Wat is je allereerste herinnering? 

Al geruime tijd heeft een bekend theemerk tea-topics op de labeltjes van zijn theezakjes staan. Niet alle topics zijn even interessant. Maar van de week kwam ik deze tegen. En wist dat ik hier een blog over wilde schrijven. 

  
Wat is je allereerste herinnering? 

Een herinnering die ik me nog heel goed voor de geest kan halen, alleen jammer dat het geen fijne herinnering is. 

Ik lag te slapen en werd wakker gemaakt door mijn broer. Hij vertelde me dat mijn ouders ruzie hadden (toentertijd waren ze nog bij elkaar). Ik liep, als klein meisje, de trap af en zag dat mijn ouders in de keuken stonden. Wat er gezegd werd, kan ik me niet meer herinneren. Wel weet ik dat mijn moeder mijn vader sloeg en daarna heel hard wegrende, mijn vader ging achter haar aan om haar tegen te houden. En ik rende achter hen aan. Alleen kon ik ze met mijn kleine beentjes natuurlijk nooit bij houden. Toen ik moe werd, ben ik op een stoepje langs de kant van de weg gaan zitten. Tot op de dag van vandaag kan ik dat bewuste stoepje nog steeds aanwijzen. Ik werd opgehaald door de politie. En naar een vriendin van mijn moeder gebracht. Iemand die ik niet echt kende, maar haar man was een van de agenten die mij ophaalde en voor hem was het logisch dat ik daar zou slapen. Onze buurvrouw dacht daar anders over, mijn broer was al door haar opgevangen en voor haar was het vanzelfsprekend dat ik daar ook kwam slapen. En zo werd ik naar haar toegebracht. We sliepen op zolder, waar ze twee logeerbedden hadden staan met knaloranje dekens erop. Als ik er aan denk voel ik het nog kriebelen en krijg ik overal jeuk. Al snel sloop ik mijn bed uit en kroop bij mijn buurjongen, die wat ouder was, in bed. Hij las me voor en daarna viel ik in slaap. Gek genoeg kan ik me van de dag daarna helemaal niks meer herinneren. 

Wat is jullie eerste herinnering? Willen jullie die met me delen? Ik lees het graag in de comments. 

Liefs, Marieke

Volg:
Share:

3 Comments

 1. 19 maart 2016 / 8:16 pm

  Wat een verdrietige herinnering zeg.
  Zie het helemaal voor me.

  Mijn allereerste herinneringen zijn van de kleuterschool. Als het heel zomers weer was dan werd de brand slang uitgerold en mochten we in ouderwetse tobbens zitten en spelen met de brandweerslang

  • Marieke
   19 maart 2016 / 8:27 pm

   Wat een heerlijke herinnering 🙂
   Gelukkig heb ik ook wel hele leuke herinneringen 😉

 2. Patricia
  18 maart 2016 / 3:11 pm

  Mijn herinnering zijn en zoveel. En toen ik die van jou las kwamen er ook jeugd herinneringen op. Dat mijn vader smoor en smoor bezopen was en mijn ouders ook ruzie kregen. En dat mijn moeder bij hem weg wilde gaan en ze niet wist waar ze op dat tijdstip heen moest. Daar zat ik dan in de auto te bibberen van de kou en angst. Gelukkig heeft de buurman het opgemerkt en ons ook in huis genomen. We hebben daar een nacht geslapen en mijn ouders hebben de hele nacht gepraat met hun. Ik wou dat mijn moeder toen de keuze had gemaakt bij hem weg te gaan! Helaas niet en zijn ze nog steeds samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.