij dan koopt. De kinderen zijn niet te houden en luisteren voor geen meter, dus we gaan snel terug naar de auto. We rijden naar Albert Heijn, doen boodschappen en gaan daarna richting huis. We lunchen en leggen Giulia daarna op bed. Als ze om twee uur uit bed komt, vanwege een poepluier, vrezen we dat ze niet meer gaat slapen. Maar ze bewijst het tegendeel en slaapt tot tien over half vier. Luca heeft zich vermaakt op de iPad, Erik heeft ook geslapen. En ik heb een mutsje zitten haken voor Giulia. En gelukkig past ie ook nog. Ben alleen nog niet helemaal tevreden. Maar we moeten weg, we gaan namelijk pannenkoeken eten bij vrienden. Het is erg gezellig en de pannenkoeken smaken heerlijk! Geen idee wat er in de lucht hangt, maar heb mijn kinderen zelden zo vervelend meegemaakt. En als we thuis zijn, leggen we ze meteen op bed, rust! We ploffen op de bank met een bakkie. Ik haak nog een bloem voor op Giulia’s muts en verder kijken we met een halfoog televisie. Eigenlijk willen we nog naar Rico vs Badr kijken, maar helaas hebben we geen livestream. Als we op bed liggen, kunnen we via een liveverbinding op Facebook toch kijken, maar jammer genoeg is het al snel klaar en wint Rico aangezien Badr een gebroken arm heeft. 

Zondag 11-12

Uit de ene kamer hoor ik gehuil en uit de andere kamer word ik geroepen. Luca is als eerste uit bed met de mededeling dat hij moet poepen. Fijn ook om kwart voor zes. Daarna gaat hij uit zichzelf terug naar zijn kamer, om een lampje aan te doen en nog even in bed te spelen. Giulia ligt inmiddels bij ons in bed. Om half zeven is Luca er klaar mee en gaan we met zijn drietjes naar de woonkamer. We kijken televisie en ik werk ondertussen mijn weekendoverzicht bij. Als Erik om kwart voor acht uit bed komt, blijf ik nog heel even op de bank hangen, maar ga al snel wat huishoudelijke klusjes doen. Ik pas nog even de muts bij Giulia en hij staat best grappig. Daarna kijken we nog even Snowmagazine. Als het is afgelopen maakt Erik ontbijt en we besluiten tijdens het ontbijt om naar De Elzen te rijden. Dit is een heerlijk speelbos, waar de kinderen lekker kunnen razen. We spreken af met vrienden. Luca aait ook nog samen met Erik een paard. Giulia durft niet, wat ik wel begrijp. Van dichtbij zijn ze natuurlijk ook best groot. Rond twaalf uur gaan we weer richting huis, na een heerlijke wandeling met goede gesprekken en een lach <3. Als we weer thuis zijn gaan we snel nog even het huishouden doen, daarna lunchen we en gaan de kinderen een poosje slapen. Erik gaat aan de slag met een nieuwe challenge voor Hipstamatic Holland en ik kijk lekker twee afleveringen van de Gilmore Girls. De kinderen worden bijna tegelijkertijd wakker, om half vier. Helaas zijn ze allebei vreselijk slecht gehumeurd, wat tot uiting komt als Luca niet op de iPad mag spelen. Uiteindelijk besluit ik, nadat hij twintig minuten heeft lopen drammen, om hem maar uit te kleden en onder de douche te zetten, in de hoop dat zijn slechte humeur door het doucheputje spoelt. En om het gezellig te maken zetten we Giulia er ook meteen bij. Allebei piepen ze een paar minuten, maar daarna wordt er, zoals gehoopt, lekker gespeeld. Ik ben ondertussen begonnen aan het eten. En als de kinderen klaar zijn, is het eten ook bijna klaar. Na het eten spring ik onder de douche voor mijn wekelijkse momentje voor mezelf. Daarna relaxen we nog even met zijn vieren op de bank tot het bedtijd is. Als de kundjes liggen, maak ik nog een mail voor mijn urenrapportage en stuur die naar de zaak. Daarna ploffen we op de bank en beginnen we eindelijk aan het nieuwe seizoen van The Blacklist, tot ook wij naar bed toe moeten. 

We sluiten weer een heerlijk weekend af. Op naar een nieuwe werkweek en een nieuw weekend met als hoogtepunt Luca’s vierde verjaardag aanstaande donderdag. 

Liefs Marieke 

Ps heb je al mee gedaan aan de winactie?


Volg:

8 Reacties

  • Marieke
   12 december 2016 / 5:42 pm

   Dat was het ook Lisanne 🙂

  • Marieke
   12 december 2016 / 12:28 pm

   Ja dat was het zeker. Alvast bedankt 🙂
   Jij ook een goed weekend gehad?

 1. Petra
  12 december 2016 / 7:06 am

  Respect hoor voor de tijdstippen waarop jullie wakker worden!

  • Patricia
   12 december 2016 / 8:30 am

   Dat vind ik ook! Pfff heftig hoor!

   • Marieke
    12 december 2016 / 12:29 pm

    Mis even wat je heftig vindt 😉

  • Marieke
   12 december 2016 / 12:30 pm

   Dank je wel Petra! Ja soms is het echt niet leuk meer. Aan de andere kant, als ik echt uit mag slapen voel ik me er ook niet prettig bij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge