Weekendoverzicht #10

Vrijdag 03-03

Als de wekker gaat, mag ik er ook uit, want waar normaal mijn weekend op vrijdagmorgen begint, mag ik vandaag nog een halve dag werken. Ik breng de kindjes rond kwart voor acht naar mijn vriendin toe, waar ze gezellig een ochtendje mogen spelen met haar dochtertje. 


En terwijl ik me nuttig maak op mijn werk, stuurt mijn vriendin foto’s door van de kinderen. Ze spelen heerlijk buiten in de tuin. 

Peuterlogica: mama ik wil mijn vest aan en mijn muts op, want ik heb het koud 😉


En er wordt met de strijkkralen gespeeld. 


Om tien over één haal ik ze weer op en gaan we naar huis. Gelukkig aten ze bij mijn vriendin al een boterham, zodat Giulia thuis naar bed kan. 

Luca en ik ploffen op de bank. Hij speelt op de iPad en ik ga verder met mijn haakproject. 


Giulia slaapt niet zolang en wordt verdrietig wakker. Ze kruipt snel bij mij op schoot. We zijn allebei hartstikke moe. Zo’n 30-urige werkweek hakt er behoorlijk in, zeker omdat ik het niet meer gewend ben om 30 uur te werken. 


Het kroelen duurt hooguit tien minuten, want dan wil ze samen met Luca een filmpje kijken. 


Erik is al op tijd thuis. En als we hebben gegeten, heb ik mijn momentje voor mezelf, want daar ben ik echt aan toe. 


Als de kindjes op bed liggen, ga ik verder mijn echte post is cool project. 


Daarna plof ik op de bank naast Erik en kijken we RTL Late Night. 

Zaterdag 04-03

Mijn uitslaapdag, dus blijf ik tot half acht in bed liggen. Niet dat ik slaap, maar even rustig blogjes en social media lezen is ook wel lekker. 

De mannen gaan al om negen uur de deur uit om te zwemmen. En Giulia en ik gaan met mijn vriendin en haar dochter boodschappen doen. 


Voor Giulia maak ik een heerlijke monkeyplatter als ze weer wakker is. En er wordt heerlijk van gesmuld, wat ook niet anders kan, want zeg nou zelf, zo is fruit en groenten eten toch echt een feestje. 


Giulia wil graag op de iPad, maar ik kom erachter dat Finding Dory op Netflix staat. En dus kijken we die op de televisie. 

Ook maak ik mijn echte post is cool project verzendklaar. 


De mannen zijn rond half vijf thuis. En er wordt meteen gespeeld door Luca en Giulia. Erik en ik praten even bij. En daarna ga ik koken. En zet ik een heerlijke tortellini champignon-hamroomsaus op tafel. 


‘s Avonds krijgen we vrienden over de vloer. Het is supergezellig en ze gaan pas tegen half twee naar huis. 

Zondag 05-03

Na een rotnacht, wat uiteraard gedeeltelijk onze eigen schuld is, want om twee uur naar bed gaan met kinderen die het woord uitslapen niet kennen, is niet heel slim natuurlijk. Maar dat ze dan uitgerekend nu allebei ook meerdere keren wakker worden midden in de nacht, zorgt ervoor dat de nacht er niet beter op wordt. En dan heb ik ook nog de pech dat Erik uit mag slapen vandaag. Gelukkig ben ik gek op wallen 😉 


De kinderen kijken televisie. En er wordt al vanaf half acht stickers geplakt. 


Ik ga met Giulia zomerkleding uitzoeken, want ben wel erg benieuwd wat ze wel en niet past, aangezien ze aardig gegroeid is de afgelopen tijd. 

Helaas past ze meer niet dan wel. Dus moet er in ieder geval geshopt worden voor zomerkleding voor haar. En ga ik binnenkort Marktplaats maar eens vol zetten. 


Links de stapel die echt te klein is. In het midden een klein stapeltje, wat ze nog wel aan kan, maar het einde van de lente waarschijnlijk niet haalt. En rechts de stapel met kleren die ze nog wel aan kan. 

Na het ontbijt gaan de kinderen douchen. En daarna freubel ik weer met Giulia’s haar.


Als we klaar zijn met het huishouden, gaan we nog even lekker naar buiten nu het nog kan, want vanmiddag geven ze regen op. Luca neemt de step mee naar buiten. 


En Giulia mag voor het eerst op de fiets van Luca fietsen. Wat ze echt hartstikke goed doet. Ze fietst namelijk zo weg. Echt net haar moeder 😉 


Ze vermaken zich allebei prima. We lopen even langs de Turkse supermarkt om een grote zak uien en aardappels te kopen. En gaan daarna weer richting huis. De kinderen zijn er nog niet klaar mee. Dus doen we nog een rondje. Dit is echt genieten! 


Als we terug zijn, gaat Giulia slapen en wij gaan iets voor ons zelf doen. Luca ontdekt ook Finding Dory 😉


Na het slaapje van Giulia, wordt er heerlijk gespeeld. Om kwart over vijf duik ik de keuken in voor het eten. Vandaag staat er risotto met zeevruchten op het menu. 


De kinderen liggen al op tijd op bed, want morgen mag Luca weer naar school na een heerlijke week vakantie. Wij doen nog een bakkie en gaan ook op tijd naar bed, want de wekker gaat weer om half zes. 

Hadden jullie ook zo’n lekker weekend?

Liefs Marieke

Volg:

12 Reacties

 1. 8 maart 2017 / 8:03 am

  Wat een schattig jurkje heeft ze aan. Ergens jammer als ze overal uit gegroeid zijn. Maar shoppen is ook weer leuk. Mijn dochter is nu ook weer overal uit. Ik word er gek van. Ik kan ook maar moeilijk broeken voor haar vinden. Echt een ramp. Gelukkig komt het mooie weer er aan en kan ze veel jurken aan. Rokken moet ik ook altijd innemen. Zucht.

  • Marieke
   8 maart 2017 / 7:34 pm

   Ja leuk he. Vorig jaar in Italië gekocht. Het gaat veel te snel. Broekjes kan ik je niet aan helpen helaas. Giulia draagt bijna nooit broekjes.
   Maar jurkjes des te meer 😉

 2. 6 maart 2017 / 10:11 pm

  Klinkt als een goed weekend! Wij hebben geen “uitslaap” dagen. Maar bij ons worden ze vaak pas rond 7 uur wakker en anders nemen we ze nog heel even bij ons in bed om te dommelen!

  • Marieke
   8 maart 2017 / 7:27 pm

   Tot zeven uur slapen klinkt heerlijk! Wij hebben om en om een uitslaapdag.

 3. 6 maart 2017 / 8:38 pm

  Ach dat jurkje wat leuk!! Hopelijk kan ze die nog lang aan… zou jammer zijn!
  En een goed weekend zo te lezen, laat maar gezellig.

  Wij? Euh, zaterdag vooral vrijwilligerswerk gedaan, zondag kleding uitgezocht 😉

  • Marieke
   8 maart 2017 / 7:26 pm

   Dat hoop ik ook Nathalie! Gelukkig kocht ik die vorig jaar te groot 🙂
   Wat voor vrijwilligerswerk doe je?

 4. 6 maart 2017 / 6:02 pm

  Wat een gezellig weekend. Ik had ook een leuk weekend met wandelen in het bos tot aan een sauna avond.

  • Marieke
   6 maart 2017 / 6:32 pm

   Dat klinkt inderdaad als een heerlijk weekend 🙂

 5. Petra
  6 maart 2017 / 11:39 am

  Leuk!
  ik zou graag recept willen van de risotto 🙂

  • Marieke
   6 maart 2017 / 12:31 pm

   Hi Petra, ik zal hem voor je uitwerken en dan mail ik hem naar je

 6. 6 maart 2017 / 10:14 am

  Wat een schattige meloen jurk voor Giulia. Dat soort dingen droegen mijn meiden ook altijd. Mijn weekend was rustig. Lekker veel met bloggen bezig geweest en thuis gerommeld!

  • Marieke
   6 maart 2017 / 11:39 am

   Ja leuk he, kocht het afgelopen zomer in Italië.
   Dat klinkt als een heerlijk weekend 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.