Weekendoverzicht #11

Vrijdag 14-10:

Als Erik me gedag komt zeggen, zit Luca al op de bank. Ik sluip zachtjes de slaapkamer uit, want Giulia is nog in dromenland en dat wil ik graag zo houden. Ik ga gezellig bij Luca op de bank zitten. En we kroelen lekker. Na een kwartier hoor ik Giulia en ze komt ook lekker bij ons zitten en televisie kijken. Tegen achten gaan we ontbijten en daarna is het tijd om aan te kleden. Om half tien breng ik Giulia naar mijn vriendin en haar dochter. En ga ik met Luca snel naar het consultatiebureau. Hij moet nog een keer de ogentest doen. In tegenstelling tot de vorige keer doet hij het nu een stuk beter. Maar we spreken wel af dat hij de test nog een keer bij de schoolarts mag doen als hij in groep 1 zit. Na het consultatiebureau halen we snel wat boodschappen en daarna gaan we weer naar mijn vriendin toe en doe ik samen met haar ons laatste bakkie in haar oude huis, want morgen gaan ze verhuizen. Tegen twaalven gaan we richting huis. De kinderen spelen nog even met duplo, terwijl ik brood smeer. En dan is het alweer tijd voor het middagslaapje. Giulia is zo vertrokken, maar Luca komt na een halfuur zijn bed uit, want hij wil naar de graafmachine kijken, die bij ons voor de deur bezig is. Als hij daarmee klaar is, kruipt hij naast me op de bank en kijkt van alles op de iPad en ik hoor hem anderhalfuur niet. Heerlijk dat dit ook kan als hij niet slaapt. Giulia wordt pas na drie├źn wakker. En zoals wel vaker op vrijdag, maak ik lekker popcorn. Daarna gaan we spinnenwebben knutselen. Maar al snel ben ik aan het knutselen en spelen de kinderen met duplo, waar ging het mis ­čśë  Erik is pas laat thuis door vakantiedrukte. We eten ovenfrietjes en shoarma, gezellig voor de televisie. Om half acht gaan we de kinderen op bed leggen en Luca is zo vertrokken, terwijl Giulia weer een aantal keren haar bed uit komt. Gelukkig heeft ze snel door dat het niet werkt en blijft ze gelukkig liggen. Ik ga freubelen voor de peuterswaps, terwijl Erik lekker op de bankhangt. Na RTL Late Night gaan we naar bed, want de kinderen zijn ongetwijfeld weer vroeg wakker morgenochtend. 

Met dank aan mijn vriendinnetje die de foto van Giulia en haar maakte <3

Zaterdag 15-10:

Giulia is al op tijd wakker, maar slaapt gelukkig tussenin nog even verder. Als Luca om iets voor half zeven ook wakker is, gaat Erik eruit en mag ik na een nacht met tig onderbrekingen door het hoesten, nog lekker blijven liggen en ik val gelukkig snel in slaap. Om kwart voor acht komt Erik me wakker maken en met tegenzin ga ik uit bed. Luca en Erik gaan om negen uur samen weg. Ze gaan Eriks oudste zoon ophalen en daarna naar “oude” Oma toe. Giulia en ik gaan wat boodschappen doen. En bij de bakker krijgt Giulia een eierkoek. Als ik aan haar vraag “Wat zeg je dan?” Geeft ze een antwoord wat ik echt nooit had verwacht, maar waar ik wel vreselijk trots van word. “Danke wel mevouw!” Andere mensen bij de bakker moeten lachen en ik krijg een compliment dat ze zo beleefd is! Na het boodschappen doen gaan we naar huis en Giulia vraagt of ze assebieft op de iPad mag spelen. Ik heb geen kind aan haar en doe ondertussen de was. Na het middageten gaat ze lekker slapen. En ik kruip op de bank en doe vrij weinig, tweeenhalfuur, heerlijk! Als Giulia weer wakker is, gaan we nog even snel een vergeten boodschapje halen. Erik en ik zijn bijna tegelijkertijd thuis. Ik vervang de schoolfoto’s van vorig jaar, voor de superleuke schoolfoto’s van dit jaar, mede mogelijk gemaakt door Fier Fotografie.

De kinderen spelen met duplo en ik ruim even mijn hobbykastje een beetje op, want dat was nodig. Daarna ga ik eten koken. Doordat ik de risotto anders maak dan normaal, lees met kip ipv gemengde zeevruchten, vind ik hem minder lekker. Luca vindt dat ook. Erik en Giulia denken daar anders over. Maar volgende keer is het weer gewoon met zeevruchten ­čśë Na het eten heb ik lekker mijn lief voor mezelf zijn momentje. Daarna kruip ik nog even met Luca op de bank en kijken we Paw Patrol. Om half acht gaan we de kinderen op bed leggen en ook nu komt Giulia weer meerdere keren haar bed uit. Na vijf keer terug leggen, blijft ze liggen. Ook vandaag ga ik verder met freubelen voor de peuterswaps terwijl Guido Weijers op de achtergrond op staat. 

Zondag 16-10:

Zes voor half zes is het, als ik voetstappen op de gang hoor. Het is Luca, hij kruipt tussenin en ligt eigenlijk alleen maar te draaien. Om vijf over zes komt ook Giulia uit bed. Ik stuur ze allebei naar de woonkamer en ga er zelf ook uit. Erik mag lekker blijven liggen. Terwijl de kinderen televisie kijken, maak ik een rondje op social media. Giulia mag Erik om acht uur wakker maken en als hij uit bed komt, ga ik meteen de was doen en het een en ander opruimen. Ik slinger de oven aan en zet alvast water op voor de eitjes. Erik maakt het verder af. Na het eten gaan de kinderen douchen en gaan Erik en ik in huis opruimen en schoonmaken. Ook ruim ik de boekenkast op, want dat was weer eens nodig. Alleen jammer dat de kinderen dat altijd meteen door hebben en het weer overhoop trekken. Gelukkig alleen hun eigen plank. De kinderen zijn inmiddels aangekleed en ik hang een was buiten. Zo lekker dat dat nog even kan zo half oktober. Na het middageten gaan de kinderen slapen en wij relaxen lekker op de bank. Ik werk de draadjes weg van de omslagdoek die ik van de zomer al haakte voor mijn lieve vriendinnetje. Als de kinderen wakker zijn, pak ik wat cadeautjes in en gaan we naar mijn vriendin en haar gezin! Kijken in het nieuwe huis, stiekem ben ik wel een beetje jaloers op het grote huis waar ze nu in wonen. Ooit komt het bij ons ook goed, denk ik ­čśë Rond half zes zijn we weer thuis en kletsen Erik en ik nog even over de zomervakantie, waarvan ik dacht dat ik die vanmiddag geboekt had, maar nog in optie staat. En nu twijfelen we weer. Wel of niet naar Itali├ź van de zomer? Wat het uiteindelijk wordt, lees je vast hier binnenkort. Erik kookt en ik vouw ondertussen de was weg. Na het eten gaan we nog even met de kinderen kroelen en leest Erik ze voor. Als ze op bed liggen, maakt Erik koffie en thee en doe ik de kaarsjes aan. We kijken weer naar een superspannende aflevering van HS13. Ook CMC komt weer voorbij. Het wordt steeds beter, wie weet wordt het nog wel wat.

Helaas zit het weekend er weer op, lijkt wel of het steeds sneller gaat, zo jammer! Maar op naar volgend weekend, wat ook weer leuk, gezellig en druk wordt. 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge