Weekendoverzicht #17

Vrijdag 25-11

Vandaag word ik niet gewekt door een wekker of door kinderen, maar door Erik die ineens rechtop in zijn bed zit. Als ik vraag wat hij gaat doen, krijg ik te horen dat ie moet gaan werken, omdat het al tien over half zes is. Raar want ik heb geen wekker gehoord. Maar hij heeft slecht geslapen, vanwege kou op zijn hoofd. Hij is nog maar net zijn bed uit of ik hoor een deur open gaan en twee voetjes door de gang trippelen. Het is Giulia, die nog even lekker bij me komt liggen. Luca blijft wat langer liggen, maar is alsnog vroeg wakker. Ook hij kruipt nog even in ons bed. Ze zijn al lekker druk. En al snel verplaatsen we naar de woonkamer. Terwijl de kinderen lekker televisie kijken, neus ik rond online, want het is Black Friday en je weet maar nooit of er nog leuke aanbiedingen zijn. Eigenlijk zie ik niks leuks, dus ik laat het gaan voor nu. En ga de kinderen aankleden en daarna eten we gezellig een boterham. Vandaag staat een bezoekje aan Intratuin op de planning, onze jaarlijkse traditie. Tegen tienen zijn we daar. We doen een rondje kerstbomen, er wordt gekroeld met Ivo de Ijsbeer. En ik koop nog drie items voor in de kerstboom en op het wandbord. Is het al tijd om de kerstboom neer te zetten? Verder vind ik de kerstshow toch wat tegenvallen. Het is minder leuk voor kinderen. En ik merk het ook aan Luca en Giulia, die elkaar steeds plagen. Voor Intratuin staat een oliebollenkraam en laat mijn bijna-kleuter nu gek zijn op oliebollen. Ik neem er een paar mee en rijd naar mijn moeder toe voor een bakkie! Het is gezellig, we lunchen met oliebollen en daarna gaan we naar huis toe. Giulia leg ik op bed en Luca komt gezellig bij mij op de bank zitten. Ik lees wat blogjes en verder kijk ik nog of er leuke Black Friday deals zijn. Maar ik koop wederom niks. Best knap toch? Giulia is iets voor vieren wakker en komt lekker bij me zitten. Daarna zet ik haar lekker onder de douche. Als ze er onderuit komt zegt ze tegen me “Mama beneden doen” Ik heb geen flauw idee wat ze bedoeld. Maar al snel ben ik er achter dat ze bedoeld dat ze de handdoek ook op haar hoofd wil, net als mama, lekker ding. Als Erik thuis komt, ga ik eten maken. We eten lekker voor de televisie. En na het Sinterklaasjournaal gaan de kinderen lekker slapen. Wij ploffen op de bank. Erik gaat het logo voor op mijn Facebookpagina ontwerpen. 


En ik kijk met een half oog televisie, we praten over de kandidaten van The Voice en ben uiteraard online te vinden. Na RTL Late Night gaan we lekker slapen. 


Zaterdag 26-11 

Volgens mij sliep ik nog geeneens toen Giulia huilend wakker werd. Ze was haar Nijn kwijt, gelukkig viel ze daarna snel weer in haar eigen bed in slaap. Tot half zes denk ik, want ik heb niet gekeken toen ze uit bed kwam. En werd pas wakker toen Luca uit bed kwam, om tien over zes. Hij wil nog even bij ons slapen, al komt daar niks meer van terecht natuurlijk. Erik neemt de kinderen om half zeven mee uit bed en ik val nog even lekker in slaap. Om half acht  schrik ik wakker. Ik wil me nog een keer omdraaien, maar helaas moet ik eruit, want Erik heeft papadag vandaag en hij neemt Giulia mee. Ik ga meteen aan de slag. Gooi een was in de machine en ga de kinderen aankleden. Iets na negenen gaan we met zijn vieren tegelijk de deur uit. Luca en ik gaan wat boodschapjes doen en Erik en Giulia gaan richting Veenendaal. Luca en ik hebben het gezellig samen. Als we alle boodschappen hebben gedaan, gaan we richting de bioscoop. Het is voor Luca de eerste keer en hij vindt het best een beetje spannend.  Maar hij vindt “De Club van Sinterklaas en het geblaf op de pakjesboot” helemaal leuk en geniet er volop van. Heerlijk om hem zo te zien. Wel vindt hij de bak popcorn te klein, want hij is best verbaasd als de bak leeg is! Lekker joch! Na de bioscoop gaan we naar huis toe. Luca speelt terwijl ik een was ophang. En daarna gaan we allebei op de bank chillen. Ik plaats een blog over de Gilmore Girls en daarna kijk ik de eerste aflevering van seizoen 1. Als de aflevering is afgelopen, ga ik de was doen. Luca wil graag plakken, knippen en kleuren. En ik doe gezellig met hem mee, want ik heb nog een paar sneeuwvlokjes die geknipt moeten worden voor het kdv. Al pikt Luca er wel een paar in. Erik is rond half vijf thuis. Giulia is een beetje chagrijnig, terwijl ze wel gewoon geslapen heeft. Gelukkig is ze snel afgeleid, want Sinterklaas was bij “oude” Oma op visite geweest. En wij besloten om de cadeautjes nu alvast uit te laten pakken, anders wordt het met pakjesmiddag meteen zoveel. Luca krijgt een tekenbord, stickers en een vrachtwagen met een kraan. Giulia krijgt een pop met een badje, potje en nog meer accessoires en stickers. Ze zijn allebei goed verwend en gaan meteen spelen. We slingeren de oven aan en eten gezellig aan tafel pizza en ik eet nog wat erwtensoep samen met Giulia. Na het eten gaan Luca en ik douchen. En voor het slapengaan kijken we nog het Sinterklaasjournaal, wordt er gezongen, want ze mogen hun schoentje zetten en lees ik voor uit Bobbi viert Sinterklaas. Als de kinderen op bed liggen, gaan wij lekker met een bakkie op de bank zitten en genieten van de zaterdagavond. 


Zondag 27-11

Luca komt om half vier zijn bed uit. Hij gaat in het midden liggen. Ik heb geen idee of hij nog geslapen heeft, maar ik in ieder geval wel. Tot half zes, want Giulia is inmiddels ook naast me gekropen met haar ijskoude voetjes. Ze valt nog in slaap, ik doezel nog wat en Luca ligt alleen maar te draaien. En Erik, die krijgt pas iets mee als Luca niest en ik eruit moet voor een zakdoek. Gelukkig is het inmiddels half zeven geweest en Luca wil heel graag in zijn schoentje kijken. Beide krijgen een washand, Luca van Paw Patrol en Giulia van Frozen. Luca gebruikt de washand als dekentje voor zijn aap en Giulia wast haar pop ermee. Goede zet dus 😉  Erik duikt nog even terug in bed en ik ga lekker met de kinderen op de bank zitten. Rond half acht komt Erik uit bed, zet koffie en thee. En ik ga aan mijn huishoudelijke rondje beginnen. De kinderen spelen ondertussen lekker op Luca’s kamer. Als ik klaar ben begint Snowmagazine en een nieuwe rubriek voor mijn blog is geboren. Na Snowmagazine maakt Erik het ontbijt en ik begin alvast met het afhalen en opmaken van het bed. Het is weer erg gezellig aan de ontbijttafel. Ik kan hier volop van genieten. Ik ruim nog het een en ander op en Erik gaat stofzuigen. En dan is het alweer tijd om aan te gaan kleden. We doen nog een boodschapje en rijden daarna naar Harderwijk, we gaan de derde verjaardag van één van onze kleine vriendjes vieren. De kinderen slapen lekker en Erik en ik kletsen. Als we Harderwijk in rijden laat Erik merken dat hij de stad nog steeds mist. En dat snap ik wel. Het is ook echt een leuke stad. De verjaardag is erg gezellig en we blijven mee eten. Daarna gaan we weer richting huis, als we net op de snelweg zijn doet Eriks auto raar. Fijn ook zo voor de feestdagen. Gelukkig doet de auto daarna wel weer gewoon, maar morgen wel even langs de garage, want dit is niet echt fijn. We zijn om half negen thuis en voor we op de bank kunnen ploffen is het negen uur. We genieten nog even van de zondagavond! 


Hoe was jullie weekend? 

Liefs Marieke

Volg:

6 Reacties

 1. 1 december 2016 / 8:16 pm

  Wat een gezellig weekend en slim inderdaad om de cadeautjes al uit te pakken!
  Ze kunnen wel leuk spelen met elkaar, lief!

  • Marieke
   2 december 2016 / 12:42 pm

   Dat was het zeker! Dat kunnen ze zeker goed, al kunnen ze net zo goed bekvechten hoor, maar daar zijn ze broer en zus voor

 2. 30 november 2016 / 4:02 pm

  Mooie naam: Giulia! Prachtig. En ik kijk ook vaak met een half oog tv en een half oog online. Leuk artikeltje weer!!
  Cynthia onlangs geplaatst…Haar naam is Esperansa.My Profile

  • Marieke
   30 november 2016 / 9:42 pm

   Dank je wel Cynthia! Ben nog iedere dag blij dat we haar zo hebben mogen noemen! Haha blij dat ik niet de enige ben 🙂 Lief! X

 3. 28 november 2016 / 10:29 am

  Leuk overzicht!! Hihi, 2 slaapkopjes achterin de auto!

  • Marieke
   28 november 2016 / 10:46 am

   Dank je wel Karin! Ja schattig he?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge