Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Weekend Antwerpen 

06-05 Dag 1


Vandaag staan we bijtijds op, Erik wil echt nog even de winterbanden van mijn auto wisselen bij de garage voor we weggaan. Luca gaat mee zodat ik Giulia nog even in bad kan doen, mijn nagels rustig kan lakken, de tassen verder kan inpakken en de stofzuiger nog een rondleiding kan geven door het huis.

Om kwart over negen zijn de mannen weer thuis. Erik frist zich nog even op en kleed zich om en dan zijn we klaar om te vertrekken. We brengen eerst de kindjes naar Eriks beste vrienden in Breda. Daar mogen ze de komende nachten gaan logeren. Als we aankomen lopen ze al meteen de tuin in, de hond wordt gedag gezegd en daarna klimt de een op een vrachtwagen en de ander op de fiets. Voordeel van het o zo lekkere weer vandaag.

Aangezien we met andere vrienden een weekend weggaan, stappen we om tien voor twaalf weer in de auto. Giulia huilt wel als we weggaan en Luca vindt het allemaal prima. Gelukkig duurt het huilen van Giulia nog geen minuut. Onze reis gaat beginnen, van Breda naar onze eindbestemming Antwerpen is het vijftig minuten rijden. In het begin is het even druk op de weg, maar al snel kunnen we goed doorrijden. Om tien over half één komen we aan bij het hotel en onze vrienden staan er ook al te wachten. We melden ons alvast, want inchecken kan pas vanaf twee uur. We zetten de bagage in de bagageruimte en besluiten om eerst ergens te gaan lunchen.

Op de Keyserlei zijn allerlei restaurants met terrasjes en aan het eerste tafeltje voor vier personen wat vrij is nemen we plaats. We zitten bij Brasserie Windsor. De bediening laat flink op zich wachten, maar we hebben geen haast. Jammer genoeg is de gastheer een beetje chagrijnig en laat duidelijk zien dat hij er geen zin in heeft. Maar het maakt ons niks uit, we zijn een weekend weg en hebben de tijd. Gelukkig smaakt het eten wel erg lekker.

Na het eten besluiten we om de Kaiserlei af te lopen en belanden we op de drukke winkelstraat Meir. Aangezien het doel van dit weekendje weg, shoppen en fotograferen is, was dit al een goed begin. We lopen wat winkels binnen en uiteindelijk koop ik twee topjes en een vestje. En Erik een korte broek, want die zijn we vergeten in te pakken en met dit warme weer is een lange broek toch echt te warm. Mijn vriendin koopt wat shirtjes en een supergave rok (die ik ook heb gepast, alleen leek ik er een zeemeermin in, lang leve brede heupen ;)) en haar man koopt ook een korte broek, gewoon omdat het kan.

We struinen zo verder. De mannen maken tussendoor nog foto’s. En voor we het weten is het tijd om maar eens in te gaan checken in het hotel. We brengen de komende nachten door in Hotel Plaza, aan de rand van het centrum. In een wijk waar een heleboel Joden wonen. Ik vind het nu al erg boeiende mensen. Overdag rennen ze van hot naar her. En ‘s avonds wandelen ze over straat, de getrouwde mannen met enorme hoeden op hun hoofd en de jonge mannen, lopen ook met hoeden, maar minder groot. Overigens heb ik een Joodse meneer aangesproken om te vragen wat het verschil was in hoeden. En kreeg ik bovenstaande als antwoord 🙂

Maar goed het hotel dus, de kamers zijn groot, het bed is groot, ok het zijn twee aparte bedden, maar dan nog 😉 De badkamer is ook groot, met een heerlijke stortdouche, waar ik nog wel een paar keer gebruik van ga maken. En we hebben een balkon, wat heerlijk is want het is er windstil en met deze dagen is het ‘s avonds natuurlijk nog aangenaam buiten, ultiem genieten dus.

Als we onze spullen gedropt hebben gaan we met zijn vieren eerst wat drinken in de bar. Kletsen gezellig over de middag en over onze vermoeide voeten en benen. Na het drinken gaan we terug naar de kamers om ons op te frissen en om te kleden. Als we klaar zijn lopen we weer richting de Keyserlei, want van al dat wandelen hebben we best trek gekregen. Achter de de Keyserlei ligt de Statieplaats. En aangezien we een goede trek hadden, besloten we bij de Argentijn te gaan eten. Personeel is er vriendelijk en de service is er goed. En het eten echt superlekker en heel veel. Alleen Erik heeft zijn bord leeggegeten uiteindelijk. Na wat uitbuiken, zijn we af gaan rekenen en nog een ijsje gaan halen bij de Mac 🙂 Om vervolgens terug te wandelen naar het hotel. Daar hebben we nog lekker met een bakkie op het balkon gezeten en besproken wat we zaterdag zouden gaan doen. En toen was de koek op voor ons alle vier en zijn we naar bed gegaan.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Patricia
  8 mei 2016 / 5:48 am

  Wat hebben jullie een top eerste dag gehad! Ik ben gewoon jaloers als ik dit lees! En wat een super weer hebben jullie erbij. Dat maakt alles nog veel mooier. Op naar verhaal dag twee!

  • Marieke
   8 mei 2016 / 6:11 pm

   Het was heerlijk! Het hele weekend was overigens heerlijk Patricia! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.