Wat mis je?

Vandaag op mijn werk een gesprek over het wel of niet missen van bepaalde dingen nu er kinderen zijn. Best interessant om te horen hoe mijn collegaatjes en ik zijn veranderd door onze kinderen. 

Was ik zes jaar terug nog ieder weekend aan het feesten, inmiddels kan ik me dat niet eens meer voorstellen. Sterker nog de laatste keer dat ik echt op stap ben geweest, was in 2011 tijdens mijn vrijgezellenfeest. En toen was ik er om één uur al klaar mee. Terwijl er toen nog geen eens kinderen waren. 

We kwamen tot de conclusie dat we weinig missen. En dat het alleen maar leuker is geworden met de kinderen. Tuurlijk genieten we allemaal als we iets samen doen met onze partner. Maar de kinderen horen er bij en langer dan een dag of twee zou ik ze nu niet kunnen missen hoor. 

Toen ik vanavond thuis kwam, bedacht ik me ineens dat er wel iets is wat ik mis nu er kinderen zijn. Het spontaan een terrasje pakken met Erik als het zulk heerlijk weer is als vandaag. Voorheen deden we dat nog weleens meteen vanuit het werk. Hapje eten en lekker blijven hangen op het terras. Heerlijk lijkt me dat, omdat weer eens spontaan te doen. Natuurlijk zou het nu ook kunnen, maar de kinderen gaan het ons niet in dank afnemen als we ze na het kdv meteen meenemen naar de stad om een terrasje te pakken. En heel eerlijk, zijn wij vaak ook te moe, om ook daadwerkelijk iets te ondernemen. 

Voor nu maar hopen dat het zaterdag lekker weer is, want dan hebben we een avondje qualitytime met lieve vrienden. Duimen jullie mee? 

En ik ben benieuwd of jullie ook iets missen?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.