Wanneer doen jullie het? 

Waar ik bij één kind totaal nog geen problemen zag, is dat inmiddels bij twee kinderen wel echt veranderd. En dan heb ik het over het huishouden! Ik weet met twee wandelende, speelgoedstrooiende en soms ongeleide projectielen, gewoon niet wanneer ik het moet doen. En daarom schiet het er regelmatig bij in, waardoor het me dus zelfs gaat storen. Stofzuigen doe ik zo nu en dan vlug tussendoor als de man met de oudste op donderdag frietjes gaat halen, want met alleen de jongste lukt dat nog wel.  Maar op mijn vrije dagen als ik alleen ben met de kinderen, waag ik me er niet eens meer aan. Ze willen allebei graag meehelpen, wat regelmatig resulteert in nog meer troep. En het huishouden doen als ze op bed liggen heeft ook weinig zin, want dan worden ze wakker. Nadeel van een appartement. In het weekend proberen we meestal op zondag het meeste weg te werken, wat in een heel druk weekend vaak al niet eens echt lukt. De echte grote klussen blijven liggen en worden dus standaard gepland in vakanties. Die hebben we maar twee keer in het jaar, dus daar hebben we dan ook niet zoveel aan. Het enige wat bij ons altijd bij is, is de was en ook dat doe ik in principe alleen maar in het weekend. Tenzij het echt niet anders kan. 

Mijn vraag aan de werkende moeder, hoe doen jullie dat toch? 

  
Foto: ElskeLeenstra.nl 

Volg:
Share:

10 Comments

 1. 2 februari 2017 / 10:23 pm

  Boodschappen doen ik alleen met de peuter wanneer de kleuter op school zit. Stofzuigen en dweilen op zondagavond… Als ze vanaf maandag weer naar school gaan, blijft het iig 2 dagen een beetje netjes 😉

  • Marieke
   3 februari 2017 / 7:50 pm

   Hahaha dat laatste is heel herkenbaar.
   Ik doe tegenwoordig ook boodschappen met mijn peuter als de kleuter op school zit. Echt een verademing!

 2. 30 januari 2017 / 3:11 pm

  Tussendoor doe ik veel. En ik de weekenden. Toen ik de titel las van deze blog, moest ik aan iets heel anders denken. Hihi!

  • Marieke
   1 februari 2017 / 4:01 pm

   Hahaha dat was ook precies de bedoeling. Met resultaat, want veel lezers :p

 3. Sabine
  29 januari 2017 / 11:28 am

  Op ruimen en boodschappen doe ik als Veerle op school zit ( daarvoor ‘s morgens als ze lief aan het spelen was), voor de grote schoonmaak dingen heb ik een schoonmaakster (heel luxe).

  • Marieke
   1 februari 2017 / 3:58 pm

   Oh wauw! Ooit wil ik dat ook nog. Lijkt me zo fijn!
   Ik ga tegenwoordig op vrijdagochtend met Giulia boodschappen doen.

 4. Marianne
  23 december 2015 / 8:08 am

  Euhm, eerlijk? Ik werk nu zoveel en de dagen dat ik vrij ben, wil ik investeren in mijn dochter en samenzijn. Ik wil niet steeds roepen dat ik geen tijd heb omdat ik moet opruimen en poetsen. Het valt me soms zwaar als ik om me heen kijk, maar ik sta achter mijn keuze: liever mama zijn en een blij meisje dan een kind dat later de herinnering heeft van een poetsende moeder die nooit tijd had voor leuke dingen. En ik vind het uiteraard ook heerlijk om op mijn vrije dagen met mijn dametje op stap te gaan.
  Maarrrr, ik zou het liever ook opgeruimd en schoon hebben erbij, hoor 😉

  • Marieke
   23 december 2015 / 10:49 pm

   Heel herkenbaar Marianne 😉

 5. 2 december 2015 / 9:50 pm

  Pfff ik vind schoonmaken echt een noodzakelijk kwaad en je kunt altijd bezif blijven. Ik heb dan wel geen kinderen maar wel huisdieren dus wanneer het maar even schoon is, is het alweer vies. Dus wanneer ik het ‘doe’? Als het echt moet…
  Maar leuk vind ik het niet.

  • Marieke
   2 december 2015 / 10:01 pm

   Leuk dat je reageert op mijn blog 🙂
   En dat is het ook. En met huisdieren werkt het net zoals met kinderen. Eigenlijk doe je het voor niks, jammer genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.