Weekendoverzicht #10

Vrijdag 07-10:

We zijn al vroeg op en Giulia is niet zo in haar hum en is eigenlijk nog moe. Maar ja als Luca uit bed mag, wil zij ook meteen uit bed. Dan maar op tijd op bed leggen tussen de middag. Aangezien de pakketbezorger tussen elf en één kan komen, gaan we vanmorgen niks doen. De kinderen kijken televisie en spelen lekker met elkaar. En we maken een herfstslinger, wat nog best lastig is voor iemand die niet kan tekenen. En uiteraard hebben we ook niks in huis waar mooie herfstbladeren opstaan. Gelukkig is er met mijn creatieve brein verder niks mis, dus pak ik de iPad, google herfstblaadjes, leg er een tekenblaadje op en trek ze over. Daarna knip ik de blaadjes uit en gebruik ze als sjabloon op karton, zodat we stevige blaadjes hebben. Daarna gaan we ze versieren met restjes garen. En ondanks mijn slechte knutselskills, is het best grappig geworden. Al had de slinger nog veel langer gemogen, maar iets met kinderen en geen zin meer. De kinderen gaan daarna nog even spelen en als Giulia geen zin meer heeft komt ze kroelen, om vervolgens bijna in slaap te vallen. Ik ga snel brood smeren. Helaas maakt Luca overal een drama van, geen idee waarom, maar Giulia eet rustig door. En als Luca rustig is geworden, gaat hij ook eten. Daarna leg ik ze allebei op bed. Als ze net liggen, belt de pakketbezorger aan en heb ik mijn nieuwe grote liefde binnen, de iPhone 7. Uiteraard pak ik hem meteen uit. Ze is zo gaaf! En de rosegoldkleur is echt mijn ding. Ik ga eerst zelf even eten en daarna ga ik de telefoon in orde maken. Helaas wordt Giulia na nog geen uur slapen wakker. Ze piept een beetje, aangezien ze dat wel vaker doet in haar slaap, laat ik haar liggen, maar dan roept ze ineens “ikke vies” en als ik bij haar ga kijken heeft ze alles ondergespuugd. Ik troost haar. Ruim alles op en zet de wasmachine aan. Daarna ga ik met haar op de bank zitten. Ze is lijkbleek en als ze weer in slaap lijkt te vallen, spuugt ze mij helemaal onder en kijkt ze me beteuterd aan “mama vies”. Na meerdere keren zeggen dat het niet erg is, neem ik haar mee naar de badkamer, waar ze op de grond gaat zitten. Snel spring ik onder de douche en als ik er onderuit kom, zit Giulia nog precies zoals ze zat voor ik onder de douche ging, arm ding! Luca is inmiddels ook wakker en wordt een beetje boos als ik zeg dat we niks gaan doen, omdat Giulia ziek is. Al snel is de boze bui over en gaat hij lekker spelen. En ook Giulia lijkt weer te zijn opgeknapt. Terwijl zij spelen ga ik verder met mijn telefoon. Erik is redelijk op tijd thuis en ik duik meteen de keuken in. Giulia heeft niet zo’n trek, maar een knijpfruitje gaat er wel in. Na het eten mogen ze nog even spelen en daarna gaan ze lekker slapen. En kruip ik op de bank om eens even mijn telefoon uitvoerig te testen. 


Zaterdag 08-10:

Tien over half zes hoor ik Giulia en iets daarna kruipt ze tussen in om weer even lekker verder te doezelen. Ieder weekend heb ik de stille hoop dat Luca langer slaapt, maar helaas ook nu is het iets na zessen als hij zijn kamer uit komt. Giulia springt meteen recht overeind en niet lang daarna zitten we met zijn viertjes in de woonkamer. We starten op ons gemak op. Ontbijten en daarna gaan we wassen en aankleden. Erik heeft koffie nodig en Luca’s bestelde broek ligt ook klaar, dus een goede reden om even de stad in te gaan. Op de terugweg nemen we wat te eten mee en als we thuis zijn mogen de kinderen nog even spelen. Ik doe ondertussen de was. En Erik zorgt voor het eten. Daarna gaan de kinderen lekker slapen, alhoewel Giulia daar geen zin in heeft. Die vond het halfuurtje slapen in de draagzak wel voldoende. Terwijl Erik een tukkie probeert te doen, zet ik mijn iPhone 6 op Marktplaats. En Giulia speelt lief op de iPad. Rond kwart over twee is mijn zusje er, want Luca en Giulia gaan bij haar logeren. We drinken en kletsen eerst even wat en dan krijg ik een kaart in mijn handen geduwd. Of Luca en Giulia hun bruidskindjes en kindergetuigen mogen zijn. Ik ben supertrots op mijn zusje dat ze gaat trouwen, maar dit maakt me nog veel trotser! Mijn moppies als bruidskindjes op haar bruiloft <3! Luca is inmiddels ook wakker geworden en is blij om zijn tante te zien. Ik pak de laatste spullen in en dan brengen we de kinderen naar de auto. We zwaaien ze uit en ondanks dat ik het heerlijk vind dat ze even 24 uur weg zijn, voel ik me toch altijd een soort van geamputeerd. Ik doe nog snel even de was en daarna gaan we boodschappen doen, gewoon op ons gemak. Wat een verademing zeg, zo zonder kinderen. Als we thuiskomen, zet ik allerlei lekkere dingen op tafel en ploffen we in joggingbroek op de bank. Normaal zouden we weggaan, uiteten of zo. Maar gewoon even helemaal niks en lekker chill is eigenlijk ook wel even lekker. Beide genieten we van de rust en van het feit dat we gewoon het nieuws kunnen kijken van begin tot eind. Mijn zusje stuurt allerlei foto’s door via Instagram en Whatsapp. En de kinderen vermaken zich prima. We kijken de finale van Dance dance dance en daarna Jopie Parlevliet. Daarna gaan we lekker slapen en hopen dat ik eens flink wat uurtjes kan slapen zonder onderbrekingen. 

Zondag 09-10:

Helaas zat een nacht zonder onderbrekingen er niet in, maar het feit dat ik gewoon kon blijven liggen was al fijn. Erik gaat er wel om zeven uur al uit en ik val daarna als een blok in slaap tot half negen. Ik blijf wel nog even liggen en lees wat op social media. Daarna ga ik ook uit bed en krijg ik van Erik een beker thee. We gaan even op ons gemak op zoek naar een vakantie. Het lijkt ons leuk om terug te gaan naar de Warsberg, maar helaas is de camping al helemaal volgeboekt. Wat ik echt bizar vind, het is tenslotte pas oktober. We gaan maar weer verder zoeken dus. We maken een ontbijtje, kletsen nog wat en daarna gaan we snel even het huishouden doen. Wat veel makkelijker is zonder kinderen. Als we klaar zijn is het tijd om onder de douche te springen en aan te kleden. Herinneren jullie je nog die poging van mij om Luca’s broeken te maken? Helaas is die mislukt. Beide kniestukken lagen er binnen no time af. Dus rijden we, voordat we de kinderen op gaan halen, nog even naar Hema om twee broeken te kopen, zodat Luca in ieder geval in hele broeken naar het kdv gaat. Daarna rijden we door naar Eindhoven, naar mijn zusje en zwager. Onderweg schrijf ik wat blogjes en we praten over van alles en nog wat. Mijn nichtje (dochter van mijn oudste broer) is ook nog bij mijn zusje en als ze me ziet zegt ze meteen “tante Marieke ik heb je zo gemist”! Wat niet raar is, want ik heb haar drie jaar geleden voor het laatst gezien. Maar wat is ze leuk en lief! En vooral erg bijdehand! Echt familie dus haha! De kinderen slapen nog,maar als ze ruim twee uur hebben geslapen, ga ik ze lekker wakker maken. En ze zijn blij om ons weer te zien. Giulia moet duidelijk even wakker worden op schoot. En Luca komt pas na een paar minuten zijn bed uit. Daarna spelen de kinderen nog heerlijk met hun nichtje. Ze zijn nu al alle drie helemaal dol op elkaar, zo mooi om te zien. Rond kwart voor vijf rijden we weg en gaan we weer naar huis. Voordat we thuis zijn, rijden we nog even naar de grote gele M, zodat we dit fijne weekend ook nog gezellig afsluiten. Thuis komen de kinderen even lekker bij op de bank met Shimmer and Shine en Paw Patrol. En ruim ik hun logeerspullen op. Als ik daarmee klaar ben, is het kroeltijd en daarna bedtijd. Giulia heeft, zoals we al verwacht hadden, moeite met in slaap vallen en mag nog even kroelen. Na tien minuten slaapt zij ook lekker en kunnen wij weer een aflevering van Vlucht HS13 kijken. En stiekem een beetje balen dat het alweer zondagavond is. 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge