Weekendje Duitsland

Na twee maanden wachten, was het vrijdag eindelijk zo ver. We gaan een weekend naar Landal Sonnenberg in Leiwen, Duitsland met lieve vrienden. 

Om tien over half tien vertrekken we en de reis verloopt voorspoedig. Rond half twaalf maken we een stop bij Verviers, zodat de kinderen hun benen kunnen strekken en ze even wat kunnen eten. Na een stop van ongeveer een halfuur, vervolgen we onze reis weer. De kinderen doen het erg goed. Giulia heeft het grootste gedeelte van de reis geslapen. En ook Luca heeft nog even een tukkie gedaan, al was dat maar tot twee keer toe erg kort. 

Als we aankomen is het 23 graden, heel naar ook. We moeten nog wachten tot we de sleutel krijgen van het huisje en gaan op een terrasje wat drinken en Luca en Giulia spelen in het speeltuintje en Giulia eet lekker haar fruithapje. 

Rond half vier gaan we de sleutel halen en gaan we naar het huisje toe. Het is een aardig groot huisje. Al was het in onze verbeelding toch een huisje met twee verdiepingen en een bad. Maar we hebben ten tijde van het boeken zoveel huisjes bekeken, dat we ze waarschijnlijk door elkaar hebben gehaald. We hebben in ieder geval ruimte genoeg. En Luca mag voor het eerst in een groot bed slapen. Dus ik ben benieuwd hoe dat gaat. 

Als we een beetje gesetteld zijn, gaan de heren boodschappen doen, we willen met dit mooie weer eigenlijk wel bbq-en. 

Helaas zijn we al redelijk laat en hebben we blijkbaar niet alleen dit idee, waardoor het vlees al is uitverkocht. We besluiten maar om niet al te moeilijk te doen en gaan patat halen op het park. 

Na het eten gaan we de kinderen badderen en leggen we ze op bed. Luca vindt het grote bed nog niet wat, maar hij blijft wel liggen. Wel heeft hij al heel snel het lichtknopje gevonden. Giulia valt gelukkig al vrij snel in slaap en krijgt hier gelukkig niks van mee. 

En ook Luca valt daarna gelukkig snel in slaap. We genieten met zijn vieren van de avond. 

Na een onrustige nacht, waarbij Luca al om vier op de gang mama stond te roepen en daarmee ook meteen Giulia wakker was. Gaan we lekker met zijn zevenen ontbijten. 

Na het ontbijt maken we het huisje aan kant en gaan we met zijn allen boodschappen doen. 

Als we weer terug zijn, leg ik Luca, die in de auto in slaap is gevallen, in zijn bedje. En Giulia krijgt een boterham en gaat daarna ook slapen. Ook de kleine van onze vrienden wordt op bed gelegd. En zo hebben we lekker even voor ons zelf. 

Als de kinderen weer wakker zijn, krijgen ze een fruithapje. En daarna is het tijd om lekker een poosje te gaan rauzen in het krijspaleis op het park. 

Na het spelen gaan we terug naar het huisje en maak ik een heerlijke pasta, terwijl mijn vriendin een lekkere salade maakt. Het gaat er allemaal goed in. En als we klaar zijn met eten. Is het tijd om de kinderen te douchen en op bed te leggen. Giulia heeft niet veel zin om te slapen. En als ze op schoot zit, gaat ze ineens kusjes geven, zo lief <3  Maar daarna is het toch echt tijd om te gaan slapen. 

En zo is ook de tweede dag van ons weekendje voorbij gevlogen. 

De nacht is minder onrustig, maar nog niet echt best. Maar goed, we klagen niet, we hebben nog een heerlijke dag voor de boeg. Terwijl onze vrienden gaan zwemmen met hun kleine meid, wij willen wel maar Luca heeft echt hele erge looporen, gaan wij naar het dorp zodat Erik foto’s kan maken. En ik de Tula baby goed uit kan proberen. Giulia vindt het allemaal prima en de Tula heeft zelfs sleepydust. Dus ik ga maar eens op zoek naar een leuke meiden Tula, maar wel de toddlerversie, want de babyversie is ze binnen nu en niet al te lang uitgegroeid. 

Na anderhalf uur zijn we weer terug in het huisje. De kinderen krijgen een boterham en daarna is het weer tijd voor een tukkie.              

Ondanks dat het zonnetje schijnt, blijf ik binnen zitten. Ik ben moe en wil even rust hebben. Maar al gauw kom ik er achter dat het buiten een stuk aangenamer is. We voeren leuke gesprekken. En als de kinderen weer wakker zijn wordt er nog buitengespeeld. En sluiten we deze heerlijke dag af met een barbecue. 

En dan zit het er al weer op. De spullen zijn weer ingepakt en we gaan weer naar huis toe. De terugreis verloopt voorspoedig. En om tien over twee zijn we thuis. En gaat het gewone leven weer beginnen. 

Alle foto’s staan uiteraard weer op Instagram. 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.