Weekendoverzicht #1

Vanaf vandaag ga ik iets nieuws introduceren op mijn blog, namelijk een weekendoverzicht, met alle hoogte- en dieptepunten van het weekend. 

Aangezien ik parttime werk, op dinsdag, woensdag en donderdag, begint mijn weekend eigenlijk altijd al op vrijdag. Al voelt dat niet zo, ik heb pas weekend als Erik dat ook heeft 😉 Mijn overzichten zullen op vrijdag beginnen en op zondagavond eindigen. 

Vrijdag 05-08:

We zijn vroeg wakker, want we zitten in het ritme van de werkweek, maar op vrijdag nooit erg. Sowieso vind ik vroeg opstaan nooit erg, mits ik maar heb doorgeslapen. Wat net als voorgaande nachten helaas niet het geval was. Ik doe een rondje huishouden, terwijl de kindjes in het raamkozijn zitten om naar de “Bob de Bouwers en de graafmachine” te kijken. Rond de klok van acht gaan we ons klaar maken, want we moeten naar logopedie voor Luca. Hij wordt getoetst op zijn vooruitgang en omdat het al heel veel beter is dan vorig jaar, is dit voorlopig de laatste keer. Indien ze straks op de basisschool vinden dat het toch nog nodig is, zullen we weer terug gaan. We doen nog wat boodschapjes en gaan terug naar huis. Giulia wordt steeds ondeugender en als ik even niet in de woonkamer ben, klimt ze op de tafel. Ik moet met moeite mijn lachen inhouden. Als de kindjes slapen, maak ik een woonketting voor de #payitforwardswap En ga op zoek naar kralen en vind ze ook (blijken achteraf veel te klein te zijn) en haak verder aan een omslagdoek. Luca sliep voor het eerst tussen de middag zonder luier en bleef droog, mijlpaal! Vandaag is Erik op tijd thuis, voordeel van de vakantiesluiting van de zaak. We hadden vanavond afgesproken met vrienden, maar zijn allebei zo moe, dat we afzeggen en niks meer doen. 


Zaterdag 06-08:

Doorgeslapen en ook een beetje uit mogen slapen, tot half zeven! Dat mag iedere dag wel. Erik en Giulia slapen wat langer. En Luca en ik gaan lekker op de bank zitten en kijken tv. Erik heeft vandaag qualitytime met zijn oudste zoon van bijna veertien. Dus de kindjes en ik zijn samen. We gaan lekker even een rondje doen op het winkelcentrum. Ik koop nog een haakblad en wat wol voor een volgend haakproject. En nog wat boodschapjes, want de weekboodschappen worden laat bezorgd vandaag en anders heb ik niet alles voor het avondeten in huis. Mijn ouders komen onverwachts een bakkie doen en de kinderen vinden dat uiteraard helemaal geweldig. Voor lunch eten we tosti’s uit de oven, bij gebrek aan een tosti ijzer. De kindjes liggen pas om half twee op bed.  Ik zet een blog online en maak nog een woonketting. Ook zoek ik nog even online naar kralen, maar kan ook nu niets vinden. Althans niet wat ik wil hebben (zwarte, mintgroene, roze en grijs/taupe kleurige kralen, liefst 14mm. Tips van het liefst Nederlandse webshops  (aliexpres had ik al uitgepluisd) zijn welkom). Erik is tegen vijven thuis, ik begin met koken en Erik neemt het van me over. Tijdens het eten worden de boodschappen bezorgd. En als we klaar zijn, gaan de kindjes douchen en naar bed. En hebben we een avond niks in het vooruitzicht. 


Zondag 07-08: 

Kindjes zijn veel te vroeg wakker. Maar ze sliepen door. Aangezien ik mag blijven liggen, gaat Erik eruit. Om zeven uur komt hij de slaapkamer in, maar dan ben ik al even wakker. Vandaag gaan we naar het strand toe en ik moet de spullen nog inpakken. Erik maakt ondertussen het ontbijt. Als we aan tafel zitten en ik naar buiten kijk, zie ik dat het niet echt geweldig strandweer is, maar we gaan toch. Wel nemen we onze vesten mee voor het geval het echt koud is. We zijn om tien uur in Noordwijk aan Zee. En het is koud! En het begint ook nog te regenen. Lekker dan, wij gaan ook eens een keer naar het strand toe. Toch gaan we wel en Luca vermaakt zich super. En Giulia vindt alles best, zolang ze in de draagzak mag. We willen iets drinken bij beachclub O maar mogen niet op het terras zitten, wel binnen, maar het ziet er vrij chique uit en met twee kinderen zie ik dat niet zo zitten. We lopen naar de volgende strandtent. Strandpaviljoen van Roon heeft wel gewoon het terras open en terwijl wij koffie en warme chocolademelk drinken, spelen de kinderen met hun schepjes lekker in het zand. Buit van de dag, een emmer met schelpjes! Omdat het nog steeds fris is lopen we terug naar de auto. We komen op een marktje, lopen er overheen en besluiten dat we best trek hebben, maar ik heb geen contant geld bij me en dus moeten we helemaal terug lopen naar het centrum van Noordwijk. We doen de kindjes een plezier en eten frietjes bij de Mac. We lopen nog wat rond en gaan dan terug naar de auto toe. Moe maar voldaan rijden we naar huis. Eenmaal thuis storten we allemaal in en kunnen we nog lekker chillen tot het etenstijd is. Deze gezellige dag sluiten we af met zelfgebakken pannenkoeken. 

Ik hoop dat jullie dit overzicht met net zoveel plezier lezen, als dat ik het schrijf! 

Liefs Marieke

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 12 augustus 2016 / 12:45 pm

  Wat een heerlijk weekend zeg! En leuk, die woonketting!

  • Marieke
   12 augustus 2016 / 12:50 pm

   Dat was het zeker. Op naar het komend weekend 😉 Dank je wel! ☺️

  • Marieke
   12 augustus 2016 / 10:55 am

   Dank je wel! Ja het was ook echt heerlijk! We gaan snel weer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge